23.10.10

Ψηφίστηκε το συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο στη Γαλλία

Τα γαλλικά συνδικάτα προετοιμάζονται για νέες κινητοποιήσεις καθώς η Γερουσία ψήφισε τη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος που έχει ήδη εγκριθεί από την Εθνοσυνέλευση.


"Η κυβέρνηση φέρει την πλήρη ευθύνη για τις περαιτέρω κινητοποιήσεις δεδομένου ότι δεν μας ακούει και συνεχίζει τις προκλήσεις", ανέφεραν τα συνδικάτα, που αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν ένα νέο διήμερο πανεθνικών κινητοποιήσεων στις 28 Οκτωβρίου και στις 6 Νοεμβρίου.

Εξάλλου, τουλάχιστον δυο Γάλλοι στους τρεις συνεχίζουν να υποστηρίζουν τις κινητοποιήσεις κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού, παρά την έλλειψη καυσίμων, τις διαδηλώσεις των μαθητών και τις ταραχές, σύμφωνα με δημοσκόπηση της ΒVA που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό δίκτυο Canal Plus.

Με βάση τη δημοσκόπηση, περίπου το 69% των ερωτηθέντων εγκρίνει "τις απεργίες και τις διαδηλώσεις" κατά του νομοσχεδίου, το 29% είναι κατά, ενώ το 2% δεν έχει γνώμη. Η πλειοψηφία (52%) εγκρίνει τις απεργίες στα μέσα μαζικής μεταφοράς παρά το γεγονός ότι πλησιάζουν οι διακοπές της Τουσέν (1η Νοεμβρίου), ωστόσο δε συμφωνεί (το 52%) με τον αποκλεισμό των 12 διυλιστηρίων της χώρας που προκαλεί ελλείψεις στα καύσιμα και επιβράδυνση της δραστηριότητας σε ορισμένους τομείς της οικονομίας.

Από την πλευρά της, η κυβέρνηση εμμένει στην ανάγκη μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού, ενώ ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί χαρακτήρισε "σκανδαλώδεις" τις βιαιότητες που σημειώθηκαν στη Γαλλία, στο περιθώριο των διαδηλώσεων κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος και διαβεβαίωσε πως "οι ταραχοποιοί δεν θα έχουν την τελευταία λέξη".

Χθες τα ξημερώματα επενέβη η αστυνομία και ήρε τον αποκλεισμό ενός διϋλιστηρίου της Total έξω από το Παρίσι, όπως έγινε γνωστό από συνδικαλιστές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.