3.11.10

Δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τις απόπειρες τρομοκρατικών ενεργειών

Για "παραλογισμό της τρομοκρατίας", ο οποίος "μπορεί να απειλήσει την επώδυνη προσπάθεια της χώρας μας για σταθεροποίηση της οικονομίας και αναβάθμιση της διεθνούς εικόνας της", έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, αναφερόμενος στις πρόσφατες απόπειρες τρομοκρατικών ενεργειών σε βάρος πολιτικών και ξένων πρεσβειών
.

"Η καταδίκη κάθε είδους βίας είναι αυτονόητη και ισχυρή" σημείωσε και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι "η ελληνική πολιτεία είναι σε θέση να υπερασπιστεί το δημοκρατικό κεκτημένο και να εμπεδώσει κανόνες ασφάλειας για τους πολίτες" και κάλεσε όλους "να αναλογιστούν πόσο εύκολο είναι στις μέρες μας ένας αστάθμητος παράγοντας να προκαλέσει δραματικές συνέπειες σε μια συγκυρία κρίσιμη για το μέλλον της πατρίδας μας".

Η δημοκρατία δεν τρομοκρατείται και οι ανεύθυνες και άμυαλες πράξεις που στόχο είχαν και έχουν να πληγώσουν τη μεγάλη προσπάθεια του ελληνικού λαού να ορθοποδήσει η χώρα και η οικονομία και να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας, δεν θα πετύχουν, τόνισε ο πρωθυπουργός, ο οποίος παρέστη σήμερα στο πρώτο νεκροταφείο στο μνημόσυνο του παππού του Γεωργίου Παπανδρέου.

Κάνουμε συστηματική προσπάθεια να προστατεύσουμε το δικαίωμα του κάθε πολίτη για ασφάλεια και σιγουριά, ανέφερε ο κ. Παπανδρέου και κατέληξε με αναφορά σε αποστροφή του παππού του, ότι η δημοκρατία και πάλι θα νικήσει.

Εξάλλου, η καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, μετά και το παγιδευμένο με εκρηκτικά πακέτο, από την Ελλάδα, που έφτασε χθες στην καγκελαρία του Βερολίνου, δήλωσε ότι οι βόμβες που βρέθηκαν τελευταία στην Ευρώπη «θα πρέπει να είναι η αφορμή για να βελτιωθεί ο έλεγχος στις μεταφορές εμπορευμάτων εντός της Ευρώπης, με τις ΗΠΑ και ει δυνατόν σε παγκόσμια κλίμακα».

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Τόμας ντε Μεζιέρ, σε χθεσινοβραδινές του δηλώσεις επιβεβαίωσε ότι το πακέτο που έφτασε στην καγκελαρία «είχε αποσταλεί από την Ελλάδα» και μάλιστα «πριν από δύο ημέρες» και ήταν της «ίδιας κατασκευής» με το πακέτο που εξερράγη στην ελβετική πρεσβεία στην Αθήνα.

Πάντως η κυβέρνηση του Βερολίνου, αποσυνδέει πλήρως το παγιδευμένο πακέτο που έφτασε χθες στην καγκελαρία με τα πακέτα-βόμβες από την Υεμένη τα οποία αποδίδονται στην Αλ Κάιντα.

1 σχόλιο:

  1. Πολύ ύποπτες οι τοποθετήσεις βομβών και η αποστολή πακέτων εκκρηκτικών λίγες μέρες μόνο πριν από τις εκλογές, ενώ φαίνεται ότι το ΠΑΣΟΚ παθαίνει πανωλεθρία. Τα ΜΜΕ παπαγαλάκια της κυβέρνησης όλα ασχολούνται σχεδόν κατ' αποκλειστικότητα με τις βόμβες και έχουν παραμερήσει το θέμα των εκλογών. Ποιόν συμφέρουν αυτά μέσα στην Ελλάδα είναι προφανές. Τον κ Παπανδρέου. Γιατί τόσο καιρό είχαμε ησυχία και ξαφνικά βόμβες και εμπρησμούς αυτοκινήτων από αναρχικούς (που είναι εξαφανισμένοι οι αναρχικοί τόσους μήνες ΠΑΣΟΚ);

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.