10.9.10

Η δημοσκόπηση της Public Issue για τον ΣΚΑΙ και την Καθημερινή

Σαφές προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ, που συγκεντρώνει 44% έναντι 27% της ΝΔ, στην εκτίμηση της εκλογικής τους επιρροής, καταγράφει το μηνιαίο βαρόμετρο της εταιρείας Πάμπλικ Ίσιου (Public Issue) για τον ΣΚΑΙ και την Καθημερινή.
Ακολουθούν το ΚΚΕ με 10,5%, ο ΛΑΟΣ με 5,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 4%, οι Ο-Π με 2,5% και η Δημοκρατική Αριστερά με 2%. Καταγράφεται, ωστόσο, ισχυρό ποσοστό αποχής, που φθάνει το 33%.

Στο ερώτημα ποια κυβέρνηση είναι καλύτερη για τη χώρα, το 27% απαντούν μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, το 7% μια κυβέρνηση ΝΔ ενώ το 60% καμιά από τις δύο.

Οι ερωτηθέντες είναι ικανοποιημένοι κατά 19% από τον τρόπο που η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τα προβλήματα της χώρας και δυσαρεστημένοι κατά 80%. Στο ίδιο ερώτημα για τον τρόπο που η αξιωματική αντιπολίτευση αντιμετωπίζει τα προβλήματα της χώρας, ικανοποιημένοι είναι το 9% και δυσαρεστημένοι το 88%.

Παρά ταύτα, μόλις 29% των ερωτηθέντων απαντά ότι μάλλον χρειάζεται προσφυγή στις κάλπες, με το 72% να θεωρεί ότι μάλλον δεν χρειάζεται.

Τέλος στο ερώτημα για το ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός το 41% απαντά ο Γ. Παπανδρέου, το 18% ο Α. Σαμαράς ενώ ένα άλλο 41% «κανένας από τους δύο/ΔΓ/ΔΑ».

Η έρευνα της Πάμπλικ Ίσιου διεξήχθη τηλεφωνικά σε πανελλαδικό δείγμα 1.009 ατόμων το διάστημα 2-6 Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.