14.9.10

Στην Α. Λαμπέντ, πρωταγωνίστρια της ελληνικής ταινίας "Αttenberg" το βραβείο γυναικείας ερμηνείας στο Φεστιβάλ Βενετίας

Η Αριάν Λαμπέντ, γαλλικής καταγωγής, αλλά γεννημένη στην Αθήνα, κέρδισε το βραβείο για την καλύτερη γυναικεία ερμηνεία στο 67ο φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας, η αυλαία του οποίου έπεσε το βράδυ του Σαββάτου.


Με την ταινία "Αttenberg" της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη, μια ελληνική συμμετοχή στο καλλιτεχνικό κινηματογραφικό φεστιβάλ, η νέα ηθοποιός (γνωστή και στο θεατρόφιλο ελληνικό κοινό από την παρουσία της στο έργο Φάουστ που είχε ανέβει στο Εθνικό Θέατρο) απέσπασε ιδιαίτερα θετικά σχόλια, αποδοχή που είχε και η ελληνική ταινία. Τις επόμενες ημέρες το "ΑTTENBERG" ταξιδεύει για το Φεστιβάλ του Τορόντο.

Το ΑΠΕ-ΜΠΕ μίλησε με την Αθηνά Ραχήλ Τσαγγάρη, την Ελληνίδα σκηνοθέτιδα: "Είμαστε χαρούμενοι για την βράβευση και φυσικά πολύ περήφανοι για την Αριάν. Το βραβείο είναι μεγάλο και η υποδοχή της ταινίας ήταν πολύ καλή. Στην Βενετία είχαμε μια σημαντική ελληνική παρουσία με 4 ταινίες, τελείως διαφορετικές μεταξύ τους. Την Αριάν την συνάντησα ενώ βρισκόταν στην Ελλάδα για μια καλλιτεχνική θεατρική συνεργασία και με εντυπωσίασε η απλότητα στο παίξιμο της. Πιστεύω πως είναι εξαιρετική στον ρόλο της Μαρίνας".

Το "Αttenberg" είναι η ιστορία μιας αντι-κοινωνικής κοπέλας που ζει με τον πατέρα της σε κάποια ελληνική επαρχία. Η ταινία της Τσαγγάρη απέσπασε το παράλληλο βραβείο LINA MANGIACARPE στις βραβεύσεις collateral.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.