12.8.10

Κύμα φυγής εκπαιδευτικών

Η Υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου δήλωσε ότι η νέα σχολική χρονιά θα ξεκινήσει με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις, παρά τον υπερδιπλασιασμό των συνταξιοδοτήσεων εκπαιδευτικών.


Οι συνταξιοδοτήσεις εκπαιδευτικών είναι φέτος 11.466, αριθμός υπερδιπλάσιος του περσινού, είπε η υφυπουργός, αλλά τόνισε ότι "κόντρα στις δυσκολίες,το Υπουργείο Παιδείας έχει επεξεργαστεί εδώ και μήνες συγκεκριμένο σχέδιο, έτσι ώστε τα σχολεία να ξεκινήσουν με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις τον ερχόμενο Σεπτέμβρη".

Σύμφωνα με την κα Χριστοφιλοπούλου, "το αυτονόητο είναι εφικτό: Το αυτονόητο - δηλαδή να έχουμε λίγες ελλείψεις ή καθόλου ελλείψεις - δεν το πετυχαίναμε στην Ελλάδα, ακόμη και σε χρονιές πολύ καλές. Ελάχιστές φορές το έχουμε πετύχει. Φέτος είμαστε αισιόδοξοι παρά τις δυσκολίες".

Κι αυτό γιατί, όπως είπε, "τα μέτρα που έχουμε σχεδιάσει από το Νοέμβριο και κάθε βδομάδα τα παρακολουθούμε είναι: η δραστική περικοπή των αποσπασμένων εκπαιδευτικών εκτός τάξης - έχουμε αυτή τη στιγμή γύρω στις 5 χιλιάδες εκπαιδευτικούς, που έχουν γυρίσει πίσω, από αποσπάσεις εκτός τάξης, η κατανομή του εκπαιδευτικού μας δυναμικού κατά τρόπο ορθολογικό, έτσι ώστε να μην έχουμε αλλού υπεραριθμίες και αλλού κενά, οι διορισμοί που φέτος θα είναι λιγότεροι, αλλά θα είναι σε πραγματικά κενά, σε ειδικότητες που μας λείπουν και οι αναπληρώσεις που θα ακολουθήσουν τους διορισμούς".

"Στο Υπουργείο Παιδείας είμαστε βέβαιοι ότι όλη αυτή η προσπάθεια θα βρει ανταπόκριση και στους εκπαιδευτικούς και στη μαθητική κοινότητα. Θέλω να διαβεβαιώσω γονείς και μαθητές ότι η σχολική χρονιά, που ξεκινάει στις 13 του Σεπτέμβρη, θα ξεκινήσει με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις. Το Υπουργείο Παιδείας κάνει ό,τι είναι δυνατόν να γίνει προς το σκοπό αυτό. Και θα το πετύχουμε".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.