8.10.10

Μείωση στο εκλογικό επίδομα (αποζημίωση) και περιορισμός του αριθμού των δικαιούχων - Αντιδρά η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Στη μείωση κατά 20% της εκλογικής αποζημίωσης (2.100 ευρώ μικτά) και τον περιορισμό κατά 40% των μέχρι χθες δικαιούχων (αγγίζουν τους 160.000 εργαζόμενους),
προκειμένου το εκλογικό κόστος προηγούμενων χρόνων (149 εκ. ευρώ) να περιοριστεί σημαντικά, προσανατολίζεται, σύμφωνα με πηγές, το Υπουργείο Εσωτερικών.
Η περιστολή της εκλογικής δαπάνης κρίνεται απαραίτητη καθώς εσχάτως έγινε αντιληπτό ότι πολλοί είναι οι υπάλληλοι που λαμβάνουν εκλογική αποζημίωση χωρίς να εμπλέκονται καθόλου στην εκλογική διαδικασία. Μάλιστα, όπως επισημαίνεται από τις ίδιες πηγές, οι άνθρωποι του Υπουργείου έχουν επιδοθεί σε πραγματικό κυνήγι, προκειμένου να εντοπίσουν ποιοί είναι εκείνοι οι 1.000 υπάλληλοι του δημοσίου, που λαμβάνουν την εκλογική αποζημίωση, χωρίς να εμπλέκονται στις διαδικασίες των εκλογών.
Από την ερχόμενη Δευτέρα οι περίπου 70 .000 εργαζόμενοι στους δήμους της χώρας , όπως υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ κ. Θέμης Μπαλασόπουλος θα απέχουν από οποιαδήποτε εργασία έχει να κάνει με την προετοιμασία των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών. Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο κ. Θ. Μπαλασόπουλος, «οι υπάλληλοι των δήμων δεν είναι διακοσμητικοί στις εκλογές. Μεταφέρουν σάκους, τηλεγραφήματα και βοηθούν στην ομαλή λειτουργία των εκλογικών διαδικασιών».
Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Ραγκούσης, εντός των ημερών θα υπογράψει την απόφαση με την οποία θα προσδιορίζει τις κατηγορίες των εργαζομένων που θα λάβουν το εκλογικό επίδομα και σε αυτούς δεν θα περιλαμβάνονται οι υπάλληλοι των ΟΤΑ, καθώς το Υπουργείο θεωρεί ότι ήδη το λαμβάνουν (ως επίδομα κίνησης).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.