5.11.10

Τρισδιάστατο ολογραφικό βίντεο σχεδόν σε πραγματικό χρόνο

Η επιστημονική φαντασία, ως συνήθως, γίνεται κάποια στιγμή σκέτη επιστήμη. Αμερικανοί ερευνητές έκαναν ένα σημαντικό βήμα για τη δημιουργία ολογραφικού βίντεο, που θα επιτρέπει την εκπομπή τρισδιάστατων ολογραμμάτων κινούμενων ανθρώπων και αντικειμένων στα πέρατα της Γης
(και, γιατί όχι, του ηλιακού συστήματος), μια τεχνολογία που θα φέρει επανάσταση στην ψυχαγωγία, τα μέσα ενημέρωσης, την τηλεϊατρική, τη διαφήμιση, τη βιομηχανία κλπ.

Οι ολογραφικές εικόνες, οι οποίες πριν από 30 χρόνια ήσαν στατικές, τώρα πια μπορούν να ανανεώνονται σε "οιονεί πραγματικό χρόνο", σύμφωνα με τους επιστήμονες του Κολεγίου Οπτικών Επιστημών του πανεπιστημίου της Αριζόνα, υπό τον καθηγητή Νάσερ Πεϊγκαμπαριάν, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό "Nature", σύμφωνα με το BBC, το Γαλλικό Πρακτορείο και το "Science".

Τα ολογράμματα δημιουργούνται από την εκπομπή ενός λέιζερ πάνω σε ένα αντικείμενο, η εικόνα του οποίου προβάλλεται σε μια φωτο-ευαίσθητη οθόνη. Χρωματισμένη με ερυθρό ή πράσινο φως λέιζερ, η εικόνα αποκτά μια τρισδιάστατη αίσθηση, που μπορεί να ειδωθεί χωρίς ειδικά γυαλιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.