13.7.10

Ίδρυση του "Φόρουμ για την Ελλάδα" από την Ντόρα Μπακογιάννη

Την ίδρυση ενός "Φόρουμ για την Ελλάδα", ενός ομίλου προβληματισμού, ανακοίνωσε η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία συναντήθηκε με τα πρώτα πενήντα μέλη του φόρουμ που θα την πλαισιώσουν σε αυτή την προσπάθεια.


Με δήλωσή της στο Διαδίκτυο, η πρώην υπουργός Εξωτερικών, κάλεσε όλες τις υγιείς δυνάμεις του τόπου και όλους τους πολίτες "σε μια συμμαχία των νέων ανθρώπων, των ενεργών πολιτών, των Ελλήνων που δεν παραδίδονται, που αγωνίζονται, που επιμένουν και που τελικά θα νικήσουν", όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Στη δήλωσή της η κ. Μπακογιάννη τονίζει, ότι ο πολύτιμος χρόνος που κερδίσαμε μέσω του μηχανισμού στήριξης χάνεται και επισημαίνει πως οι πολίτες δεν πρέπει να παραιτηθούν, να παραδοθούν και να αφήσουν τα προβλήματα να τους καθηλώσουν, καθώς όπως τονίζει, υπάρχουν λύσεις.

Η κ. Μπακογιάννη κατηγόρησε την κυβέρνηση, πως φέρει την κύρια ευθύνη για την κρίση και πως βρίσκεται παγιδευμένη στις εσωτερικές αντιφάσεις, αδυνατώντας να προχωρήσει γρήγορα στις αναγκαίες αλλαγές. "Εγκλωβισμένο στις αντιφάσεις και στο λαϊκίστικο παρελθόν του, το ΠΑΣΟΚ περιορίζεται στο να αντιμετωπίσει τα δημοσιονομικά, κόβοντας συντάξεις και παγώνοντας μισθούς, αντί να μειώσει τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων, να απελευθερώσει τα κλειστά επαγγέλματα, να πυροδοτήσει την ανάπτυξη.

Επιτέθηκε στη ΝΔ, την οποία κατηγόρησε, ότι επενδύει με πρωτοφανή οπορτουνισμό στην κατάρρευση της Ελλάδας και στην καταστροφή για να αντλήσει κομματικό όφελος, αντί να κάνει ουσιαστική κριτική και να λειτουργήσει ως σοβαρή αντιπολίτευση.

Τέλος, άσκησε κριτική και στα κόμματα της αριστεράς, κατηγορώντας τα ότι έχουν ξεπερασμένες πολιτικές, αλλά και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, για τα οποία επεσήμανε πως αντί να ενημερώνουν υπεύθυνα και νηφάλια δηλητηριάζουν τις ψυχές των πολιτών.

Η κ. Μπακογιάννη έκανε την αυτοκριτική της, τονίζοντας πως αναγνωρίζει τα λάθη της και πως ήταν λάθος της που δεν είχε πει πολλά πράγματα με το όνομά τους.

"Αναλαμβάνω στο ακέραιο την ευθύνη που μου αναλογεί. Ομως εδώ που βρισκόμαστε τώρα, δεν δικαιούμαι να μένω αμέτοχη. Εμαθα από τα λάθη μου και από τα λάθη των άλλων, δήλωσε η κ. Μπακογιάννη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.