21.9.10

Διεγράφη από την ευρωκοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ ο Θεόδωρος Σκυλακάκης

Διεγράφη από την ευρωκοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ ο ευρωβουλευτής Θεόδωρος Σκυλακάκης. Με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος, έγινε γνωστό ότι κατόπιν αποφάσεως του προέδρου της ΝΔ Α. Σαμαρά, τίθεται εκτός της ΚΟ του κόμματος ο κ. Σκυλακάκης.
Παράλληλα ο πρόεδρος της ΝΔ, με έγγραφό του προς τον πρόεδρο της επιτροπής δεοντολογίας του κόμματος κ.Γ. Τραγάκη παρέπεμψε στην επιτροπή τον κ. Σκυλακάκη με το ερώτημα της οριστικής διαγραφής από μέλος της ΝΔ "γιατί με τις δηλώσεις του επέλεξε να θέσει τον εαυτό του εκτός κόμματος".

Αιτία για τη διαγραφή του ευρωβουλευτή ήταν δηλώσεις που έκανε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη το πρωί της Τρίτης, με τις οποίες εμφανιζόταν αντίθετος στην επίσημη γραμμή της ΝΔ για το μνημόνιο. Σύμφωνα με πληροφορίες είναι πιθανό να του ζητηθεί να παραιτηθεί και από την ιδιότητα του ευρωβουλευτή παραδίδοντας την έδρα του στο ευρωκοινοβούλιο στον επόμενο επιλαχόντα υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ στις ευρωεκλογές του 2009, Σταύρο Παπασταύρου.

«Οι Βουλευτές και οι Ευρωβουλευτές έχουν το δικαίωμα να λένε αυτά που πιστεύουν. Ποτέ δεν κρύφτηκα, ούτε πρόκειται να κρυφτώ. Από τον περασμένο Μάιο είχα εκφράσει τις θέσεις μου για το μνημόνιο. Όταν έχουμε τη χώρα στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, το μνημόνιο είναι το σχοινί για να πιαστούμε έστω και χωρίς δίχτυ ασφαλείας. Αυτό που είπε ο κ.Σαμαράς για μείωση του ελλείμματος έως το 2011 είναι ανέφικτο. Δεν πρέπει να δίνουμε ψεύτικες υποσχέσεις στον κόσμο. Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε το ίδιο λάθος με τον Γιώργο Παπανδρέου», ανέφερε ο κ. Σκυλακάκης, σε δηλώσεις του μετά την διαγραφή του στο ραδιοφωνικό σταθμό ΑΝΤ1. Σε ερώτημα εάν θα προσχωρήσει σε κόμμα υπό την Ντόρα Μπακογιάννη απάντησε: «Δεν με απασχολεί τι θα κάνω στο μέλλον».

Σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο Βήμα FM, είπε, μεταξύ άλλων πως κατά την άποψή του «δεν είναι εφικτό να μηδενιστεί το έλλειμμα μέχρι το τέλος του 2011 με λιγότερες θυσίες, όπως ελέχθη στην ΔΕΘ» και σημείωσε:

«Είμασταν ένα βήμα πριν το γκρεμό, πέσαμε στον γκρεμό, σταμάτησαν οι αγορές να μας δανείζουν, μας πέταξαν ένα σκοινί 110 δισ., δεν υπάρχει δίκτυ ασφαλείας, ο κίνδυνος της χρεοκοπίας παραμένει ζωντανός, πάρα πολύ ζωντανός και αν δεν περπατήσουμε ανηφορικά σε έναν πάρα πολύ δύσκολο δρόμο, ο κίνδυνος να γκρεμοτσακιστούμε είναι τελείως πραγματικός και παραμένει και θα παραμένει για πολλούς μήνες ακόμη».

Επίσης, ο ευρωβουλευτής είχε προαναγγείλει ότι θα θέσει θέμα στη συνεδρίαση της ΚΟ την Πέμπτη για την θέση του προέδρου της ΝΔ για την μείωση του ελλείμματος, αναφέροντας πως «σε ό,τι αφορά το κομμάτι του μηδενισμού του ελλείμματος μέχρι το τέλος του 2011 με λιγότερες θυσίες, αυτό δεν το θεωρώ εφικτό και το λεω αυτό έχοντας εξετάσει λεπτομερώς και την πρόταση της 7ης Ιουλίου και θα προσπαθήσω στις επόμενες ημέρες και στα συλλογικά όργανα - υπάρχει κοινοβουλευτική ομάδα την Πέμπτη- να εξηγήσω γιατί δεν μπορεί να γίνει αυτό και να προσπαθήσω να ωθήσω τη ΝΔ, αλλά προπαντός - αυτό δεν είναι κομματικό είναι θέμα εθνικό - στο να μη συνεχίσει σε αυτήν την πολιτική γραμμή, δηλαδή να μην ισχυρίζεται κάτι το οποίο δίνει την αίσθηση στο κόσμο ότι υπάρχει ένα δίχτυ ασφαλείας, το οποίο δίχτυ ασφαλείας, κατά την δική μου άποψη, δεν υπάρχει, είναι ένας αντικατοπτρισμός».

Δηλώσεις Γ.Πεταλωτή

«Κάθε φωνή που υπάρχει διαφορετική -όπως του κ. Σκυλακάκη που μίλησε για αυτοπυροβολισμό για όποιον ανακόπτει την προσπάθεια που γίνεται με το Μνημόνιο - ανακόπτεται, απ' ό,τι φαίνεται, με τον κατάλληλο τρόπο για τη ΝΔ», επεσήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής και κατηγόρησε την ηγεσία της ΝΔ ότι συνεχίζει από εκεί που είχε μείνει και ως κυβέρνηση, «στα εύκολα λόγια, την έλλειψη πολιτικού ρεαλισμού και επαφής με την πραγματικότητα, αλλά και σε μαγικές συνταγές εξαφάνισης των προβλημάτων, από τη μια στιγμή στην άλλη, όπως η εξάλειψη του ελλείμματος μέσα στο 2011».

Ο κ. Πεταλωτής συμπλήρωσε ότι θα ήταν αξιοσημείωτο και επιθυμητό να ακούσουμε «εάν υπάρχει έστω και ένα στέλεχος ή μέλος της ΝΔ, εκτός από τον κ. Σαμαρά, που πιστεύει ότι το έλλειμμα μπορεί να μηδενιστεί μέσα στο 2011».

Τόνισε δε ότι δεν τίθεται ζήτημα για συνεργασία με στελέχη όπως ο κ. Σκυλακάκης και η κα Μπακογιάννη, προσθέτοντας ότι σήμερα είναι ημέρες ευθύνης για όλους.

«Δεν μας ενδιαφέρουν τα εσωτερικά της ΝΔ. Τι θα γίνει με τον κ. Σκυλακάκη είναι δικό τους θέμα», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Σχετικά με αναφορά του υποψήφιου περιφερειάρχη (που στηρίζει το ΠΑΣΟΚ για την Αττική) Γιάννη Σγουρού ότι και ο ίδιος είναι ενάντια στο μνημόνιο ως πολίτης, ο κ. Πεταλωτής τόνισε δεν υπάρχει ηθικό θέμα με τον κ. Σγουρό, ότι «είπε το αυτονόητο» και «όχι κάτι διαφορετικό από αυτό που λέμε όλοι μας», εξηγώντας πως εννοούσε ότι «μακάρι να μην υπήρχε ανάγκη να υπάρχει μνημόνιο, από τη στιγμή, όμως, που υπάρχουν ανάγκες, είναι ανάγκη να υπάρχει".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.