7.10.10

Η συνέντευξη του Σάντος για τον αυριανό αγώνα της εθνικής ομάδας

Πεπεισμένος ότι η εθνική ομάδα θα κατορθώσει να υλοποιήσει τον άμεσο στόχο της, ο οποίος επιτάσσει δύο νίκες στους ισάριθμους αγώνες των προκριματικών για το EURO 2012 που έπονται, με Λετονία και Ισραήλ, εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε επί τούτω ο Φερνάντο Σάντος.
Ο Ίβηρας ομοσπονδιακός εκλέκτορας ξεκίνησε αναλύοντας τα δεδομένα που διαμορφώθηκαν μετά τις πρώτες δύο ισοπαλίες, με τη Γεωργία και την Κροατία: «Η ισοπαλία στην Κροατία ισορρόπησε την κατάσταση και έφερε εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές και την ομάδα. Αυτό βλέπω και νιώθω από τους παίκτες. Έχουν διάθεση, θέληση, αυτοπεποίθηση. Το κλίμα είναι πολύ καλό και τους αρέσει που είναι εδώ. Πιστεύω ότι θα κάνουμε ένα πολύ καλό παιχνίδι και θα πετύχουμε το στόχο μας».

Ο κ. Σάντος τόνισε ότι η πρόκριση στην τελική φάση της διοργάνωσης δεν είναι συνάρτηση αποτελεσμάτων στους υπόλοιπους αγώνες του ομίλου, αλλά πως «εξαρτόμαστε από τα δικά μας αποτελέσματα, κάτι που σημαίνει ότι η νίκη σε αυτά τα δύο παιχνίδια είναι πολύ σημαντική, γιατί, αν κερδίσουμε, θα έχουμε την τύχη στα δικά μας πόδια«.

Αναφερόμενος στην αναμέτρηση που χρονικά προηγείται, εκείνη με τη Λετονία, υπογράμμισε ότι «είναι ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε μία καλή ομάδα. Είναι ένα ματς που έχει ομοιότητες με τον αγώνα εναντίον της Γεωργίας. Η Λετονία αμύνεται με δέκα ποδοσφαιριστές και αγωνίζεται στην αντεπίθεση με 2-3 παίκτες». Πώς θα πρέπει, λοιπόν, να παίξει η εθνική, για να κάμψει την αντίσταση της Λετονίας; «Πρέπει να έχουμε υπομονή, για να βρούμε την τρύπα στην αμυντική λειτουργία τους. Να αλλάζουμε συνεχώς πλευρές μέχρι να μας βγει. Να έχουμε δημιουργικότητα, να φτάνουμε ψηλά οργανωμένα, να πιέσεις, όταν χάσεις τη μπάλα, για να κερδίσεις την μπάλα ψηλά και να κάνει ο αντίπαλος το λάθος στην περιοχή του. Απέναντι σε ομάδες με αυτά τα χαρακτηριστικά είναι σημαντικό να αναγκάσεις τον αντίπαλο να κάνει λάθη, όταν έχει την μπάλα. Οι ποδοσφαιριστές το ξέρουν αυτό και θεωρώ ότι θα ανταποκριθούν σωστά».

Όσο για τη διάταξη που θα χρησιμοποιήσει; «Είναι μία ερώτηση που έχω απαντήσει. Αν ήταν μία ομάδα που προπονούσα κάθε μέρα, με την έννοια του συλλόγου, το 4-4-2 σε ρόμβο ταιριάζει με τα χαρακτηριστικά παικτών που έχουμε» είπε και συνέχισε:

«Απαιτεί δουλειά, αποτελέσματα, αλληλοκάλυψη και συνεργασία. Το άλλο σύστημα είναι αυτό που νιώθουν πιο άνετα οι ποδοσφαιριστές και το γνωρίζουν. Πρέπει να ξέρουμε να προσαρμόζουμε τη φιλοσοφία μας στους ποδοσφαιριστές, χωρίς αυτό να σημαίνει αλλαγή φιλοσοφίας».

Για την κλήση του Φετφατζίδη ανέφερε ότι «δεν μπορούμε να βάλουμε άμεσα έναν παίκτη που φέραμε από τις Ελπίδες, για να του ρίξουμε το βάρος πάνω του. Είναι καλός και έχει δυναμικό χαρακτήρα. Όμως, μιλάμε για εθνική Ανδρών. Πάντα υπάρχει βάρος στο ντεμπούτο, αλλά σίγουρα είναι έτοιμος να περάσει στον αγωνιστικό χώρο, αν του ζητηθεί».

Ο κ. Σάντος ανέφερε ότι «έχω προετοιμάσει προπονήσεις για να μην επιβαρυνθούν οι ποδοσφαιριστές περισσότερο, αλλά θα πρέπει να είναι "φρέσκοι" και στο μυαλό, καθώς νιώθουν πίεση στους συλλόγους τους. Στόχος μας είναι να τους απελευθερώσουμε από αυτήν την πίεση».

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του και αφού κλήθηκε να απαντήσει αν περιμένει περισσότερη βοήθεια από τους πιο έμπειρους διεθνείς, ο Πορτογάλος τεχνικός ζήτησε «τη βοήθεια όλων. Ένδεκα ποδοσφαιριστές θα παίξουν και όλοι θα βοηθήσουν. Δεν είναι κάποιοι πιο σημαντικοί. Υπάρχουν κάποιοι που έχουν μεγαλύτερη εμπειρία, αλλά περιμένω να ανταποκριθούν όλοι στον αγωνιστικό χώρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.