9.9.10

Συναυλία για τα είκοσι χρόνια προσφοράς των Γιατρών του Κόσμου

Η προώθηση της υγείας ως βασικού ανθρώπινου δικαιώματος, αποτελεί στόχο των Γιατρών του Κόσμου, οι οποίοι, με τη συμπλήρωση των 20 χρόνων δράσης τους οργανώνουν συναυλία-γιορτή για την ενίσχυση του ανθρωπιστικού έργου τους στις 24 Σεπτεμβρίου στο θέατρο Πέτρας, στην Πετρούπολη.


Σε συνέντευξη που έδωσε ο πρόεδρος του ελληνικού Τμήματος των Γιατρών του Κόσμου Νικήτας Κανάκης με τη συμμετοχή των συναδέλφων του Ηρώς Βαρσάμη και Ανδρέα Θωμόπουλου, καθώς και των συντελεστών της συναυλίας, παρουσιάστηκε η 20ετή δράση της οργάνωσης και οι στόχοι της.

Για τη συναυλία οι - παριστάμενοι καλλιτέχνες- Ευανθία Ρεμπούτσικα και Παναγιώτης Καλαντζόπουλος, ανέφεραν ότι θα παρουσιάσουν συνθέσεις και τραγούδια από όλη τη δισκογραφία τους, αφιλοκερδώς, με τη συμμετοχή φίλων και της Ορχήστρας του Δρόμου.

Σε ό,τι αφορά την οργάνωση ο κ. Κανάκης επισήμανε ότι από το 1990 αποτελεί το ένα από τα 14 τμήματα του Διεθνούς δικτύου των Γιατρών του Κόσμου, με οικονομική και διοικητική ανεξαρτησία. Έχει αναγνωριστεί στη συνείδηση των πολιτών για την αξιοπιστία, την αποτελεσματικότητα και την προώθηση των αισθημάτων αληλλεγγύης της ελληνικής κοινωνίας.

Στη διάρκεια της δράσης τους οι Γιατροί του Κόσμου πραγματοποίησαν δεκάδες αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ελλάδα και σε αναπτυσσόμενες χώρες, με γιατρούς, υγειονομικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό σε εθελοντικοί βάση.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Κανάκης, περισσότεροι από 600 εθελοντές συμμετείχαν σε αποστολές σε πάνω από 50 χώρες, συνεργαζόμενοι με άλλες ΜΚΟ για την αποτελεσματικότερη παροχή βοήθειας. Βασική αποστολή της οργάνωσης είναι η θεραπεία, αλλά σε πολλές περιπτώσεις (εκπατρισμοί, λιμοί, παιδιά του δρόμου κ.λπ.) απαιτείται βάθος χρόνου με θέσπιση δίκαιης, κοινωνικής νομοθεσίας Για το λόγο αυτό, όπως τονίστηκε, και προκειμένου να βελτιωθούν οι συνθήκες διαβίωσης των πληθυσμών οι Γιατροί του Κόσμου κρατούν ανοιχτό το διάλογο με την πολιτική και τους πολιτικούς, αγωνιζόμενοι ενάντια σε κάθε αδικία.

Εισιτήρια, η τιμή των οποίων είναι 12 ευρώ και 7 ευρώ το φοιτητικό, διατίθενται στα δισκοπωλεία Metropolis, στα καταστήματα Public και στο περίπτερο των Γιατρών του Κόσμου στην πλατεία Κοραή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.