1.10.10

Φοιτητής αυτοκτόνησε επειδή τον βιντεοσκόπησαν παράνομα με άλλον άνδρα και "ανέβασαν" το βίντεο στο ίντερνετ

Ένας ομοφυλόφιλος φοιτητής αυτοκτόνησε, στη Νέα Υόρκη, μετά το ανέβασμα στο Ιντερνετ ενός βίντεο που γυρίστηκε στο δωμάτιο του με μια μίνι βιντεοκάμερα (Webcam). Δύο συμφοιτητές και φίλοι του συνελήφθησαν και κατηγορήθηκαν για παραβίαση της ιδιωτικής ζωής.


Η υπόθεση, που πέρασε στις πρώτες σελίδες των εφημερίδων, προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις: η ομοφυλοφιλική κοινότητα κατήγγειλε την παρενόχληση που υπέστη ο νεαρός άνδρας, ενώ τα σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα απευθύνουν έκκληση για σεβασμό των πολιτών. Το Πανεπιστήμιο Rutgers του Νιού Τζέρσει άρχισε έρευνα για το θέμα.

Οι δύο 18χρονοι ύποπτοι, Ντάρουν Ράβι και Μόλι Ουέι, μπορεί να αντιμετωπίσουν έως και πέντε χρόνια κάθειρξη αν καταδικαστούν.
Όλα άρχισαν με το ανέβασμα ενός μηνύματος του Ντάρουν Ραβι στο Tweeter στις 19 Σεπτεμβρίου, το οποίο δημοσιεύτηκε στον Τύπο: "ο συγκάτοικός μου μου ζήτησε το δωμάτιο μέχρι τα μεσάνυχτα. Άνοιξα την κάμερα και πήγα στο σπίτι της Μόλι. Ήταν εκεί που τον είδα να ερωτοτροπεί με έναν άλλο τύπο".


Ενεργοποιώντας τον πρώτο υπολογιστή (στο δωμάτιο) εξ αποστάσεως από έναν άλλο υπολογιστή, οι δύο νέοι αντέγραψαν το βίντεο και το φόρτωσαν στην ιστοσελίδα του iChat. Ο αριθμός των ανθρώπων που είδαν το βίντεο δεν έχει γίνει γνωστός.

Τρεις ημέρες αργότερα, ο φοιτητής, που έπεσε θύμα της περίεργης αυτής "κατασκοπείας", ο Τάιλερ Κλέμεντι, 18 ετών, ένας νεαρός βιολονίστας ο οποίος είχε μόλις εγγραφεί στο πανεπιστήμιο, άφησε ένα τελευταίο μήνυμα στην σελίδα του στο Facebook: "Θα πηδήξω από τη γέφυρα gw, συγγνώμη".

Αμέσως μετά πήδηξε στον ποταμό Χάντσον από την γέφυρα Τζόρτζ Ουάσινγκτον, που συνδέει τη Νέα Υόρκη με το Νιου Τζέρσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.