2.7.10

Ίντερνετ υψηλής ταχύτητας σε όλους τους Φινλανδούς

Η Φινλανδία έγινε χθες 1η Ιουλίου η πρώτη χώρα στον κόσμο που έκανε δικαίωμα την πρόσβαση υψηλής ταχύτητας στο Ίντερνετ, εξασφαλίζοντας σε όλους τους Φινλανδούς μια σύνδεση αυτού του τύπου, έγινε γνωστό από την κυβέρνηση.


"Σήμερα (χθες) τέθηκε σε ισχύ η υποχρέωση καθολικής παροχής πρόσβασης στο Ίντερνετ με ένα μεγαμπάιτ ανά δευτερόλεπτο (1Mbit/s)", δήλωσε ο διευθυντής της υπηρεσίας δικτύων επικοινωνίας στο υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών Όλι-Πέκα Ραντάλα.

"Πιστεύουμε ότι γίναμε η πρώτη χώρα στον κόσμο που κάναμε δικαίωμα την πρόσβαση στο Ίντερνετ υψηλής ταχύτητας", πρόσθεσε.

Για την υπουργό Επικοινωνιών Σούβι Λίντεν, πρόκειται για "μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της κυβέρνησης στην περιφερειακή πολιτική".

Η Φινλανδία τροποποίησε πέρυσι το νόμο της για την αγορά των επικοινωνιών ώστε η επαρκής πρόσβαση στο Ίντερνετ να γίνει καθολική υπηρεσία στη χώρα, όπως το τηλέφωνο και το ταχυδρομείο.

Το υπουργείο Επικοινωνιών αποφάσισε στη συνέχεια πως "η επαρκής πρόσβαση στο Ίντερνετ σημαίνει ένα μεγαμπάιτ ανά δευτερόλεπτο", εξήγησε ο Ραντάλα.

Από χθες, 1η Ιουλίου, οι παροχείς πρόσβασης στο Ίντερνετ είναι συνεπώς υποχρεωμένοι να προτείνουν συνδέσεις του 1 Mbit/s σε όλα τα νοικοκυριά της Φινλανδίας όπου κι αν βρίσκονται αυτά, ακόμη και τις αρκτικές περιοχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου