28.7.10

Συνέχιση της απεργίας των ιδιοκτητών Φορτηγών και Βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης - Κρίσιμη συνάντηση ιδιοκτητών φορτηγών με Δημήτρη Ρέππα

Τη συνέχιση της απεργίας τους αποφάσισαν οι ιδιοκτήτες Φορτηγών και Βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης, κλιμακώνοντας έτσι τις κινητοποιήσεις τους, αλλά και την κόντρα τους με την κυβέρνηση, με αφορμή το σχέδιο νόμου που κατατίθεται σύντομα στη βουλή και το οποίο η Ομοσπονδία των επαγγελματιών το απορρίπτει, καθώς όπως υποστηρίζεται απομειώνεται η αξία των περιουσιακών τους στοιχείων.


Στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης των προέδρων των Ενώσεων αποφασίστηκε η συνέχιση των κινητοποιήσεων, με όλες τις αρνητικές συνέπειες που συνεπάγεται η απόφαση αυτή για το κοινωνικό σύνολο, την ομαλή λειτουργία της αγοράς και την οικονομία γενικότερα.

Πληροφορίες που διέρρεαν περί συνάντησης εκπροσώπων του υπουργείου ΥΜΔ με αντιπροσωπεία των Ιδιοκτητών ΦΔΧ, δεν επιβεβαιώθηκε από την πλευρά του υπουργείου.

Στο μεταξύ, οι ελλείψεις σε υγρά καύσιμα είναι πλέον γενικευμένες και ελάχιστα πρατήρια, τόσο στην Αττική, όσο και στην επαρχία διαθέτουν βενζίνη, καθώς τα περίπου 300 ΙΧ βυτιοφόρα, έναντι των 1500 ΔΧ που απεργούν, δεν επαρκούν για την τροφοδοσία της αγοράς.

Κρίσιμη συνάντηση

Κρίσιμη, αναμένεται να είναι, η σημερινή συνάντηση ανάμεσα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών με τους ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων. Η συνάντηση ορίστηκε μετά από πρόσκληση του Δημήτρη Ρέππα. Μάλιστα υπάρχει αισιοδοξία ότι στην συνάντηση θα δώσουν τα χέρια, καθώς ο υπουργός άφησε να εννοηθεί πως αν το αίτημα των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων είναι να παρέχεται μία άδεια δωρεάν σε κάθε κάτοχο παλαιάς άδειας, θα καλυφθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.