2.11.10

Συλλήψεις για τρομοκρατία - Δέματα-βόμβες προσπάθησαν να στείλουν οι δύο νεαροί

Τα αποτελέσματα από την βαλλιστική έρευνα στα δυο πιστόλια που είχαν στην κατοχή τους οι συλληφθέντες για τη αποστολή δεμάτων -βόμβες στο Παγκράτι αναμένει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία για να διαπιστωθεί αν έχουν χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές ενέργειες και από ποιά οργάνωση.


Όπως έγινε γνωστό, την ώρα της σύλληψής τους οι δύο νεαροί δεν προέβαλαν αντίσταση γιατί τους είχαν κυκλώσει οι αστυνομικοί, ενώ ο ένας τους προειδοποίησε ότι υπήρχε βόμβα. Όπως διαπιστώθηκε υπήρχαν πράγματι δυο πακέτα έτοιμα να αποσταλούν, το ένα στο πρόεδρο της γαλλικής δημοκρατίας Νικόλα Σαρκοζί και ανέγραφε ως αποστολέα τον αντιπρόεδρο της ελληνικής κυβέρνησης Θ. Πάγκαλο, ενώ το δεύτερο προοριζόταν για την βελγική πρεσβεία στην Αθήνα και ανέγραφε ως αποστολέα την ΑCTΙΟΝ AID.

Η τρίτη βόμβα που βρέθηκε στα γραφεία της ACS στην οδό Σπύρου Μερκούρη με προορισμό την ολλανδική πρεσβεία της Αθήνας, σύμφωνα με πληροφορίες ανέγραφε ως αποστολέα πανεπιστημιακό καθηγητή.

Τέλος δεν έχει διευκρινιστεί ποιόν χρησιμοποιούσαν ως αποστολέα οι δράστες στην βόμβα που εξερράγη στο γραφείο ταχυμεταφορών στην οδό Αστυδάμαντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.