9.10.10

Άκαρπη η χθεσινή συνάντηση για τον ΟΣΕ - Νέα απεργία την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου

Δεν βρέθηκαν σημεία προσέγγισης στη χθεσινή συνάντηση που είχε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με το νέο προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, με αφορμή το νομοσχέδιο για την εξυγίανση και ανάπτυξη του ΟΣΕ που κατατέθηκε στη βουλή.


Γκρίζα σημεία για τους συνδικαλιστές είναι οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, τις υποχρεωτικές μετατάξεις και το συνταξιοδοτικό τους.

Η ΠΟΣ εξήγγειλε 24ωρη απεργία για την προσεχή Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου, ενώ οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν καθ΄ όλη τη διάρκεια του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Μετά τη συνάντηση ο νέος πρόεδρος της ΠΟΣ κ. Θανάσης Λεβέντης δήλωσε ότι η Ομοσπονδία κατέθεσε τις απόψεις της αλλά δεν βρέθηκαν σημεία προσέγγισης με την ηγεσία του Υπουργείου. Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές το νομοσχέδιο προβλέπει την κατάργηση των 2/3 του δικτύου του ΟΣΕ, ενώ κατά την εκτίμησή τους μέσα από την αναδιοργάνωση των δρομολογίων και την αξιοποίηση των εμπορευματικών μεταφορών, ο σιδηρόδρομος μπορεί να γίνει κερδοφόρος.

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Χάρης Τσιόκας, ο οποίος παρέστη στη συνάντηση, επανέλαβε την απόφαση της κυβέρνησης να δώσει λύση σε ένα πρόβλημα, το οποίο, όπως είπε, το πολιτικό σύστημα δεν άγγιξε επί τόσα χρόνια. Παράλληλα διαβεβαίωσε τους εργαζόμενους ότι δεν θα θιγούν οι τακτικές τους αποδοχές, ούτε πρόκειται να γίνουν απολύσεις.

Ο κ. Τσιόκας ανακοίνωσε επίσης ότι με την ψήφιση του νόμου από τη βουλή, θα αναζητηθεί στρατηγικός επενδυτής για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.