26.1.10

Το "Mama Mia" φέρνει μελλόνυμφους στην Ελλάδα


Το 2007, τα συνεργεία μιας μεγάλης κινηματογραφικής παραγωγής του Χόλιγουντ ξεχύθηκαν στα πλακόστρωτα στενά των Σποράδων, στα καλντερίμια της Κέρκυρας και στο πετρόχτιστο Πήλιο.

Οι κάμερές τους στραμμένες στη Μέριλ Στριπ, τον Πίρς Μπρόσναν και τον Κόλιν Φερθ και, φυσικά, στα μοναδικά ελληνικά τοπία: τις θάλασσες και τις παραλίες, τα κατάλευκα σπίτια, τα καλντερίμια και τους άγριους βράχους των νησιών.

Στο επίκεντρο όλων αυτών, ήταν ένας παραμυθένιος γάμος. Επρόκειτο για την κινηματογραφική μεταφορά της μακρόβιας μουσικοχορευτικής θεατρικής παράστασης "Mama Mia", με τα 22 τραγούδια των "Abba", που βγήκε στις κινηματογραφικές αίθουσες το καλοκαίρι του 2008.

Πέραν των εσόδων που απέδωσε στους παραγωγούς και διανομείς της, η ταινία είχε μια ακόμη "παράπλευρη" θετική συνέπεια: έκανε εκατοντάδες ζευγάρια σε Ευρώπη και ΗΠΑ να ονειρεύονται να τελέσουν τον γάμο τους στην Ελλάδα - ή ακόμη και να τον επαναλάβουν, ανανεώνοντας τους όρκους τους!

Την ολοένα ισχυρότερη αυτή τάση "έπιασε στον αέρα" η διευθύντρια μάρκετινγκ της εταιρίας "elahol-holiday-villas.com", Ρόζμαρι Ράσελ, η οποία βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο συνεδρίου για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα στον τουρισμό, το οποίο διοργάνωσε η οργάνωση TOWER (Οργάνωση Γυναικών Θεσσαλονίκης Επαγγελματικής Ενημέρωσης και Υποστήριξης).

Νεολιθικοί χειρουργοί έκαναν πετυχημένους ακρωτηριασμούς


Πριν από περίπου 6.900 χρόνια (4.900 π.Χ.), οι Νεολιθικοί αγρότες της Ευρώπης είχαν πολύ πιο εξελιγμένες ιατρικές γνώσεις από ό,τι θεωρείτο μέχρι σήμερα, σε βαθμό που έκαναν χειρουργικές επεμβάσεις ακρωτηριασμού, σύμφωνα με νέα στοιχεία που προέκυψαν από την ανασκαφή ενός τάφου 70 χιλιόμετρα νότια του Παρισιού.

Ο χειρουργός, ντυμένος με δέρμα κατσίκας ή προβάτου, κρατώντας μια ακονισμένη πέτρα και χρησιμοποιώντας κάποια φυτική αναισθητική ουσία, ακρωτηρίασε το αριστερό χέρι του ηλικιωμένου "ασθενούς" του με επιτυχία. Η επέμβαση φαίνεται να έγινε με συνθήκες αντισηψίας, το κόψιμο ήταν "καθαρό" και στη συνέχεια ο "γιατρός" περιποιήθηκε το τραύμα. Αυτό ακριβώς πιστεύουν οι επιστήμονες ότι συνέβη, με βάση όσα ανακάλυψαν ένα τάφο της πρώιμης νεολιθικής εποχής, στην περιοχή Μπιτιέ-Μπουλανκούρ, σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Προληπτικής Αρχαιολογικής Έρευνας (INRAP) της Γαλλίας.

Μείωση των εμβολιασμών κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας


Κατακόρυφη μείωση των εμβολιασμών κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας σημειώθηκε στην Ελλάδα το πρώτο εξάμηνο του 2009, γεγονός που δημιούργησε έντονο προβληματισμό κατά τη διάρκεια της 3ης συνόδου της Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας και Αντιμετώπισης του Ιού των Ανθρωπίνων Θηλωμάτων , οι εργασίες της οποίας πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη.

Το γεγονός αυτό συσχετίσθηκε με τις διισταμένες απόψεις, που εκφράστηκαν για το εμβόλιο της γρίπης δημιουργώντας αντιεμβολιαστικό κλίμα. Να σημειωθεί ότι προκειμένου να δημιουργηθεί ασπίδα προστασίας κατά του ιού HPV (ο οποίος ευθύνεται για τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας) ή ανοσία αγέλης, όπως ονομάζεται, θα πρέπει να εμβολιασθεί το 50% των εφήβων ( αγόρια και κορίτσια).

«Η παρασκευή εμβολίου έναντι του HPV και ειδικότερα έναντι των τύπων, που ευθύνονται για τον καρκίνο και για τα κονδυλώματα, έδωσε ελπίδες για τη μείωση της νοσηρότητας και θνητότητας από τον ιό. Το εμβόλιο αποδείχθηκε ότι είναι αποτελεσματικό (αγγίζει το 100% για τα στελέχη τα οποία περιέχει), ασφαλές και αξιόπιστο. Και ενώ θα περίμενε κανείς ένα τέτοιο εμβόλιο, για ένα τόσο σοβαρό νόσημα να έχει άμεση και καθολική αποδοχή, συνέβη το αντίθετο.

Το στρες προκαλεί πόνους


Το συνεχές στρες για μεγάλες χρονικές περιόδους μπορεί να προκαλέσει φυσική δυσανεξία στο στομάχι ή στα έντερα και πόνους στην πλάτη, άσθμα, ερεθισμούς στο δέρμα και πονοκεφάλους, ανακοίνωσε σήμερα η επαγγελματική ένωση γερμανών ψυχιάτρων.

Εάν δεν υπάρχει κάποια νοσογόνος αιτία για το πρόβλημα, οι ασθενείς πρέπει να βρουν τί είναι αυτό που στη ζωή τους δημιουργεί τόσο έντονη πίεση και τί μπορούν να κάνουν για να αλλάξουν την κατάσταση. Εάν μόνο αυτό δεν μπορεί να τους βοηθήσει, η ψυχοθεραπεία ίσως να είναι μια λύση.

Το στρες ίσως να είναι η συνέπεια απαιτήσεων ή ρήξεων με συναδέλφους ή προϊσταμένους στο χώρο δουλειάς ή προκύπτει από προβληματικές διαπροσωπικές σχέσεις.

Στοιχεία καταδεικνύουν ότι περισσότερο από το 1/3 των ανθρώπων έχουν καταφύγει στο γιατρό παραπονούμενοι με τα παραπάνω συμπτώματα τα οποία οφείλονται σε ψυχοσωματικές ασθένειες.

Πηγή: (Γερμ.Πρακτ.)

Το ελάφι της Ρόδου


 Είναι σύμβολο του νησιού και "στολίδι" για τα δάση του. "Δεμένο" με την παράδοση του τόπου, το πλατόνι (ελάφι) της Ρόδου, ένα από τα μοναδικά είδη του πλούσιου ζωικού βασιλείου της χώρας μας, είναι ένα από τα λίγα είδη ελαφιών της Ευρώπης, που διασώθηκαν μέχρι σήμερα.

Δύο αγάλματα ελαφιών, ένα αρσενικό και ένα θηλυκό, τοποθετημένα πάνω σε κίονες, βρίσκονται και στολίζουν τις δύο πλευρές της εισόδου του παλιού λιμανιού της πόλης. Το πλατόνι αποτελεί μέρος του φυσικού πλούτου και της ιστορικής και πολιτισμικής κληρονομιάς του νησιού της Ρόδου.

Οι πληθυσμοί του είδους στη Ρόδο, όπως αναφέρεται σε πρόσφατη (Ν. Θεοδωρίδης, Κ. Βούλγαρης, Κ. Παπαστεργίου, 2009) εργασία παρουσιάζουν διαχρονικά διακύμανση και ως προς την κατανομή στο χώρο και ως προς το μέγεθος του πληθυσμού.

Χαρακτηριστικό στοιχείο αποτελεί το γεγονός ότι, τα τελευταία χρόνια, ο πληθυσμός έχει αυξηθεί σημαντικά. Σήμερα, ο αριθμός των πλατονιών στο νησί της Ρόδου υπολογίζεται σε 1.000 - 1.200 άτομα.

Αϊτή: Χάος στο Πορτ-ο-Πρενς


 Περίπου 200 χιλιάδες σκηνές ζητήθηκαν από τον αϊτινό πρόεδρο Ρενέ Πρεβάλ, για τους πολλές εκατοντάδες χιλιάδες αστέγους (περίπου 800 χιλιάδες με τους τελικούς υπολογισμούς), μετά τους φονικούς σεισμούς στο Πορτ-ο-πρενς, πριν ξεκινήσει η εποχή των βροχοπτώσεων, ανακοινώθηκε μέσω της αποστολής του ΟΗΕ στην Αϊτή.

Στο Μεταξύ, μία επιχείρηση διανομής φαγητού προκάλεσε χάος σήμερα στο Πορτ-ο-Πρενς μπροστά στο προεδρικό μέγαρο της Αϊτής, όταν 18 ουρουγουανοί Κυανόκρανοι προσπάθησαν μόνοι τους να ελέγξουν το πλήθος των περίπου 4.000 πεινασμένων Αϊτινών.

"Ο,τι και να κάνουμε δεν καταφέρνουμε τίποτα", φώναξε ένας στρατιώτης, ενώ ταυτόχρονα έσπρωχνε το πλήθος με μία ασπίδα, την ώρα που οι συνάδελφοί του χρησιμοποιούσαν σπρέι πιπεριού εναντίον των Αϊτινών. Κάποιοι άλλοι στρατιώτες κρυμμένοι πίσω από ένα όχημα έριχναν σφαίρες από καουτσούκ στον αέρα εναντίον του πλήθους.

Την ίδια ώρα η διεθύντρια του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος (PAM) του ΟΗΕ Τζοσέτ Σίραν έκανε νέα έκκληση στους στρατιώτες των χωρών μελών να προσφέρουν τις μερίδες φαγητού που τους περισσεύουν στους Αϊτινούς.

Ζημιά σε πίνακα του Πικάσο από απρόσεκτη φοιτήτρια


 Μια επισκέπτρια του μεγαλύτερου μουσείου της Νέας Υόρκης έχασε την ισορροπία της έπεσε πάνω στον πίνακα "Ο ηθοποιός", του Πάμπλο Πικάσο και του προκάλεσε ένα σχίσιμο που για την αποκατάσταση του θα χρειαστεί μια λεπτή "χειρουργική επέμβαση", ανακοίνωσε το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης (Μet).

H επισκέπτρια, φοιτήτρια της ιστορίας της τέχνης, με την πτώση της προκάλεσε κάθετο σχίσιμο λίγο μεγαλύτερο από 15 εκατοστά στον καμβά του έργου, ανέφερε το Met. Από την "πτώση" της φοιτήτριας προκλήθηκε ζημιά στην κάτω δεξιά γωνία του πίνακα (οι διαστάσεις του είναι 196x115 εκ.). ενώ το κέντρο της σύνθεσης, έμεινε ανέπαφο σύμφωνα με το μουσείο.

Το έργο αυτό, που φιλοτέχνησε ο Πάμπλο Πικάσο (1881-1973) μεταξύ 1904 και 1905, κατά την ροζ περίοδό του, μεταφέρθηκε στα εργαστήρια του μουσείου, όπου θα του γίνει μια "διακριτική" αποκατάσταση και συντήρηση, πριν από την έναρξη της έκθεσης Πικάσο που προβλέπεται να γίνει στο μουσείο αυτό στις 27 Απριλίου.

Το Met απέκτησε το 1952 το έργο αυτό του μεγάλου ισπανού ζωγράφου που απεικονίζει έναν ακροβάτη με γυρισμένη την πλάτη του και το πρόσωπο του στραμμένο προς τα δεξιά.

Τσουχτερό κρύο και χιόνι


 Τσουχτερό κρύο και χιόνι μέχρι το τέλος της εβδομάδας προβλέπει η μετεωρολογική υπηρεσία. Στα λευκά έχουν ντυθεί αρκετές περιοχές της χώρας με τον υδράργυρο να έχει πέσει ακόμη και κάτω από τους -10 βαθμούς Κελσίου κυρίως στην ορεινή χώρα. Τα πρώτα χιόνια έπεσαν και στα Βόρεια Προάστια της Αττικής και απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων στη Λεωφόρο Πάρνηθος από το ύψος του Τελεφερίκ προς το καζίνο.

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία στους δήμους του βορείου Έβρου και στη Σαμοθράκη, λόγω του παγετού και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών, που επικρατούν στην περιοχή. Ειδικότερα, δεν θα λειτουργήσουν τα δημοτικά, τα γυμνάσια και τα λύκεια στους δήμους Σουφλίου, Ορφέα, Μεταξάδων, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας, Βύσσας, Κυπρίνου και Τριγώνου. Την απόφαση έλαβε η νομαρχία Έβρου, ύστερα από εισηγήσεις των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των σχολείων. Η χαμηλότερη θερμοκρασία μείον 19 βαθμούς Κελσίου καταγράφηκε στο Τρίγωνο.

Σε ό,τι αφορά την Αλεξανδρούπολη και τους υπόλοιπους δήμους του νομού, οι μαθητές θα προσέλθουν στα σχολεία με μια ώρα καθυστέρηση, από την συνηθισμένη ώρα έναρξης των μαθημάτων.

24.1.10

Επεισόδια μεταξύ οπαδών Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού στη Πάτρα


  Εκτεταμένα επεισόδια μεταξύ οπαδών του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού προκλήθηκαν λίγο πριν από τις 4 το μεσημέρι στην περιοχή της Τριών Ναυάρχων στο κέντρο της Πάτρας, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε αυτοκίνητα και καταστήματα. Συγκεκριμένα οι συμπλοκές μεταξύ των οπαδών ξεκίνησαν στην διασταύρωση της οδού Κορίνθου με τον πεζόδρομο της Τριών Ναυάρχων, όπου εκεί κοντά βρίσκεται κλαμπ των οπαδών του Παναθηναϊκού. Οι δύο ομάδες των οπαδών εκτόξευαν μπουκάλια και άλλα αντικείμενα, ενώ έγιναν και ρίψεις βομβών μολότοφ. Κατά την διάρκεια των συγκρούσεων προκλήθηκαν ζημιές σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και σε βιτρίνες καταστημάτων. Στην περιοχή έσπευσαν δυνάμεις των ΜΑΤ και ακολούθησε κυνηγητό στους γύρω δρόμους, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων, για να διαλύσουν τους οπαδούς των δύο ομάδων. Οι συγκρούσεις αλλά και οι ρίψεις των δακρυγόνων προκάλεσαν αναστάτωση στην περιοχή, ενώ πολλοί κάτοικοι έσπευσαν να δουν αν προκληθήκαν ζημιές στα αυτοκίνητά τους ή στα καταστήματά τους. Η Αστυνομία έχει λάβει επιπλέον μέτρα, αφού στην Πάτρα είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί ο αγώνας βόλεϊ μεταξύ της ΕΑΠ Πατρών και του Ολυμπιακού, για το πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δίγαμος "έφαγε" μισό εκατομμύριο δολάρια


Ένοχος για διγαμία και για υπεξαίρεση 215.000 δολαρίων Αυστραλίας (137.000 ευρώ) από τη δεύτερη σύζυγό του, την ομογενή Λούσι Παππά, κρίθηκε ο 59χρονος Αυστραλός Ρότζερ Γκάμλι από δικαστήριο της Μελβούρνης. Μάλιστα, σύμφωνα με την κατάθεση της παθούσας, ο Γκάμλι της "έφαγε" πάνω από 500.000 δολ (319.000 ευρώ). Ακριβά αυτοκίνητα, πολυτελή διαμερίσματα και μονοκατοικίες που η Λούσι πίστευε ότι πλήρωνε ο πλούσιος σύζυγός της, αποδείχθηκε ότι ήταν μία ψεύτικη βιτρίνα που χρησιμοποίησε ο Γκάμλι για να ροκανίσει όσα μετρητά μπορούσε από την δεύτερη σύζυγό του.

Ο Γκάμλι υπήρξε υψηλόβαθμο στέλεχος επιχείρησης, αλλά κατέληξε σκουπιδιάρης όταν έχασε τη δουλειά του.

Το 2001, ενόσω ήταν επί σειρά ετών παντρεμένος οικογενειάρχης με την πρώτη του σύζυγο Άννα Γκάμλι με την οποία έχει και δύο παιδιά, παντρεύτηκε σε ελληνική ορθόδοξη εκκλησία και την ομογενή Λούσι Παππά, στην οποία, μάλιστα, έκανε γαμήλιο δώρο μία πολυτελέστατη Πόρσε. Ο Γκάμλι είπε στη Λούσι ότι αγόρασε τοις μετρητοίς την Πόρσε, κάτι που όμως δεν ίσχυε αφού αργότερα η εταιρεία από την οποία είχε ενοικιάσει το πανάκριβο αυτοκίνητο, το κατέσχεσε.

Κάτω από το όριο της φτώχιας 80 εκατ. Ευρωπαίοι


 Σχεδόν 80 εκατ. Ευρωπαίοι, δηλαδή 17% του πληθυσμού της ΕΕ, ζουν σήμερα κάτω από το όριο της φτώχειας. Αυτό το εξαιρετικά ανησυχητικό γεγονός έχει ιδιαίτερη απήχηση στην ευρωπαϊκή κοινή γνώμη, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Ευροβαρόμετρου σχετικά με τη στάση απέναντι στη φτώχεια.

Ειδικότερα, στη συντριπτική τους πλειονότητα (ποσοστό 73%) οι Ευρωπαίοι θεωρούν ότι η φτώχεια είναι ευρέως διαδεδομένο πρόβλημα στον τόπο τους, ενώ σε ποσοστό 89% ζητούν από την κυβέρνησή τους να λάβει επειγόντως μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού. Μολονότι οι περισσότεροι Ευρωπαίοι θεωρούν ότι οι εθνικές κυβερνήσεις έχουν την πρωταρχική ευθύνη, 74% των ερωτηθέντων αναμένουν, επίσης από την Ευρωπαϊκή Ενωση, να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο.

Στα λευκά πολλές περιοχές της Ελλάδας


    Στα λευκά το σκηνικό σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Δριμύ ψύχος και κατά τόπους ολικός παγετός στα βόρεια της χώρας είναι τα γενικά χαρακτηριστικά του καιρού σήμερα.

    Ελαφρά χιονίζει στην ευρύτερη περιοχή του Καπανδριτίου και στα υπόλοιπα βόρεια προάστια χωρίς ωστόσο να υπάρχει πρόβλημα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

    Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται τα οχήματα που κινούνται στη λεωφόρο Πάρνηθας από το τελεφερίκ και πάνω, καθώς και στην λεωφόρο Τατοΐου, από τα βασιλικά κτήματα έως το Κατσιμίδι.

    Απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε αρκετά σημεία του ορεινού και επαρχιακού δικτύου της δυτικής Μακεδονίας, καθώς οι χιονοπτώσεις των προηγούμενων ημερών, σε συνδυασμό με τις θερμοκρασίες υπό του μηδενός, έχουν δημιουργήσει συνθήκες αυξημένης ολισθηρότητας στο οδόστρωμα.

Αϊτή: Πάνω από 112.000 οι νεκροί από το σεισμό


   Ο προσωρινός αριθμός των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους στον καταστροφικό σεισμό στην Αίτή στς 12 Ιανουαρίου, έχει φτάσει μέχρι στιγμής τους 112.225 ενώ οι αγνοούμενοι ξεπερνούν τις 195 χιλιάδες, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποήθηκαν από το αϊτινό υπουργείο Εσωτερικών.

    "Οι ζημιές είναι τεράστιες, μια πλήρης καταστροφή", αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου που προσθέτει ότι τουλάχιστον ένα εκατομμύριο άνθρωποι στη χώρα είναι άστεγοι.

    Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα μισά και πλέον σπίτια στην πρωτεύουσα Πορτ-Ο-Πρενς και στις πόλεις Ζακμέλ και Λεογκάν έχουν ισοπεδωθεί, ενώ τα υπόλοιπα έχουν υποστεί πολύ μεγάλες ζημιές.

    Τουλάχιστον 23 ιδιωτικά νοσοκομειακά κέντρα καταστράφηκαν ενώ τράπεζες, σχολεία, βιομηχανικά και εμπορικά συγκροτήματα έχουν καταρρεύσει, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών.

    Έκθεση των Ηνωμένων Εθνών αναφέρει ότι από τον μεγάλο σεισμό έχουν πληγεί περίπου τρία εκατομμύρια πολίτες.

Διαστημικό μήνυμα μέσω Twitter


    Το σύγχρονο εργαλείο διαδικτυακής επικοινωνίας το Twitter τα καταφέρνει εξίσου καλά και στο χώρο του διαστήματος καθώς ο αμερικανός αστροναύτης Τίμοθι Κρίμερ έστειλε ένα μήνυμα από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), μετέδωσε σήμερα η ρωσική κρατική τηλεόραση.

    " Γεια σας Σύμπαν του Twitter!", γράφει ο Κρίμερ στο μήνυμα του που έστειλε στη Γη.

    Οι αστροναύτες στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) έχουν άμεση πρόσβαση στο διαδίκτυο.

    Ο Κρίμερ στέλνει συνεχεία ενημέρωση για την πορεία της αποστολής του μέσω του Twitter με το ψευδώνυμο Astro_TJ από τα τέλη Δεκεμβρίου. Περίπου 14.700 άνθρωποι έχουν δηλώσει ότι ακολουθούν το στίγμα του και τον παρακολουθούν.

Σύνδρομο επαγγελματικής εξουθένωσης


    Από επαγγελματική εξουθένωση, η οποία μπορεί να οδηγήσει -μεταξύ άλλων- σε ιατρικά λάθη, χρήση βίας στα νοσοκομεία και καρδιαγγειακές παθήσεις, πάσχει ένας στους τέσσερις γιατρούς στην Ελλάδα (ποσοστό 25%) και ένας στους τρεις ειδικευόμενους (35%), σύμφωνα με πενταετή έρευνα του Εργαστηρίου Υγιεινής της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.

    Με βάση τα αποτελέσματα της έρευνας, που ολοκληρώθηκε φέτος, συμπτώματα επαγγελματικής εξουθένωσης (το λεγόμενο "σύνδρομο του burnout") παρουσιάζει το 25% των ειδικών ιατρών και το 33% των ειδικευομένων στα νοσοκομεία, το 28% των φοιτητών ιατρικής, το 37% των νοσηλευτών καθώς και το 35% των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ.

    Μάλιστα, σε ποσοστό 35%, οι ειδικευόμενοι εμφανίζουν αποπροσωποποίηση και κυνισμό, που συχνά αγγίζει τα όρια της αντιδεοντολογικής συμπεριφοράς, ενώ το ίδιο συμβαίνει και με το 25% των νοσηλευτών, σύμφωνα πάντα με την έρευνα!