17.9.10

Έρχονται τα πρώτα τρισδιάστατα γυαλιά οράσεως

Η ιταλική εταιρία γυαλιών οράσεως Luxottica ανακοίνωσε ότι σύντομα θα κυκλοφορήσει στην αγορά τα πρώτα στον κόσμο 3-D γυαλιά, που θα επιτρέπουν την παρακολούθηση τρισδιάστατων ταινιών και τα οποία, παράλληλα, θα διαθέτουν φακούς με βάση τις συγκεκριμένες οπτικές προδιαγραφές που οι οφθαλμίατροι θα έχουν γράψει για κάθε χρήστη.


Oι τρισδιάστατοι φακοί, που έχουν δημιουργηθεί από την αμερικανική θυγατρική Oakley της Luxottica, μπορούν να συνδυάζουν την οπτική καθαρότητα, τη διευρυμένη γωνία περιφερειακής ορασης και την ικανότητα παρακολούθησης τρισδιάστατων εικόνων, σύμφωνα με την ιταλική εταιρία.

Η Luxottica χρησιμοποιεί για δοκιμές τα εργαστήρια του γνωστού στούντιο γραφικών του Χόλιγουντ DreamWorks Animation, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο. Η εταιρία δήλωσε ότι η νέα σειρά προϊόντων της "θα είναι τα πρώτα 3-D γυαλιά στη Γη με οπτικά σωστούς φακούς".

Το πρώτο ζευγάρι τρισδιάστατων γυαλιών θα κυκλοφορήσει στις ΗΠΑ εντός του 2010 και στον υπόλοιπο κόσμο το 2011. Η αγορά για τρισδιάστατα προϊόντα αρχίζει να γνωρίζει άνθηση, καθώς τόσο νέες συσκευές (π.χ. 3-D τηλεοράσεις), όσο και τρισδιάστατες κινηματογραφικές και τηλεοπτικές ταινίες κυκλοφορούν πλέον με μεγαλύτερη συχνότητα.

Το ιαπωνικό κέντρο οικονομικών ερευνών Fuji Chimera εκτιμά ότι μέχρι το 2015 ο αριθμός τηλεοράσεων στην αγορά, οι οποίες θα είναι εξοπλισμένες με τρισδιάστατη τεχνολογία, θα αποτελεί περίπου το ήμισυ των συνολικών τηλεοπτικών συσκευών στον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.