19.10.10

Δύο νεκροί από τη σφοδρή κακοκαιρία

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης εξακολουθεί να βρίσκεται η Χίος, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε χθες το νησί και είχε αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ηλικιωμένου.


Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε το μεσημέρι και η Ικαρία, όπου σήμερα εντοπίστηκε νεκρός ένας 34χρονος άντρας. Ο άτυχος άνδρας καταπλακώθηκε από τα ερείπια του σπιτιού του, το οποίο παρασύρθηκε λόγω καθίζησης του εδάφους.

Οι δήμαρχοι της Ικαρίας, σε έγγραφό τους προς το υπουργείο Εσωτερικών, αναφέρουν ότι η κατάσταση σε ορισμένες περιοχές του νησιού, αγγίζει τα όρια της βιβλικής καταστροφής, αφού οικισμοί ολόκληροι έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα.

Σήμερα, μετέβησαν στη Χίο ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Μαγκριώτης, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας και η υφυπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας Ελπίδα Τσουρή, προκειμένου μαζί με τη Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Σοφία Θεολογίτου, να επισκεφτούν τις περιοχές που έχουν πληγεί.

Προβλήματα από την κακοκαιρία προκλήθηκαν και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Στη Ζάκυνθο, ανεμοστρόβιλος "χτύπησε" το νησί για δεύτερη φορά σε λίγες ημέρες, ενώ νεαρή Αγγλίδα τραυματίστηκε ελαφρά, από θραύση γυαλιών, αλλά δεν θεωρήθηκε απαραίτητη η μεταφορά της στο νοσοκομείο.

Στην Κορινθία, πλημμύρισαν σπίτια σε οικισμούς των Δήμων, για τέταρτη φορά μέσα σ’ ένα μήνα και διακόπηκε για αρκετή ώρα, λόγω των νερών η κυκλοφορία στην παλαιά εθνική Κορίνθου - Πατρών.

Σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων αναμένεται από αύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.