20.8.10

Επτά οι θάνατοι από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Τρεις υπερήλικες, με βεβαρημένο ιστορικό λόγω υποκείμενων νοσημάτων, είναι τα νέα θύματα του ιού του Δυτικού Νείλου. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών από τη λοίμωξη που προκαλεί ο ιός του Δυτικού Νείλου ανήλθε στους 7. Σύμφωνα με στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ διαγνώστηκαν 13 νέα κρούσματα.


Ο αριθμός των ατόμων που έχουν προσβληθεί από τον ιό του Δυτικού Νείλου έχει φτάσει στους 77, εκ των οποίων στους 69 παρατηρήθηκε προσβολή του κεντρικού νευρικού συστήματος. Να σημειωθεί ότι μέχρι χθες, από τους ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου, 36 είχαν λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο και 33 νοσηλεύονταν ακόμη, από τους οποίους οι 8 σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), ενώ ένας δεν νοσηλεύτηκε καθόλου.

Στο μεταξύ από το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ανακοινώθηκε ότι δεν υπάρχουν ελλείψεις αίματος, λόγω της αναστολής των αιμοληψιών στις περιοχές όπου εμφανίστηκαν κρούσματα των λοιμώξεων από τον ιό του Δυτικού Νείλου. Το πρόβλημα της έλλειψης αίματος στις περιοχές αυτές αντιμετωπίζεται άμεσα με τη μεταφορά μονάδων αίματος από άλλες περιοχές.

Την προσεχή Δευτέρα 23 Αυγούστου, θα ξεκινήσει ο έλεγχος των μονάδων αίματος που είχαν τεθεί σε καραντίνα και είχαν ληφθεί από τις Υπηρεσίες Αιμοδοσίας των περιοχών αυτών.

Το υπουργείο Υγείας έχει δώσει εντολή για εντατικοποίηση των προσπαθειών τόσο από τις Υπηρεσίες Αιμοδοσίας όσο και τους Συλλόγους Εθελοντών Αιμοδοτών προκειμένου να αυξηθεί το εθελοντικά προσφερόμενο αίμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.