18.11.10

ΕΕ και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σημερα στην Ιρλανδία για συνομιλίες

Εμπειρογνωμόνες της ΕΕ και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα φτάσουν σήμερα, Πέμπτη, στο Δουβλίνο, στο πλαίσιο των συνομιλιών για ένα ενδεχόμενο σχέδιο στήριξης του ιρλανδικού τραπεζικού τομέα, ανακοίνωσε ο ιρλανδός υπουργός Οικονομικών Μπράιαν Λένιχαν.


Ευρωπαίοι αξιωματούχοι έχουν θέσει το πλαίσιο, για ένα σχέδιο διάσωσης της Ιρλανδίας, το οποίο μπορεί να φτάσει έως και τα 100 δισ. ευρώ, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal, ενώ η πίεση προς την Ιρλανδία να ενταχτεί στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας εντείνεται.

Ωστόσο, το Δουβλίνο επιμένει ότι δεν θα χρειαστεί να μπει η Ιρλανδία σε πρόγραμμα επιτήρησης. "Βρισκόμαστε σε πολλή καλύτερη θέση από άλλες χώρες που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα βοηθείας του ΔΝΤ", δήλωσε ο Ντικ Ρος, ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ιρλανδίας.

Δεν υπάρχουν προφανείς λύσεις στα προβλήματα της Ιρλανδίας, τα οποία η χώρα θα αντιμετωπίσει με βάση τα δικά της συμφέροντα, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Μπράιαν Κάουεν, στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο RTE.

"Υπάρχουν λεπτές, προκαταρκτικές συζητήσεις αυτή τη στιγμή. Εργαζόμαστε σε συνεργασία με το λαό, δεν νομίζω ότι θα μπορούσαμε να δούμε μία απειλητική κατάσταση", δήλωσε ο Κάουεν στη δημόσια τηλεόραση της χώρας του.

"Δεν υπάρχουν προφανείς λύσεις εδώ, μέχρι να καταλήξουμε στο τι είναι το καλύτερο για τη χώρα. Είναι επείγον, το αποδεχόμαστε, και πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Θα το αντιμετωπίσουμε με βάση τα συμφέροντά μας", πρόσθεσε ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.