10.9.10

Οι υποψήφιοι για τις 13 Περιφέρειες

   Σημαντικός αριθμός στελεχών από την Αυτοδιοίκηση, την κεντρική πολιτική σκηνή, αλλά και κομματικά στελέχη πρώτης γραμμής επιστρατεύονται για την επικείμενη αυτοδιοικητική αναμέτρηση στις 7 Νοεμβρίου.

         Σε όλη την Ελλάδα, πάντως, επιδιώχθηκε, από όλα τα κόμματα, να δηλώσουν «παρών» και να επιδοθούν στη μάχη του σταυρού άνθρωποι που μπορούν να εγγυηθούν την ομαλή μετάβαση από την κρατική στην αιρετή Περιφέρεια.
         Άνθρωποι, που με τα επιτελεία τους υπόσχονται πως θα καταφέρουν να διαχειριστούν τα χρήματα του Δ΄ ΚΠΣ, που τόσο πολύ έχει ανάγκη ο τόπος.
         Παράλληλα δε θα είναι εκείνοι που θα κληθούν να εφαρμόσουν τη μεγαλύτερη μεταρρύθμιση, που έχει συντελεσθεί τα τελευταία χρόνια στη δημόσια διοίκηση, με βάση το σχέδιο "Καλλικράτης".
         Ποιους, όμως, υποστηρίζουν τα κόμματα;
   ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ
   Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει τον Άρη Γιαννακίδη, η ΝΔ τον Γιώργο Παυλίδη και το ΚΚΕ τον Χρήστο Τρέλλη
   ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ
   Το ΠΑΣΟΚ στηρίζει τον νυν νομάρχη Αθηνών Γιάννη Σγουρό, η ΝΔ τον Βασίλη Κικίλια, το ΚΚΕ τον Θανάση Παφίλη, ο ΛΑΟΣ τον Άδωνι Γεωργιάδη, η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ τον Γρηγόρη Ψαριανό και οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ τον Κώστα Διάκο.
   Στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει διχασμός, με τον ΣΥΝ να προτείνει τον Αλέξη Μητρόπουλο, ενώ ο Αλέκος Αλαβάνος ανακοίνωσε τη δική τους υποψηφιότητα.
   ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
   Η ΝΔ θα στηρίξει τον νυν νομάρχη Λέσβου Παύλο Βογιατζή, το ΠΑΣΟΚ τον δήμαρχο Μυτιλήνης Νάσο Γιακαλή, το ΚΚΕτον παλαίμαχο βουλευτή του κόμματος Στρατή Κόρακα και ο ΛΑΟΣ τον βουλευτή και εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Κωστή Αϊβαλιώτη.
   ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
   Το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει την υποψηφιότητα του υφυπουργού Δικαιοσύνης Απόστολου Κατσιφάρα, η ΝΔ τον Γ. Παπαναστασίου και το ΚΚΕ τον Νίκο Καραθανασόπουλο.
   ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
   Η ΝΔ στηρίζει τον νυν νομάρχη Κοζάνης Γιώργο Δακή, το ΠΑΣΟΚ τον Γιάννη Παπαϊορδανίδη και το ΚΚΕ τον Αντώνη Τσάκωνα.
   ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ
   Το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει την υποψηφιότητα του βουλευτή Ιωαννίνων και γ΄ αντιπρόεδρου της Βουλής Βαγγέλη Αργύρη, η ΝΔ και το ΛΑΟΣ τον νυν νομάρχη Ιωαννίνων Αλέκο Καχριμάνη και το ΚΚΕ τον Κώστα Κωτσαντή.
   ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
   Το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει το νυν νομάρχη Θεσσαλίας Απόστολο Παπατόλια, η ΝΔ τον βουλευτή Λάρισας Κώστα Αγοραστό, το ΚΚΕ τον Βαγγέλη Μπούτα και το ΛΑΟΣ τον βουλευτή του Αστέριο Ροντούλη.
   ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ
   Όλα δείχνουν πως το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει τον Ηλία Μπεριάτο, η ΝΔ στηρίζει την υποψηφιότητα του Σπύρου Σπύρου, και το ΚΚΕ τον Θεόδωρο Γουλή.
   ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
   Η ΝΔ στηρίζει τον νυν νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη, το ΠΑΣΟΚ τον υφυπουργό Οικονομίας Μάρκο Μπόλαρη, το ΚΚΕ τον Θεοδόση Κωνσταντινίδη, η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ τη βουλευτή Ασημίνα Ξηροτύρη, ενώ ο Γιώργος Καρατζαφέρης δήλωσε ότι η ανακοίνωση του υποψηφίου του ΛΑΟΣ θα γίνει στη Θεσσαλονίκη, την επόμενη Τρίτη.
   ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ
   Το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει τον υφυπουργό Οικονομίας Σταύρο Αρναουτάκη, η ΝΔ τον Γιάννη Πλακιωτάκη και το ΚΚΕ τον Στέλιο Ορφανό.
   ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
   Το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει την υποψηφιότητα του νυν νομάρχη Δωδεκανήσου Γιάννη Μαχαιρίδη, η ΝΔ και ο ΛΑΟΣ τον Μπάμπη Κόκκινο, τo ΚΚΕ την ηθοποιό Λίλα Καφαντάρη και οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ -μαζί με τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ τον Νίκο Χρυσόγελο.
   ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
   Ο πρώην υφυπουργός της ΝΔ στην κυβέρνηση του Καραμανλή, Πέτρος Τατούλης, ανακοίνωσε εξ αρχής την υποψηφιότητά του, ως ανεξάρτητος, αλλά ήδη ανακοίνωσαν ότι τον στηρίζουν το ΠΑΣΟΚ και ο ΛΑΟΣ.
   Η ΝΔ στηρίζει την υποψηφιότητα του νυν νομάρχη Μεσσηνίας και προέδρου της ΕΝΑΕ Δημήτρη Δράκου και ο ΚΚΕ τον οικονομολόγο Νίκο Γόντικα.
   ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
   Το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει την υποψηφιότητα του νυν νομάρχη Βοιωτίας Κλέαρχου Περγαντά, η ΝΔ του Θανάση Χειμάρα, το ΚΚΕ τον Γιώργο Μαρίνο και ο ΛΑΟΣ τον πρώην νομάρχη Εύβοιας Νίκο Παπανδρέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.