14.10.10

Ενιαίες παροχές σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία και αρνητική λίστα πλαφόν συνταγογράφησης

Οι δαπάνες των Ασφαλιστικών Ταμείων σε παροχές Υγείας είναι 3,5 δισ. ευρώ το χρόνο από τα οποία τα 2 δισ. είναι δαπάνες σε φάρμακα, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης
κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του Συντονιστικoύ Συμβουλίου Παροχών Υγείας (ΣΥ.Σ.ΠΥ.), που συνεδρίασε για πρώτη φορά, υπό την προεδρία της Γενικής Γραμματέως Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αθηνάς Δρέττα.

Ο κ. Κουτρουμάνης, εξέφρασε τη βεβαιότητα, πως για το 2010, θα υπάρξει συγκράτηση των δαπανών κατά 700 εκατ. Ευρώ, από τα οποία τα 500 εκατ. θα προέλθουν από τον περιορισμό των δαπανών σε φάρμακα ενώ το 2011 θα υπάρξει επιπλέον μείωση 1 δισ. ευρώ.

Η καθιέρωση ενιαίου πακέτου παροχών για όλα τα Ταμεία, αρνητικής λίστας πλαφόν συνταγογράφησης και οι προδιαγραφές για θέματα προμήθειας υγειονομικού υλικού, είναι μεταξύ των θεμάτων που βρέθηκαν στο τραπέζι της πρώτης συνεδρίασης του ΣΥ.Σ.ΠΥ.

Η επεξεργασία των ενιαίων παροχών, καθώς και ανώτατα όρια στις συνταγές φαρμάκων, θα εξεταστούν από επιτροπές με τη συμμετοχή ειδικών επιστημόνων που θα δημιουργήσει το ΣΥ.Σ.ΠΥ. και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.