2.10.10

Το «χρυσό παπούτσι» παρέλαβε ο Λιονέλ Μέσι

Ο Λιονέλ Μέσι παρέλαβε χθες, σε εκδήλωση στη Βαρκελώνη, το «χρυσό παπούτσι» για το 2010, καθώς τα 34 γκολ που πέτυχε για λογαριασμό της Μπαρτσελόνα τον ανέδειξαν κορυφαίο σκόρερ των ευρωπαϊκών γηπέδων την προηγούμενη σεζόν.


Ο Αργεντινός σούπερ σταρ έγινε, έτσι, ο τέταρτος παίκτης στον κόσμο, μετά τους Ρονάλντο, Μάρκο Φαν Μπάστεν και Κριστιάνο Ρονάλντο, που κερδίζει τις τρεις σημαντικότερες ατομικές διακρίσεις: το «Χρυσό Παπούτσι», τη «Χρυσή Μπάλα» και τον τίτλο «Ποδοσφαιριστής της Χρονιάς» από τη FIFA.

Ο 23χρονος άσος, σημείωσε 34 τέρματα στο ισπανικό πρωτάθλημα, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Ντιντιέ Ντρογκμπά της Τσέλσι και τον Αντόνιο Ντι Νατάλε της Ουντινέζε, οι οποίοι πέτυχαν 29 τέρματα, ενώ ακολούθησε ο Γκονζάλο Ιγκουαϊν της Ρεάλ Μαδρίτης (27 γκολ).

Τα περισσότερα τέρματα (35) στην Ευρώπη πέτυχε ο Ουρουγουανός, Λουϊς Σουάρες του Αγιαξ, όμως ο συντελεστής για τον βαθμό δυσκολίας (που προσμετράται στην τελική κατάταξη) του ολλανδικού πρωταθλήματος, είναι μικρότερος από την πριμέρα ντιβιζιόν, την πρέμιερ λιγκ και το καμπιονάτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.