1.8.10

Κύμα εξόδου των αδειούχων του Αυγούστου

Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρώτο κύμα της εξόδου από το "κλείνον άστυ" των αδειούχων του Αυγούστου, παρά τις δυσκολίες, που έχει προκαλέσει η απεργία των φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης και τις ελλείψεις που παρατηρούνται σε καύσιμα.


Μειωμένη σε σχέση με πέρυσι είναι από τα ξημερώματα η κίνηση στις δύο εθνικές οδούς, καθώς εξαιτίας της αβεβαιότητας που επικρατεί για την εξασφάλιση καυσίμων, πολλοί ταξιδιώτες είναι ακόμη ιδιαίτερα επιφυλακτικοί για το αν θα πρέπει να ξεκινήσουν για τον προορισμό τους, ιδίως αν αυτός είναι αρκετά μακρυά από την Αθήνα.

Αντίθετα αυξημένη είναι η κίνηση στα πρακτορεία των ΚΤΕΛ, όπου χιλιάδες εκδρομείς προτίμησαν τις υπεραστικές συγκοινωνίες για να μεταβούν στην επαρχία και τα παραθεριστικά κέντρα.

Αυξημένη είναι η κίνηση και στους σταθμούς του ΟΣΕ, αν και το πρωί ακινητοποιήθηκε αμαξοστοιχία του Οργανισμού στο σιδηροδρομικό σταθμό της Οινόης, λόγω τηλεφωνήματος αγνώστου για την ύπαρξη βόμβας στο συρμό.

Την τιμητική τους έχουν και φέτος τα πλοία, αφού ένα μεγάλο μέρος των αδειούχων έχει επιλέξει για τις διακοπές του τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Σήμερα και αύριο έχουν προγραμματιστεί από το λιμάνι του Πειραιά 61 δρομολόγια πλοίων και 35 από το λιμάνι της Ραφήνας, μεταφέροντας εκατοντάδες οχήματα και χιλιάδες επιβάτες.

Υποτονική ήταν χθες η κίνηση στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Κατερίνης - Αθηνών, καθώς ελάχιστα είναι τα οχήματα που πέρασαν από τα διόδια των Μαλγάρων. Σύμφωνα με τους υπεύθυνους των διοδίων, η κίνηση των οχημάτων ήταν αραιή και στα δύο ρεύματα της Εθνικής Οδού.

Μειωμένη κίνηση παρατηρήθηκε και στον υπεραστικό σταθμό ΚΤΕΛ "Μακεδονία", στη Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.