9.11.10

Το Μουσείο της Ακρόπολης ψηφίστηκε το καλύτερο μουσείο στον κόσμο

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας τουριστικής έκθεσης του Λονδίνου τα 500 και πλέον μέλη της Ένωσης των Βρετανών δημοσιογράφων που ασχολούνται με το τουριστικό ρεπορτάζ, σε ειδική εκδήλωση στο ξενοδοχείο "Σαβόι" ψήφισαν για το καλύτερο μουσείο στον κόσμο και πρώτη επιλογή τους ήταν το Μουσείο της Ακρόπολης.


Το σχετικό βραβείο παρέλαβε εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης ο υφυπουργός Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης ο οποίος στη σύντομη ομιλία του τόνισε ότι η βράβευση αυτή ανοίγει το δρόμο για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Ευχαριστώντας τους Βρετανούς δημοσιογράφους για τη σημαντική αυτή ανάδειξη του Μουσείου της Ακρόπολης, ο κ. Νικητιάδης, τους είπε ότι με την κίνησή τους αυτή ανοίγεται η πόρτα για την επιστροφή των Μαρμάρων στην Ελλάδα και τους ζήτησε να συνεχίσουν μαζί μας αυτή την προσπάθεια. "Η δήλωσή μου αυτή καταχειροκροτήθηκε", είπε ο κ. Νικητιάδης.

Ο Έλληνας υφυπουργός εγκαινίασε μαζί με τον πρόεδρο του ΕΟΤ κ. Νίκο Κανελλόπουλο το ελληνικό περίπτερο στην μεγάλη παγκόσμια τουριστική έκθεση του Λονδίνου , στην οποία παίρνουν μέρος οι εθνικοί οργανισμοί Τουρισμού από όλες τις χώρες του κόσμου καθώς και άλλοι μεγάλοι παράγοντες της παγκόσμιας τουριστικής βιομηχανίας.

Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο κ. Νικητιάδης ανέφερε ότι αλλάζουν οι στρατηγικές στην προσέλκυση ξένων τουριστών, η διαφήμιση δεν θα είναι γενική αλλά ειδική και ανάλογα με τις ιδιαιτερότητες και τις απαιτήσεις κάθε χώρας και θα δοθεί μεγάλη προτεραιότητα σε τρεις νέες αγορές και συγκεκριμένα της Ρωσίας, της Κίνας και της Ινδίας.

Ο πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Νικ. Κανελλόπουλος υπογράμμισε ότι δίνεται επίσης μεγάλη προτεραιότητα στη βρετανική αγορά και ο στόχος σε αυτή την κατεύθυνση να είναι να προσελκύσουν τουρισμό ποιότητας βελτιώνοντας φυσικά την υποδομή του ελληνικού τουρισμού ανάλογα με τις απαιτήσεις των Βρετανών τουριστών ποιότητας. Και ανέφερε συγκεκριμένα ότι μέσα σε αυτή τη στρατηγική θα είναι η δημιουργία νέων γηπέδων γκολφ καθώς και μαρίνες.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.