28.10.10

Αναστέλλεται η απεργία στον ΟΣΕ την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου - Κανονικά τα τρένα και ο Προαστιακός

Κανονικά θα κυκλοφορήσουν οι αμαξοστοιχίες της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και του Προαστιακού και όλα τα δρομολόγια θα εκτελεστούν, μετά την απόφαση των εργαζομένων να αναστείλουν την τελευταία από τις επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες, την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου,
στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας στο νομοσχέδιο για την εξυγίανση και ανάπτυξη του ελληνικού σιδηροδρόμου, το οποίο από χτες είναι ήδη νόμος του κράτους.

Ωστόσο, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών, ΠΟΣ, κ. Νίκος Κιουτσούκης οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων δεν θα σταματήσουν, αλλά "θα βρούμε άλλους τρόπους δράσεων, οι οποίες δεν θα επιφέρουν οικονομική αιμορραγία στους εργαζόμενους, θα έχουν αντίκτυπο στην κυβέρνηση και θα είναι φιλικές προς τους επιβάτες", με την έννοια ότι δεν θα ταλαιπωρηθούν άλλο από τις ακινητοποιήσεις των τρένων.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΣ επαναλαμβάνει ότι θα εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες προσφυγής στα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά Δικαστήρια και τους Διεθνείς Οργανισμούς έτσι ώστε ο νόμος αυτός να μην εφαρμοστεί και ζητάει συγγνώμη από το επιβατικό κοινό για την ταλαιπωρία, το οποίο, όπως τονίζεται, "δεν έχει καμία ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση του Σιδηροδρόμου". Οι σιδηροδρομικοί, σημειώνεται στην ανακοίνωση, "δώσαμε έναν τίμιο, μαζικό και αξιοπρεπή αγώνα. Αποδείξαμε ότι πριν απ΄ όλα αγωνιζόμαστε για ένα δημόσιο, σύγχρονο και ανταγωνιστικό Σιδηρόδρομο που να υπηρετεί τις ανάγκες της κοινωνίας".

Σύμφωνα με την ΠΟΣ, ο νέος νόμος: - Ιδιωτικοποιεί τον Ελληνικό Σιδηρόδρομο καταργώντας το Δημόσιο και Κοινωνικό του χαρακτήρα. - Συρρικνώνει το Σιδηροδρομικό Δίκτυο. - Αφαιρεί με σκανδαλώδη τρόπο την περιουσία του ΟΣΕ. - Καταργεί με αντισυνταγματικό τρόπο τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και τους Κανονισμούς και - Καταργεί χιλιάδες θέσεις εργασίας Σιδηροδρομικών.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ (του Δ. Καμπάση)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου