25.7.10

Τραγωδία στο μουσικό φεστιβάλ Love Parade στη Γερμανία

Δεκαεννέα νεκροί και τουλάχιστον 340 τραυματίες είναι ο νεώτερος απολογισμός από τη χθεσινή τραγωδία στο μουσικό φεστιβάλ Love Parade στην πόλη Ντούισμπουργκ της δυτικής Γερμανίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.


Οι αρχές δεν έχουν διευκρινίσει ακόμη εάν στα θύματα συγκαταλέγονται και μη γερμανοί πολίτες, καθώς το φεστιβάλ αυτό προσελκύει νέους από όλη την Ευρώπη.

Η τραγωδία συνέβη το απόγευμα του Σαββάτου, κατά τις 17:00 τοπική ώρα (18:00 ώρα Ελλάδας), μέσα στη σήραγγα που οδηγεί στις εγκαταστάσεις ενός πρώην εμπορευματικού σταθμού όπου διεξαγόταν το φεστιβάλ, στο οποίο σύμφωνα με τους διοργανωτές συμμετείχαν περίπου 1,4 εκατομμύριο άνθρωποι.

Σύμφωνα με πολλές μαρτυρίες, αιτία της τραγωδίας ήταν ο πανικός που προκλήθηκε όταν χιλιάδες άνθρωποι εγκλωβίστηκαν μέσα στη σήραγγα, μήκους 200 μέτρων και πλάτους 30 μ., η οποία αποτελούσε τη βασική οδό πρόσβασης στους χώρους της συναυλίας.

Ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 18 νεκρούς και 80 τραυματίες.

Το τηλεοπτικό δίκτυο WDR μετέδωσε ότι 1,4 εκατομμύρια άνθρωποι παρακολουθούσαν το μουσικό γεγονός στο Ντούισμπουργκ.

Ελικόπτερα των σωστικών συνεργείων προσγειώθηκαν στον παρακείμενο αυτοκινητόδρομο ενώ τα μέλη των σωστικών συνεργείων με δυσκολία μπόρεσαν να προσεγγίσουν το χώρο του δυστυχήματος.

Τα άτομα που παρακολουθούσαν τις μουσικές εκδηλώσεις συνέχισαν να διασκεδάζουν μη γνωρίζοντας τί είχε συμβεί στη σήραγγα της εισόδου.

Οι αστυνομικοί προσπαθούσαν να απομακρύνουν σταδιακά τον κόσμο από το χώρο χωρίς να προκαλέσουν περισσότερο πανικό, συνέχισε το WDR.

Το πρώτο φεστιβάλ Love Parade πραγματοποιήθηκε το 1989 στο Βερολίνο μετά την πτώση του Τείχους και μέχρι το 2006 πραγματοποιείτο κάθε χρόνο στη γερμανική πρωτεύουσα. Ωστόσο ο συνεχώς αυξανόμενος αριθμός των συμμετεχόντων ανάγκασαν τις αρχές να διακόψουν την πραγματοποίηση της εκδήλωσης στο κέντρο της γερμανικής μεγαλούπολης και έτσι η Love Parade μεταφέρθηκε σε άλλες πόλεις.


Συγκλονισμένη η Μέρκελ


Η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ εξέφρασε τη θλίψη της και δήλωσε συγκλονισμένη από το τραγικό δυστύχημα σήμερα στο Ντούισμπουργκ, όπου έχασαν τη ζωή τους 15 άνθρωποι που ποδοπατήθηκαν στο φεστιβάλ Love Parade.

" Σε αυτές τις δύσκολες ώρες οι σκέψεις μου βρίσκονται με τους συγγενείς των θυμάτων. Η συμπάθεια μου και η θλίψη μου είναι μαζί τους", δηλώνει η γερμανίδα καγκελάριος.

" Οι νεαροί άνθρωποι πήγαν στο πάρτι, αλλά αντί να διασκεδάσουν άλλοι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι τραυματίστηκαν. Είμαι συγκλονισμένη και ταραγμένη από τον αμέτρητο πόνο", κατέληξε η Αγκελα Μέρκελ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.