3.12.10

Μουντιάλ 2018 στη Ρωσία και 2022 στο Κατάρ

Με δύο αποφάσεις που μπορούν να θεωρηθούν έκπληξη, η εκτελεστική επιτροπή της FIFA ανέθεσε τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου 2018 στη Ρωσία και του 2022 στο Κατάρ.
Η διεθνής ομοσπονδία επέλεξε δύο χώρες που δεν έχουν φιλοξενήσει ποτέ τελική φάση Μουντιάλ, δημιουργώντας παράλληλα και μία αξιοσημείωτη αντίθεση: η Ρωσία με έκταση περίπου 17 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα είναι η μεγαλύτερη χώρα που έχει αναλάβει ποτέ τη διοργάνωση, ενώ αντίθετα το κράτος του Περσικού Κόλπου θα γίνει το μικρότερο που θα φιλοξενήσει Μουντιάλ, με έκταση μόλις 11.437 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Τη διοργάνωση του 2018 διεκδικούσαν ακόμη η Αγγλία (θεωρείτο το μεγάλο φαβορί) και από κοινού οι Ισπανία/Πορτογαλία και Βέλγιο/Ολλανδία. Για το 2022 είχαν θέσει υποψηφιότητα οι ΗΠΑ (επίσης θεωρούνταν φαβορί), Αυστραλία, Ιαπωνία και Νότια Κορέα.

"Δεν θα το μετανιώσετε που μας εμπιστευθήκατε", δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης, Ιγκόρ Σουβάλοφ. Στη Ζυρίχη μεταβαίνει ο Β. Πούτιν για να ευχαριστήσει τη FIFA.

"Θα είστε υπερήφανοι για όλα όσα θα πετύχουμε", δήλωσε ο γιος του Εμίρη του Κατάρ, Σεϊχης Μοχάμεντ μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι, ο οποίος ήταν επικεφαλής της υποψηφιότητας της χώρας.

"Ευτυχισμένο πρόεδρο" χαρακτήρισε τον εαυτό του ο ισχυρός άνδρας της FIFA, Σεπ Μπλάτερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου θα διαγράφονται.