13.10.10

Προκριματικά EURO 2012: Η εθνική ομάδα νίκησε και το Ισραήλ

Τη δεύτερη νίκη της μέσα σε τέσσερις ημέρες σημείωσε η εθνική ομάδα των Ανδρών, που επικράτησε με 2-1 του Ισραήλ στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης» στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των προκριματικών για το Euro 2012.
Μετά την επιτυχία της περασμένης Παρασκευής επί της Λετονίας (1-0), το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έφτασε στο δεύτερο συνεχές τρίποντο που φέρνει την Ελλάδα στην πρώτη θέση του 6ου ομίλου, με την Κροατία να έχει πάντως ένα παιχνίδι λιγότερο. Η εθνική προηγήθηκε με τον Σαλπιγγίδη στο 22΄, με αυτογκόλ του Σπυρόπουλου έγινε το 1-1 στο 59΄ και το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε με πέναλτι ο Καραγκούνης (το κέρδισε ο Σαλπιγγίδης) στο 63ο λεπτό.

Ο αγώνας ξεκίνησε με την εθνική ομάδα να έχει τέσσερις αλλαγές στο αρχικό σχήμα, σε σχέση με την αναμέτρηση της περασμένης Παρασκευής εναντίον της Λετονίας. Συγκεκριμένα, ο Βύντρα ήταν στο δεξί άκρο της άμυνας αντί του τιμωρημένου (2 κίτρινες) Τοροσίδη, ο Σπυρόπουλος στην αντίθετη πλευρά αντί του Τζαβέλλα, ο Καφές είχε πάρει τη θέση του (άτυχου) Τζιόλη και στην επίθεση ο Σαλπιγγίδης «κέρδισε» τη θέση του Μήτρογλου, με τους Νίνη και Σαμαρά να συμπληρώνουν την τριπλέτα της γραμμής κρούσης.

Στα πρώτα λεπτά, πάντως, οι διεθνείς αισθάνθηκαν για τα καλά την αντίπαλη πίεση, καθώς οι Ισραηλινοί πίεζαν ψηλά, από την πρώτη κιόλας πάσα, με αποτέλεσμα να δυσκολέψουν πολύ την κυκλοφορία της μπάλας, αναγκάζοντας ταυτόχρονα τους Έλληνες ποδοσφαιριστές να υποπίπτουν σε λάθη. Λάθη που ευτυχώς για την εστία του Σηφάκη δεν κόστισαν, καθώς στο 7ο λεπτό ο Σέχτερ έκανε ωραία ατομική προσπάθεια, πέρασε τον Παπασταθόπουλο αλλά αστόχησε στο σουτ που επιχείρησε.

Στο 15ο λεπτό ο Σάντος έστειλε στον αγωνιστικό χώρο τον Φετφατζίδη, καθώς ο Νίνης αποχώρησε τραυματίας. Ο «μικρός» του Ολυμπιακού, που έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από το φίλαθλο κοινό, εκτέλεσε με πολύ φάλτσο ένα φάουλ στο 17΄, εξουδετερώνοντας την αντίσταση του Αουάτ, αλλά τόσο ο Σαμαράς όσο ο Σαλπιγγίδης δεν κατόρθωσαν να σκοράρουν από κοντά. Η εθνική είχε πλέον ισορροπήσει το παιχνίδι, με τον Καραγκούνη να γυρίζει πλέον πιο πίσω για να πάρει τη μπάλα και να τη μοιράσει.

Στο 22ο λεπτό, σε μια εξαιρετική κάθετη πάσα, ο Σαλπιγγίδης ξέφυγε στο σπριντ από την αντίπαλη άμυνα και προ του Αουάτ, τη στιγμή που έπεφτε, με ένα ωραίο ψηλοκρεμαστό σουτ έκανε το 1-0. Δύο λεπτά αργότερα, ο Σουηδός διαιτητής έδειξε «παίζετε» σε χέρι του Παπασταθόπουλου εντός της ελληνικής περιοχής, ενώ στο 25΄ ο Νάτσο σούταρε άουτ, στο 26΄ το σουτ του Καραγκούνη απέκρουσε ωραία ο Αουάτ και στο 27΄ η «λόμπα» του Κατσουράνη πέρασε μόλις άουτ.

Ο αγώνας είχε αποκτήσει πολύ καλό ρυθμό, με τη μπάλα να ανεβοκατεβαίνει συνεχώς. Έτσι, στο 35΄ ο Σαμαράς πλάσαρε στην κίνηση αλλά το σουτ βρήκε σε αντίπαλο και πέρασε κόρνερ. Στο 43΄, ύστερα από φάουλ του Καραγκούνη ο Καφές πήρε την πρώτη κεφαλιά και ο Παπαδόπουλος με νέα κεφαλιά την έστειλε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στις καθυστερήσεις το Ισραήλ διαμαρτυρήθηκε εκ νέου για πέναλτι, όταν η προσπάθεια του Σέχτερ τελείωσε στο τάκλιν του Κατσουράνη, με τον Χάνσον να τού δείχνει κίτρινη κάρτα για θέατρο.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε να επιδείξει ακόμη μεγαλύτερες συγκινήσεις. Στο 55΄ ο Φετφατζίδης έκανε ένα ωραίο σουτ που μάζεψε ο Αουάτ και τέσσερα λεπτά αργότερα (59΄) το Ισραήλ ισοφάρισε, όταν ο Καφές έχασε τη μπάλα έξω από την περιοχή, ο Σέχτερ μπήκε στην περιοχή και σέντραρε από αριστερά για να βάλει το πόδι ο Σπυρόπουλος και να γίνει το 1-1. Η χαρά των παικτών του Φερναντέζ δεν κράτησε πολύ, καθώς στο 62΄ ο Σαλπιγγίδης κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Αουάτ και ο Καραγκούνης ευστόχησε από τα 11 μέτρα για το 2-1, στο 63΄.

Αμέσως ύστερα ο Σαμαράς πέρασε στην κορυφή της επίθεσης, με τον Σαλπιγγίδη να οπισθοχωρεί για να ελεγχθεί καλύτερα ο χώρος. Το Ισραήλ εξακολουθούσε πάντως να πιέζει και στο 65΄ ο Βερμούθ είδε τη μπάλα να προσκρούει στο δεξί δοκάρι του Σηφάκη μετά το σουτ που επιχείρησε. Στο 69΄ ο Φετφατζίδης λίγο έλειψε να σημειώσει το «παρθενικό» γκολ στη δεύτερη μόλις συμμετοχή του (σουτ ελάχιστα άουτ σε γύρισμα του Σαμαρά), στο 76΄ ο «θαυματουργός» μικρός έβγαλε το Βύντρα μόνο απέναντι στον Αουάτ που απέκρουσε και στο επόμενο λεπτό, στο λάθος γύρισμα του Μποντάρου με το κεφάλι, η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι και έφυγε κόρνερ.

Αυτή ήταν και η τελευταία μεγάλη στιγμή ενός αγώνα που είχε να επιδείξει πολλές φάσεις αλλά και μια μεστή εμφάνιση από το νέο μεγάλο του ελληνικού ποδοσφαίρου, τον Φετφατζίδη, που έδειξε ασυνήθιστη ωριμότητα και ποιότητα σε σχέση με τις αγωνιστικές παραστάσεις του.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάρτιν Χάνσον (Σουηδία)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Φετφατζίδης - Σέχτερ, Ελρόι Κοέν

ΕΛΛΑΔΑ (Φερνάντο Σάντος): Σηφάκης, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Παπασταθόπουλος, Α. Παπαδόπουλος, Καφές, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Σαμαράς (82΄ Μήτρογλου), Νίνης (15΄ Φετφατζίδης), Σαλπιγγίδης (87΄ Μανιάτης).

ΙΣΡΑΗΛ (Λουίς Φερναντές): Αουάτ, Κέιμαν, Ρεφαέλοβ, Σέχτερ, Κολάουτι (75΄ Μπάντα), Αλμογκ Κοέν, Κόλσα, Μποντάρου, Νάτσο (64΄ Βερμούθ), Ταμίρ Κοέν (69΄ Ελρόι Κοέν), Γκέρσον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.