20.9.10

Διαβουλεύσεις για την περαίωση εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων

Διαβουλεύσεις με τους παραγωγικούς φορείς ξεκινά αυτή την εβδομάδα το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις για τους όρους που θα περιλαμβάνει η περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων της δεκαετίας 2000-2009.


Μετά τις διαβουλεύσεις με τους φορείς το υπουργείο θα μελετήσει τις προτάσεις τους και την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή τη νομοθετική ρύθμιση για την περαίωση.

Σύμφωνα με τα σχέδια που εξετάζονται αυτή τη στιγμή, από τη ρύθμιση αναμένεται να εξαιρεθούν οι 1.000 περίπου μεγαλύτερες επιχειρήσεις συμπεριλαμβανομένων των εταιρειών του Χρηματιστηρίου, των Τραπεζών και των Ασφαλιστικών.

Δεν αποκλείεται η εξαίρεση αυτή να επιτευχθεί με τη θέσπιση συγκεκριμένου ορίου τζίρου (πχ 15 εκατ. ευρώ) πάνω από το οποίο οι επιχειρήσεις δεν θα μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση.

Στη ρύθμιση θα ενταχθούν ακόμα όσοι έχουν υποθέσεις που αφορούν σε πλαστά και εικονικά φορολογικά στοιχεία, ενώ σύμφωνα με μια πληροφορία θα δοθεί η δυνατότητα εξόφλησης του ποσού που θα προκύπτει από την περαίωση σε έως και 24 μηνιαίες δόσεις με προκαταβολή έως το 25% του ποσού αυτού.

Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών μελετά να προχωρήσει και σε ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο.

Οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν τις επόμενες ημέρες και για το θέμα αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.