29.11.10

Διακομματική Επιτροπή για την Παιδεία: Αρχίζει ο διάλογος σήμερα

Σήμερα, στις 12.00, στο υπουργείο Παιδείας, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής για την Παιδεία, υπό την υπουργό, Άννα Διαμαντοπούλου.
Στη Διακομματική Επιτροπή θα συμμετάσχουν από το ΠΑΣΟΚ η Σοφία Γιαννακά, από τη ΝΔ η Ελίζα Βόζεμπεργκ, από το ΛΑ.Ο.Σ. ο Άδωνις Γεωργιάδης, από τη Δημοκρατική Αριστερά ο Νίκος Τσούκαλης, και από τους Οικολόγους Πράσινους ο Μιχάλης Τρεμόπουλος.

Στην Επιτροπή θα συμμετάσχει και η πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, Χρύσα Αράπογλου, ενώ δεν συμμετέχουν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ.

Ενόψει της έναρξης του διαλόγου για τον νόμο πλαίσιο για την παιδεία, η κ. Διαμαντοπούλου δήλωσε στο "Έθνος της Κυριακής" ότι «Η παιδεία δεν έχει ανάγκη άλλης μιας άσκησης κομματικής επιβολής, αλλά ριζικών ανατροπών που θα προκύψουν από τη συναίνεση», υπογραμμίζοντας ότι «οι ακαδημαϊκοί δάσκαλοι έχουν την ευθύνη να καλλιεργήσουν την κουλτούρα λόγου και του αντιλόγου και της δημιουργικής σύνθεσης». Επεσήμανε δε, ότι έχει στα χέρια της προτάσεις ακαδημαϊκών που είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες, όπως είπε και επανέλαβε ότι «στόχος μας είναι να ενσωματώσουμε τις προτάσεις της πανεπιστημιακής κοινότητας και των κομμάτων και των κοινωνικών φορέων», ξεκαθαρίζοντας ότι «η αλλαγή θα γίνει με την μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση».

Όσον αφορά τις προσλήψεις δασκάλων και καθηγητών στα σχολεία η κα Διαμαντοπούλου ανέφερε ότι θα υπαχθούν στην αναλογία 1 προς 5.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.