29.7.10

Παναθηναϊκός: Το εγκώμιο του Νίκου Νιόπλια πλέκει η ιστοσελίδα της UEFA

Σε αφιέρωμά της για τον προπονητή του Παναθηναϊκού, η Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία τον χαρακτηρίζει ζωντανό και εργατικό νέο προπονητή, καθώς και εμβληματική ποδοσφαιρική προσωπικότητα για τον ΟΦΗ και τον Παναθηναϊκό.
Ακόμη, υπογραμμίζεται ότι μεταμόρφωσε αγωνιστικά τις εθνικές ομάδες Νέων και Ελπίδων, ενώ του «χρεώνεται» και το γεγονός ότι «ζωντάνεψε» εκ νέου τον Τζιμπρίλ Σισέ, ο οποίος αναδείχθηκε πέρυσι πρώτος σκόρερ στη Σούπερ Λίγκα. Το σχετικό δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της UEFA αναφέρει:

«Για όποιον έβλεπε την Εθνική Ελλάδος να θριαμβεύει το 2004, είναι στη διάθεσή του για αναλύσεις. Το ποδόσφαιρο της χώρας μεταμορφώνεται από ζωντανούς και εργατικούς νέους προπονητές, όπως ο Νίκος Νιόπλιας, ο οποίος οδήγησε τον Παναθηναϊκό στην κατάκτηση του πρωταθλήματος και του κυπέλλου. Ήταν μια εμβληματική ποδοσφαιρική προσωπικότητα για τον ΟΦΗ και τον Παναθηναϊκό και είχε 44 συμμετοχές με την Εθνική Ελλάδος.

Αφού άφησε το ποδόσφαιρο, σπούδασε προπονητική στην Ολλανδία, πριν μεταμορφώσει αγωνιστικά τις ομάδες Νέων και Ελπίδων της Ελλάδας. Η φιλοσοφία του με τους νεαρούς παίκτες ήταν χαρακτηριστική: Παίζουμε για να νικήσουμε. Αλλά δεν πρέπει με τίποτα να αφήσουμε να φθαρούν αυτοί οι ποδοσφαιριστές από τέτοιες λογικές. Το ποδόσφαιρο πρέπει να φέρει χαρά στους ποδοσφαιριστές και αυτή είναι η λογική που προσπαθούμε να εμφυσήσουμε στους ποδοσφαιριστές. Οδήγησε την εθνική νέων το 2007 στον τελικό του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Ο Νιόπλιας ήταν αυτός που "ζωντάνεψε" και πάλι τον Τζιμπρίλ Σισέ. Ο Γάλλος πέτυχε 23 γκολ, παραπάνω από τα διπλάσια του δεύτερου κατά σειρά σκόρερ του πρωταθλήματος. Το "κλειδί" για να κατακτήσει ο Παναθηναϊκός τον τίτλο ήταν η αυτοπεποίθηση. Ο Νιόπλιας λέει ότι οι παίκτες του έμειναν ήρεμοι και αντιμετώπισαν με σωστό τρόπο τις αναποδιές. Ο ίδιος ισχυρίζεται: "Αυτό που μετράει είναι το βιογραφικό των ποδοσφαιριστών. Και αυτό που θα μείνει στην ιστορία είναι ότι το 2010 κατακτήσαμε το νταμπλ"».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.