29.7.10

Εκπνέει σήμερα τα μεσάνυχτα η προθεσμία για απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων

Εκπνέει τα μεσάνυχτα η πενθήμερη άτυπη προθεσμία για την απογραφή των υπαλλήλων του δημόσιου τομέα, των ΝΠΔΔ και των ΟΤΑ, που έδωσε το Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να εξυπηρετηθούν και όσοι δεν είχαν τη δυνατότητα να απογραφούν στην αρχική διορία που είχε δοθεί.


Μέχρι σήμερα το μεσημέρι ο αριθμός όσων μισθοδοτούνται από το δημόσιο αγγίζει τις 768.000, ενώ υπενθυμίζεται ότι πριν από την άτυπη προθεσμία είχαν απογραφεί 760.000 υπάλληλοι, από τους οποίους, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που είχε δώσει ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών Δ. Σπινέλης, το 82% είναι μόνιμοι υπάλληλοι του δημοσίου.

Η απογραφή είναι υποχρεωτική για την πληρωμή των υπαλλήλων από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών, ενώ όπως έχει γίνει γνωστό από την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, αμέσως μετά θα υπάρξει ανακατανομή των υπαλλήλων σε υπηρεσίες, ανάλογα με τις ανάγκες που προκύπτουν, καθώς ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία των εθελοντικών μετατάξεων και θα ακολουθήσει η υποχρεωτική μετακίνηση υπαλλήλων.

Η αξιοποίηση των στοιχείων της απογραφής θεωρείται ιδιαιτέρως χρήσιμη για το Υπουργείο για τη «δημιουργία του επιτελικού κράτους», όπως είχε δηλώσει προσφάτως ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, με την κατάργηση και συγχώνευση οργανισμών και την αλλαγή των οργανογραμμάτων στα υπουργεία και τους δημόσιους οργανισμούς.

Ο κ. Ραγκούσης είχε επισημάνει χαρακτηριστικά ότι είναι απαραίτητο και επείγον να προχωρήσουμε στην κεντρική διοίκηση αποφασιστικά σε βαθιές τομές. Διαπιστώσαμε πως σε σύνολο 188 διευθύνσεων βρήκαμε ότι υπάρχουν αρκετές με μηδέν τμήματα, δεκάδες τμήματα με μόνο έναν υπάλληλο, δεκάδες τμήματα με προϊστάμενο αλλά χωρίς υπαλλήλους, ακόμη και δεκάδες τμήματα χωρίς προϊστάμενο και χωρίς κανέναν υπάλληλο».

Επίσης, ο κ. Ραγκούσης προανήγγειλε ότι «το νέο καθεστώς λειτουργίας του Δημοσίου θα περιλαμβάνει επιπλέον σύστημα αξιολόγησης αλλά και επιβράβευσης των άξιων και ικανών δημοσίων υπαλλήλων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.