8.11.10

Συνεργασία με τους Ρεπουμπλικανούς επιθυμεί ο Ομπάμα

Ο αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, δήλωσε πως θα προσπαθήσει να συνεργασθεί με τη ρεπουμπλικανική αντιπολίτευση, για να ανορθώσει την οικονομική καχεξία στη χώρα, έπειτα από την απώλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων στις εκλογές της περασμένης εβδομάδας.


«Είμασταν τόσο απασχολημένοι και τόσο απορροφημένοι να τελειώσουμε μία σειρά πραγμάτων, που είχαμε σταματήσει να δείχνουμε προσοχή στο γεγονός πως ηγεσία δε σημαίνει μόνον νομοθετώ-αλλά πως είναι επίσης και ένα ζήτημα να πείθεις τον κόσμο και να αρθρώνεις ένα επιχείρημα που ο κόσμος δύναται να αντιληφθεί-και φρονώ πως δεν είμασταν πάντοτε επιτυχείς σε αυτό, και αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη γι’ αυτό και είναι κάτι το οποίο πρέπει να μελετήσω προσεκτικά στην πορεία», τόνισε ο Ομπάμα σε συνέντευξή του στην τηλεοπτική εκπομπή "60 Minutes".

Ο δημοκρατικός πρόεδρος δεσμεύθηκε πως θα συνεργασθεί με τους Ρεπουμπλικανούς, ιδιαίτερα στα οικονομικά θέματα. «Εκείνο που θα πράξω είναι να τείνω χείρα φιλίας στους Ρεπουμπλικανούς και να πώ: σε τι μπορούμε να συνεργασθούμε;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου