22.11.10

Δεν θα υπάρξουν νέες περικοπές μισθών και συντάξεων το 2011, δήλωσε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Η κυβέρνηση δεν σκοπεύει το 2011 να επαναλάβει τα "εξαιρετικά δυσάρεστα" μέτρα που αναγκάστηκε να πάρει το 2010, όπως η περικοπή των μισθών και των συντάξεων στο Δημόσιο, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, από τον οποίο έγινε σήμερα δεκτός.


Ο κ. Παπακωνσταντίνου επισήμανε ακόμη ότι κλείνει η διαπραγμάτευση με την "τρόικα", η οποία έχει εστιάσει στα μεγάλα διαρθρωτικά θέματα, δηλαδή στις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στον Δημόσιο Τομέα, στις ΔΕΚΟ, στην αγορά εργασίας, στην βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της χώρας και υπενθύμισε ότι έχει υπάρξει ήδη συμφωνία για τον προϋπολογισμό που κατατέθηκε.

Απαντώντας σε ερώτηση του Προέδρου, "γιατί σκάλωσε η διαπραγμάτευση;", τόνισε ότι "δεν σκάλωσε, υπάρχουν μια σειρά από ζητήματα τα οποία είναι δύσκολα και χρειάζονται διαπραγμάτευση και αυτό κάνουμε" και πρόσθεσε: "Κάθε φορά προσπαθούμε να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα της χώρας, όσο το δυνατόν καλύτερα. Και στο παρελθόν διαπραγματευθήκαμε και αποφύγαμε μια σειρά από ζητήματα τα οποία είχαν τεθεί, όπως η περικοπή του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα. Κάθε φορά κάνουμε μια διαπραγμάτευση, η οποία είναι δύσκολη, από την οποία όμως βγαίνουμε, νομίζω, με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και πάντα έχοντας στο μυαλό μας ότι στο τέλος της διαπραγμάτευσης διακυβεύεται η επόμενη δόση του δανείου".

Για την πορεία των μαραθώνιων συζητήσεων με την τρόικα, ενημέρωσε, χθες, τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, παρουσία του συμβούλου επί οικονομικών θεμάτων Λουκά Παπαδήμου, ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Οι αξιωματούχοι της "τρόικα" θα παρουσιάσουν τα συμπεράσματα του νέου ελέγχου της ελληνικής οικονομίας σε συνέντευξη Τύπου, που δοθεί αύριο, Τρίτη.

Με βάση το πόρισμα που θα συντάξουν, θα εγκριθεί από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και τα κράτη - μέλη της ευρωζώνης, η τρίτη δόση, ύψους 9 δισ. ευρώ, προς τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.