22.10.10

Νέα απεργία στον ΟΣΕ - Χωρίς τρένα και Προαστιακό στις 25, 26, 27 και 29 Οκτωβρίου

Σε μετωπική σύγκρουση οδηγούνται οι σχέσεις της κυβέρνησης με τους εργαζόμενους στον ΟΣΕ, καθώς οι τελευταίοι αποφάσισαν δυναμικές κινητοποιήσεις, αντιδρώντας στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την αναδιοργάνωση και ανάπτυξη του ελληνικού σιδηροδρόμου, το οποίο συζητείται τη Δευτέρα στην Ολομέλεια της Βουλής.


Οπως δήλωσε η ηγεσία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ), οι δυναμικές κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν ακόμη και μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου.

Οι εργαζόμενοι ανακοίνωσαν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες για την προσεχή Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή, δηλαδή 25, 26, 27 και 29 του μηνός. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν θα κινηθούν τα τρένα του οργανισμού και ο προαστιακός, εκτός από τα δρομολόγια των λεγόμενων κοινωνικών αναγκών.
Ενώ για τρεις ακόμη μέρες ο ΟΣΕ θα υπολειτουργεί, καθώς οι απεργίες επηρεάζουν και τα δρομολόγια των προηγούμενων και επόμενων ημερών. Έτσι την Κυριακή, 24, Πέμπτη, 28 και Σάββατο 30 του μηνός, ματαιώνονται δεκάδες δρομολόγια.
Για το λόγο αυτό το επιβατικό κοινό που θέλει να ταξιδέψει, καλό θα είναι να επικοινωνεί με τα κατά τόπους γραφεία του Οργανισμού.

Υπενθυμίζεται επίσης ότι τις ημέρες των απεργιακών κινητοποιήσεων δηλαδή στις 25, 26, 27 και 29.10.2010 δεν θα εξασφαλίζεται υπηρεσία κυκλοφορίας για τις αμαξοστοιχίες ΑΜΕΛ στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας - Αεροδρόμιο, γεγονός που σημαίνει ότι η μόνη πρόσβαση στο "Ελευθέριος" Βενιζέλος, με Μέσο Μαζικής Μεταφοράς, θα είναι μόνο τα λεωφορεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου