1.10.10

Ηλεκτρονικά θα γίνουν φέτος οι μετεγγραφές φοιτητών και οι αιτήσεις για εισαγωγή σε φοιτητική εστία

Την εγκύκλιο για τις μετεγγραφές των φοιτητών και σπουδαστών, έστειλε στα Ιδρύματα η υπουργός Παιδείας. Φέτος, για πρώτη φορά οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων θα γίνουν ηλεκτρονικά και μέσα σε δέκα ημέρες, όλες οι άλλοτε χρονοβόρες διαδικασίες θα έχουν ολοκληρωθεί.


Ως γνωστόν δεν υπάρχουν σημαντικές αλλαγές, αφού διατηρούνται οι ευεργετικές διατάξεις για τρίτεκνους ενώ επιτρέπονται οι μετεγγραφές σε περίπτωση αδελφών που φοιτητών σε δύο διαφορετικά ιδρύματα της περιφέρειας, να μετεγγραφούν στο ένα από τα δύο εφόσον υπάρχουν αντίστοιχα με τις σπουδές τους τμήματα.

Για περισσότερες πληροφορίες πάντως, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μπαίνουν στην ιστοσελίδα του υπουργείου Παιδείας, www.minedu.gov.gr

Παράλληλα τίθεται σε πιλοτική εφαρμογή από σήμερα 30/09/2010 και έως τις 05/10/2010, η Ηλεκτρονική Υπηρεσία Υποβολής Αιτήσεων Εισαγωγής σε Φοιτητικές Εστίες, που λειτουργούν με ευθύνη του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας (ΕΙΝ). Οι πρωτοετείς φοιτητές μπορούν να συμπληρώνουν την αίτηση τους ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας του ΕΙΝ, κάνοντας χρήση του Κωδικού Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη μόνο στους πρωτοετείς και όχι σε φοιτητές από το εξωτερικό, ομογενείς ή παλαιοτέρων ετών. Στόχος είναι από την επόμενη ακαδημαϊκή xρονιά η όλη διαδικασία να γίνεται εξ ολοκλήρου ηλεκτρονικά.

Σκοπός είναι η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας και η καλύτερη εξυπηρέτηση των επιτυχόντων, όπως τόνισε και η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, στην πρόσφατη επίσκεψή της στο Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας.

Η υπηρεσία ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων εισαγωγής στις φοιτητικές εστίες είναι διαθέσιμη στην διεύθυνση: http://esties.ein.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.