3.11.10

Τσάμπιονς Λιγκ: Ρούμπιν Καζάν - Παναθηναϊκός 0 - 0

Ο Παναθηναϊκός ήθελε τη νίκη στο Καζάν, έμεινε στο 0-0 με τη Ρούμπιν και, πλέον, κυνηγάει ένα θαύμα για να περάσει στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.
Ουσιαστικά, μετά την 4η αγωνιστική του τέταρτου ομίλου και με τους 2 βαθμούς που έχουν οι «πράσινοι» θα πρέπει στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια να νικήσουν Μπαρτσελόνα (εντός) και Κοπεγχάγη (εκτός) για να ελπίζουν, με την προϋπόθεση να ευνοηθούν και από τα υπόλοιπα αποτελέσματα των αγώνων.

Ο Παναθηναϊκός του πρώτου ημιχρόνου ήταν κυριολεκτικά...αόρατος μεσοεπιθετικά, ενώ αμυντικά η παρουσία τριών παικτών στην ευθεία (Κατσουράνη, Μπουμσόνγκ, Καντέ) αποδείχθηκε σοφή κίνηση από τον Νιόπλια. Η Ρούμπιν, που από το ξεκίνημα πίεζε ψηλά και δεν επέτρεπε στους «πράσινους» να αλλάξουν τη μπάλα, είχε την πλήρη υπεροχή στο μεγαλύτερο μέρος του 45λεπτου, αλλά εάν εξαιρέσει κανείς τη διπλή ευκαιρία που είχε στο δίλεπτο 40΄-41΄, στο υπόλοιπο διάστημα ήταν «φλύαρη» και δεν έβρισκε διαδρόμους προς την εστία του Τζόρβα.

Στο 40΄ ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού έκανε εκπληκτική επέμβαση στην κεφαλιά του Ριαζάντσεφ, ενώ ένα λεπτό αργότερα από σέντρα του Κασάεφ, ο Κορνιλένκο μόνος του στην «καρδιά» της μικρής περιοχής του Παναθηναϊκού έπιασε την κεφαλιά που ήταν απελπιστικά άστοχη. Ενα σουτ του Σιμάο λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου που πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Ριζικόφ ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει το «τριφύλλι» στο πρώτο μέρος.

Το παιχνίδι ήταν κακό στο β΄ ημίχρονο, ιδιαίτερα μέχρι το 75΄. Από κει και πέρα «άνοιξε» για τα καλά με τον Παναθηναϊκό να χάνει καλή ευκαιρία στο 77΄ με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα, ο οποίος έπιασε το σουτ πάνω στην κίνηση μέσα από την περιοχή, αλλά ο Ριζικόφ απέκρουσε σχετικά εύκολα. Αμέσως μετά οι Ρώσοι έχασαν δύο τεράστιες ευκαιρίες με τους Ριαζάντσεφ και Νάβας, οι οποίοι νικήθηκαν εξ επαφής από τον κορυφαίο παίκτη του «τριφυλλιού» στο ματς, Αλέξανδρο Τζόρβα, ο οποίος απέκρουσε ενστικτωδώς τα σουτ των δύο παικτών.

Η καλύτερη φάση του Παναθηναϊκού στο ματς ήρθε στο 83΄ με την κεφαλιά του εντελώς αμαρκάριστου Γκοβού μέσα από την περιοχή να φεύγει άουτ. Νέα μεγάλη απόκρουση του Τζόρβα στο 86΄ σε γυριστή κεφαλιά του Μάρτινς.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τόνι Σαπρόν (Γαλλία)
Kίτρινες: Βύντρα, Καραγκούνης (χάνει το ματς με τη Μπαρτσελόνα), Μαρίνος
Κόκκινες:

ΡΟΥΜΠΙΝ ΚΑΖΑΝ (Κουρμπαν Μπερντίεφ): Ριζικόφ, Ανσάλντι, Ριαζάντσεφ, Κασάεφ (72΄ Καραντενίζ), Σέζαρ Νάβας, Νομπόα, Καλεσίν, Μποκέτι, Νάτσο, Κάρλος Εντουάρντο (73΄
Μάρτινς), Κορνιλένκο (87΄ Μεντβέντεφ)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Καντέ, Κατσουράνης (80΄ Χριστοδουλόπουλος), Μπουμσόνγκ (58΄ Μαρίνος), Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σιμάο, Γκαρσία (69΄ Γκοβού), Καραγκούνης, Σισέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.