6.8.10

Ολυμπιακός: Αποκλεισμός σοκ από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ

Εκτός Γιουρόπα Λιγκ έμεινε ο Ολυμπιακός, ο οποίος ηττήθηκε 1-0 από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στον αγώνα ρεβάνς που έγινε στο Ισραήλ. Η νίκη των "ερυθρόλευκων" στο πρώτο ματς με 2-1 δεν αποδείχθηκε ικανή για να στείλει τους Πειραιώτες στην κλήρωση των πλέι οφ κι έτσι από πολύ νωρίς η ελληνική ομάδα "μετράει" την πρώτη σημαντική αποτυχία της στη νέα περίοδο.
Το γκολ που έκρινε την πρόκριση υπέρ των Ισραηλινών πέτυχε ο Κολαούτι στο 42΄. Ο Ολυμπιακός τελείωσε το ματς με 10 παίκτες, λόγω της αποβολής με απευθείας κόκκινη κάρτα του Ντιόγκο στις καθυστερήσεις για κτύπημα εκτός φάσης στον γκολκίπερ της Μακάμπι.

Τον πλήρη έλεγχο του αγώνα είχε η Μακάμπι στα πρώτα 45 λεπτά, διάστημα στο οποίο ο Ολυμπιακός ήταν ανύπαρκτος από τη μέση και μπροστά, με προφανή σκοπό να μην επιτρέψει στους Ισραηλινούς να παραβιάσουν την εστία του Νικοπολίδη. Στα τελευταία 20 λεπτά, πάντως, οι γηπεδούχοι βρήκαν τους διαδρόμους και έγιναν απειλητικοί δύο φορές, αρχικά με το σουτ του Μεντούνγιανιν που απέκρουσε προσωρινά ο Νικοπολίδης και στη συνέχεια στο 34΄ με την κεφαλιά του αμαρκάριστου Γεϊνί να περνάει άουτ.

Λίγο μετά τη συμπλήρωση του ημιώρου, ο Ζαϊρί με σουτ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Στράουμπερ, αλλά ο διαιτητής δεν μέτρησε το γκολ, καθώς είχε διακόψει νωρίτερα την φάση (ήταν πεσμένος στο έδαφος παίκτης της Μακάμπι).

Τρία λεπτά πριν το τέλος του ημιχρόνου, η ανωτερότητα των Ισραηλινών επιβραβεύτηκε. Από γύρισμα του Ζιβ, και αδράνεια των αμυντικών, ο Κολαούτι με κεφαλιά πέτυχε το 1-0.

Ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος στο δεύτερο μέρος να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση. Στο 51΄ ο γκολκίπερ της Μακάμπι απέκρουσε με υπερένταση το σουτ του Ντιόγο, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μαρέσκα με καρφωτή κεφαλιά απέτυχε να ισοφαρίσει. Από κει και πέρα ο ρυθμός του Ολυμπιακού έπεσε και σχετικά εύκολα οι Ισραηλινοί κράτησαν το υπέρ τους 1-0. Ήταν τέτοια η νευρικότητα των παικτών του Λίνεν, που στις καθυστερήσεις ο Ντιόγκο χωρίς λόγο κτύπησε εκτός φάσης τον Στράουμπερ, με αποτέλεσμα να δεχθεί την κόκκινη κάρτα του Μπάντι.

Διαιτητής: Λούκα Μπάντι (Ιταλία)

Κίτρινες: Μεντούνγιανιν, Γκαφνί - Μοδέστο, Α. Παπαδόπουλος, Ζαϊρί

Κόκκινες: Ντιόγκο (92΄)

Οι συνθέσεις:

ΜΑΚΑΜΠΙ (Γιόσι Μισράχι): Στράουμπερ, Σαμπάν, Νιβάλντο, Μεντούνγιανιν, Ιτζάκι (79΄ Αβιντορ), Ζιβ (86΄ Μαλούλ), Γκαφνί, Σιντιμπέ, Γεϊνί, Κολαούτι (70΄ Μπουζάγκλο), Στρουλ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Έβαλντ Λίνεν): Νικοπολίδης, Μοδέστο (46΄ Τοροσίδης), Χολέμπας, Αβρ. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Ντουντού, Μαρέσκα (70΄ Μήτρογλου), Ζαϊρί (58΄ Ιμπαγάσα), Ρόμενταλ, Όσκαρ, Ντιόγο

Δηλώσεις Λίνεν:

Ο Γερμανός τεχνικός στην συνέντευξη Τύπου στάθηκε στο γεγονός ότι ο Ολυμπιακός θα έπρεπε να είχε καθαρίσει την υπόθεση πρόκριση από το πρώτο ματς, ενώ παραδέχτηκε ότι περίμενε περισσότερα από ορισμένους παίκτες του Ολυμπιακού.

"Περιμέναμε να παίξουμε πολύ πιο δυνατά αλλά αυτό δεν έγινε. Έπρεπε να είχαμε βάλει 3-4 γκολ στην έδρας μας όμως εδώ δεν κάναμε ευκαιρία. Ξεκινήσαμε καλά τα πρώτα 15 λεπτά και είχαμε τον έλεγχο μετά όμως πιεστήκαμε και κλειστήκαμε. Κέρδισαν κάποια φάουλ κάποια κόρνερ και τελικά σκόραραν. Προσπαθήσαμε να βελτιωθούμε στο 2ο ημίχρονο, είχαμε τον έλεγχο και την κυκλοκφορία αλλά δεν κάναμε ξεκάθαρες ευκαιρίες για γκολ. Η απογοήτευση είναι τεράστια όμως πρέπει να ζήσουμε με αυτό. Πιστέψτε με είναι πολύ δύσκολο".



Για Τοροσίδη ο Γερμανός τεχνικός τόνισε: "Ο Τoροσίδης μπήκε ποιος φρέσκος από τους αντιπάλους του. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε το πρώτο με το δεύτερο ημίχρονο. Κάποιοι παίκτες έδειξαν ότι δεν ήταν 100% έτοιμοι. Είναι μεγάλο πλεονέκτημα το γεμάτο γήπεδο και αυτό το εκμεταλλεύτηκε η Μακάμπι".



Για την παρουσία του Χολέμπα αντί του Μπράβο στην 11αδα, τόνισε: "Ο Χολέμpας είχε δείξει ότι είναι πιο δυνατός και πιο σταθερός από τον Μπράβο στα προηγούμενα παιχνίδια. Σήμερα δεν τα πήγε πολύ καλά καθώς είχε να αντιμετωπίσει τον πιο επικίνδυνο παίκτη των Ισραηλινών.



Είμαι ο προπονητής και λογικό είναι να αναλαμβάνω την ευθύνη για όλα Αυτό που συνέβη σήμερα ήταν τεράστια απογοήτευση για όλους".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.