6.8.10

Αρης: Δύσκολη πρόκριση

Περιπετειώδη πρόκριση για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ πήρε ο Αρης. Ο "περίπατος" που περίμεναν κάποιοι μετά το 2-1 στην Πολωνία επί της Γιαγκελόνια παραλίγο να μετατραπεί σε "εφιάλτη" στη ρεβάνς του "Κλεάνθης Βικελίδης", ωστόσο, οι Θεσσαλονικείς αναδείχθηκαν ισόπαλοι 2-2 με τους Πολωνούς και θα βρίσκονται στην αυριανή κλήρωση της επόμενης φάσης.
Σκόρερ και των δύο τερμάτων της ομάδας του Εκτορ Ραούλ Κούπερ ήταν ο Ντάνιελ Τσέζαρεκ (19΄, 73΄ πέναλτι), ενώ τα τέρματα της Γιαγκελόνια πέτυχαν ουσιαστικά δύο "κίτρινοι", καθώς μετά τα σουτ του Μπούρκχαρντ στο 26΄ και 66΄ αντίστοιχα η μπάλα βρήκε πάνω στους Ρονάλντο Γκιάρο και Ναφτί και κατέληξε στα δίχτυα.

Κατά διαστήματα ενδιαφέρον το παιχνίδι, που στιγματίστηκε από επεισόδια στο πρώτο ημίχρονο μεταξύ οπαδών της Γιαγκελόνια και αστυνομικών δυνάμεων, με τον Αρη να προσπαθεί να αποκτήσει από τα πρώτα λεπτά την πρωτοβουλία των κινήσεων. Κάτι που μεταφράστηκε νωρίς σε γκολ, γεγονός που του επέτρεψε να… βλέπει κοντά την πρόκριση στην επόμενη φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Στο 19', συγκεκριμένα, ο Τσέζαρεκ άνοιξε το σκορ, με κεφαλιά, μετά από εκτέλεση φάουλ του Κάλβο. Η… χαρά, όμως, δεν κράτησε πολύ, καθώς στο 26' οι Πολωνοί ισοφάρισαν με σουτ του Μπούρκχαρτ (μεσολάβησε και ο Γκιάρο), ενώ ο ίδιος παίκτης στο 66' , με απευθείας εκτέλεση φάουλ (η μπάλα βρήκε και στον Ναφτί), έδωσε τα ηνία στην ομάδα του.

Στο 73' ο Τσέζαρεκ "λύτρωσε" τους Θεσσαλονικείς με το πέναλτι που κέρδισε και εκτέλεσε εύστοχα. Οι Πολωνοί διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον διαιτητή για "θεάτρο" του Κροάτη. Με τον καταλογισμό της παράβασης αποβλήθηκε από τον πάγκο της Γιαγκελόνια ο τεχνικός της, Μίκαλ Πρόμπιερτς.

Στα λεπτά που απέμειναν μέχρι την ολοκλήρωση του αγώνα οι Πολωνοί πίεσαν για να πετύχουν γκολ, ο Σηφάκης, ωστόσο, σε δύο περιπτώσεις αποσόβησε τον κίνδυνο για την εστία του σε ισάριθμες προσπάθειες του Γκροζίνσκι (80', 82').

Διαιτητής: Αλεξάντρου Ντεακόνου (Ρουμανία)

Κίτρινες: Τόχα, Ναφτί, Σηφάκης - Σίντκι

Οι συνθέσεις:

ΑΡΗΣ: Σηφάκης, Νέτο (84' Κουλουχέρης), Μίσελ, Ρονάλντο, Λαζαρίδης, Ναφτί (Πρίττας), Τόχα, Χαβίτο, Κάλβο (69' Τσεσνάουσκις), Κόκε, Τσέζαρεκ

ΓΙΑΓΚΕΛΟΝΙΑ: Σαντομιέρσκι, Κιούπιζ, Σίντκι (46' Κασκελάν), Κιγιάνσκας, Νοραμπουένα, Μακουσεζέφσκι (51' Φρανκόφσκι), Σκέρλα, Χέρμες, Γκρζιμπ, Μπούρκχαρντ (83' Λάτο), Γκροζίνσκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.