5.2.10

Στις 5 Φεβρουαρίου το βράδυ η κοπή της εικονικής e-βασιλόπιτας που θα μεταδοθεί από την ERT World TV

Περισσότερο από 4.100 άτομα, από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο, έχουν εγγραφεί μέχρι τώρα για να συμμετάσχουν στην κοπή της εικονικής (virtual) e-βασιλόπιτας του απανταχού Ελληνισμού και φιλελλήνων, μέσω της ιστοσελίδας www.vasilopita.gr. Πρόκειται για ένα ξεχωριστό αντάμωμα Ελλήνων και των φιλελλήνων απ΄ όλο τον κόσμο, που διοργανώνεται για 7η συνεχή χρονιά, υπό την αιγίδα του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ).

Η έναρξη της κοπής της e-βασιλόπιτας θα γίνει την Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου, μεταξύ 22:00-24:00 ώρα Ελλάδας, στο στούντιο της ERT World TV, εκπομπή «ΟΔΥΣΣΕΙΑ», από τον Υφυπουργό Εξωτερικών, Σπύρο Κουβέλη, που θα είναι στο στούντιο, και από τον Πρόεδρο του ΣΑΕ, Στέφανο Ταμβάκη.

Ένα παράξενο "διαζύγιο"

 Λίγες ημέρες πριν τη γιορτή των ερωτευμένων, θα αναφερθούμε σε χωρισμούς. Πρόκειται για ένα σπάνιο «διαζύγιο» μεταξύ ενός ζευγαριού μικρόσωμων κύκνων του Bewick σε καταφύγιο άγριων ζώων στη Βρετανία.
Το συγκεκριμένο ζευγάρι επέστρεψε μόλις άρχισε ο Χειμώνας από την Αρκτική Ρωσία στο καταφύγιο του Slimbridge αλλά και οι δύο,  με νέους συντρόφους.
Δεν είναι σπάνιο για τα πτηνά, που συνήθως κάνουν σχέσεις ζωής, να βρουν νέο σύντροφο, όμως αυτό συμβαίνει όταν ένας από τους δύο πεθαίνει.
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων σαράντα χρόνων οι επιστήμονες έχουν μελετήσει στο  Slimbridge 4 χιλιάδες ζευγάρια κύκνων του Bewick και μόνο μία φορά είχε καταγραφεί «διαζύγιο».
Οι πρώτες υποψίες για αυτό το σπάνιο γεγονός γεννήθηκαν όταν ο αρσενικός κύκνος, ο Σαρντίνι, επιστρέφοντας από την Αρκτική Ρωσία, εμφανίστηκε χωρίς τη Σαρούνι, το θηλυκό κύκνο, με τον οποίο είχε σχέση τα τελευταία δύο χρόνια. Τον συνόδευε νέα σύντροφος, η Σαρίντ.
Η άφιξη του νέου ζευγαριού έκανε τους επιστήμονες να ανησυχήσουν για την τύχη της Σουρούνι, μέχρι που εμφανίστηκε και αυτή συνοδευόμενη από νέο σύντροφο τον Σουρίν.
Μια σχέση είχε τελειώσει, μια νέα άρχιζε… Μάλιστα όπως αναφέρουν οι επιστήμονες η συμπεριφορά των πρώην συντρόφων δε δείχνει ότι υπήρξε ποτέ μεταξύ τους σχέση.
Ο λόγος του «διαζυγίου»; Σύμφωνα πάντα με τους επιστήμονες, είναι πιθανότατα το γεγονός ότι μέχρι σήμερα δεν είχαν καταφέρει να αποκτήσουν απόγονο.

Οι μικρόσωμοι κύκνοι του Bewick είναι ευρασιατικό είδος κύκνου που μεταναστεύει από την Αρκτική Ρωσία προς τα δυτικά. Συνήθως βρίσκουν καταφύγιο στους υδροβιότοπους γύρω από την Αγγλία στα τέλη Οκτωβρίου.

Μητέρα στα 9 της χρόνια

  Ένα 9χρονο κορίτσι στη βορειοδυτική Κίνα έφερε στον κόσμο ένα αγοράκι, γράφουν σήμερα οι τοπικές εφημερίδες και η Λαϊκή Ημερησία του Πεκίνου, επισημαίνοντας ότι η ανήλικη μητέρα και το παιδί χαίρουν άκρας υγείας.
Το ασυνήθιστο αυτό γεγονός, που καθιστά την μη κατονομαζόμενη ανήλικη μια από τις πιο μικρές μητέρες στον κόσμο, σημειώθηκε στις 27 Ιανουαρίου στην πόλη Τσανγκτσούν. Η γέννηση του αγοριού, που όταν ήλθε στον κόσμο, με καισαρική τομή, ζύγιζε 2,75 κιλά, έγινε σε τοπικό νοσοκομείο, αναφέρουν ακόμα τα δημοσιεύματα.
Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έμεινε έγκυος η ανήλικη παραμένουν αδιευκρίνιστες και η οικογένειά της αρνείται να συζητήσει το θέμα, γράφει η Λαϊκή Ημερησία.
Η σεξουαλική συνεύρεση με ένα άτομο κάτω των 14 ετών θεωρείται βιασμός από την κινεζική νομοθεσία.
  Πηγή:    (ΑΠΕ-ΜΠΕ-Γερμ.Πρακτ.)

Εξήγγειλαν απεργίες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ


   Εικοσιτετράωρη απεργία για τις 24η Φεβρουαρίου, αποφάσισε η ΓΣΕΕ ενώ γνωστοποίησε ότι αποχωρεί από το διάλογο για το Ασφαλιστικό.

    Η ΓΣΕΕ προχώρησε στην απόφαση για 24ωρη απεργία καθώς υπήρξε άκαρπη η συνάντηση μεταξύ των διοικήσεων της Συνομοσπονδίας και των εργοδοτικών οργανώσεων, σχετικά με την υπογραφή νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

    Η εργοδοτική πλευρά υπαναχώρησε και δήλωσε ότι δεν τίθεται θέμα αύξησης του κατώτερου ημερομισθίου περίπου στα 700 ευρώ, αίτημα που αποτελεί το κέντρο της διαπραγμάτευσης από την πλευρά των συνδικάτων.

    Ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος δήλωσε «ή θα υποστούμε συνειδητά ως λαός τις αναγκαίες θυσίες μέχρι να ξανασταθούμε στα πόδια μας ή θα περιέλθουμε σε ακόμα σκληρότερη κηδεμονία των Βρυξελών και των αγορών κάτι που είναι αμφίβολο αν η κοινωνία μας μπορεί να αντέξει ή να ανεχθεί» και έκανε λόγο για κίνδυνο συλλογικής κατάρρευσης στον τόπο.

    Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος σημείωσε ότι η στάση των εργοδοτών είναι ουσιαστικά αντιστοιχισμένη με το μήνυμα περικοπών και λιτότητας και υπογράμμισε ότι τα συνδικάτα στον ιδιωτικό τομέα θα αγωνιστούν και θα πάρουν αυξήσεις κόντρα στις επιθυμίες των αγορών.

Το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια των μεταναστών



   Με την ευκαιρία της κατάθεσης στη Βουλή του νομοσχεδίου περί ιθαγένειας μεταναστών, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης επεσήμανε τα βασικά σημεία του νομοσχεδίου και τις αλλαγές που έγιναν πάνω σε αυτό.

    Ο υπουργός τόνισε πως το νομοσχέδιο αφορά μόνο τους νόμιμους μετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα, δηλαδή εκείνους που νομιμοποιήθηκαν τα τελευταία είκοσι χρόνια με τελευταία διαδικασία αυτή του 2005-2007, όταν νομιμοποιήθηκαν 150.000 οικονομικοί μετανάστες, όσοι δηλαδή είχαν έρθει στην Ελλάδα έως την 1/1/2005.

    Οι φόβοι που εκφράστηκαν από κάποιες πλευρές ότι με αυτό το νομοσχέδιο θα νομιμοποιούνται και παράνομοι μετανάστες, είναι αβάσιμοι, τόνισε ο υπουργός.

    Το νομοσχέδιο έχει τους εξής στόχους:

    1) Τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα από γονείς που και η μητέρα και ο πατέρας διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα πέντε τουλάχιστον χρόνια, παίρνουν αυτόματα την ελληνική ιθαγένεια.

    2) Παιδιά νόμιμων μεταναστών που δεν έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα, αλλά έχουν παρακολουθήσει με επιτυχία επί έξι χρόνια μαθήματα σε ελληνικό σχολείο, μπορούν και αυτά να πάρουν την ελληνική ιθαγένεια.

    3) Όσον αφορά την απόκτηση ιθαγένειας με πολιτογράφηση, το νομοσχέδιο προβλέπει ότι για να μπορεί ο μετανάστης να υποβάλλει αίτηση για ιθαγένεια θα πρέπει να έχει διαμείνει επί πέντε χρόνια στην Ελλάδα. Θα υπάρχει προθεσμία δύο ετών για την απάντηση της Πολιτείας.

Αποχωρούν οι αγρότες από τα μπλόκα


   Αναστολή των κινητοποιήσεων αποφάσισε το Πανελλήνιο Συντονιστικό Όργανο Αγροτικών Συλλόγων που συνεδρίασε στη Βέροια.

    Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος των αγροτών από το Κιλκίς Γιώργος Τερζής, οι αγροτοσυνδικαλιστές θα αναφερθούν την Παρασκευή με λεπτομέρειες στην απόφαση τους να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις.

    Την απόφασή να αποχωρήσουν την Παρασκευή στις δώδεκα το μεσημέρι, με τα τρακτέρ τους, από τον κόμβο των Κερδυλλίων πήραν οι αγρότες της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών νομού Σερρών, μετά τη συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποί τους με αγρότες από άλλα μπλόκα στη Βέροια.

    Σύμφωνα με το μέλος της συντονιστικής επιτροπής, Ανέστη Κεμανιτζόγλου, οι αγρότες αποχωρούν «απογοητευμένοι από τη στάση της κυβέρνησης, δίνοντας περίοδο χάριτος έξι μηνών, για να πραγματοποιήσει τις θεσμικές εξαγγελίες της».

    Το μεσημέρι της Παρασκευής αποχωρούν επίσης και οι αγρότες από το μπλόκο στο Στρυμονικό. Η απόφαση ελήφθη μετά από ευρεία σύσκεψη των συλλόγων της (ΟΑΣ) Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων και της (ΟΔΑΣ) Ομοσπονδίας Δημοκρατικών Αγροτικών Συλλόγων που συμμετέχουν στο μπλόκο.

4.2.10

Σώοι βρέθηκαν οι τρεις επιβαίνοντες σε τουριστικό σκάφος που βυθίστηκε μεταξύ Καλολίμνου και Καλύμνου

Σώοι εντοπίστηκαν από το επιβατηγό/ οχηματαγωγό "Μπλου Σταρ 1" οι τρεις επιβαίνοντες στο τουριστικό σκάφος "Αιγέας" που βούλιαξε μετά από πρόσκρουση σε ύφαλο στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στη νησίδα Καλόλιμνος και την Κάλυμνο. Πρόκειται για τον Γ. Μαμουζέλο, κυβερνήτη του σκάφους, Δημήτρη Βαρελή, ταγματάρχη- διοικητή του φυλακίου της Καλολίμνου και τον στρατιώτη Βαρβανομικό Πανορμίτη.
Πηγή: ΑΝΑ-ΜΠΑ

Το Ιράν έτοιμο να προχωρήσει σε συμφωνία ανταλλαγής ουρανίου, δηλώνει ο Αχμαντινετζάντ

Ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ δήλωσε χθες ότι η χώρα του είναι διατεθειμένη να αποστέλλει εμπλουτισμένο ουράνιο στο εξωτερικό και να παραλαμβάνει σε αντάλλαγμα πυρηνικό καύσιμο, σύμφωνα με το σχέδιο που έχει προταθεί από τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας και τη Γερμανία.
Μιλώντας στην ιρανική κρατική τηλεόραση, ο Αχμαντινετζάντ εξέφρασε την εκτίμηση πως "δεν θα υπάρξει πρόβλημα" εάν τα αποθέματα ουρανίου παραμείνουν στο εξωτερικό επί μακρό χρονικό διάστημα, πριν επιστραφούν ως πυρηνικό καύσιμο, διασκεδάζοντας τους φόβους των συναδέλφων του στην κυβέρνηση ότι το ουράνιο θα κατασχεθεί από τη Δύση.
Η απόφαση αυτή, αν ισχύσει, συνιστά μείζονα αλλαγή στις θέσεις της Τεχεράνης.
Σε μία αρχική αντίδραση προς τις δηλώσεις του Ιρανού προέδρου, ο εκπρόσωπος του State Department, Τζ. Κρόουλι, ανέφερε πως οι ΗΠΑ "είναι διατεθειμένες να ακούσουν νέες προσφορές, αλλά όχι να επαναδιαπραγματευθούν τη συμφωνία". Αργότερα ωστόσο, αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δήλωσε ότι εφόσον τα σχόλια του Αχμαντινετζάντ συνιστούν νέα ιρανική πρόταση, τότε πρέπει να υποβληθούν στη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας. Στη Δύση επικρατεί σκεπτικισμός για το πραγματικό νόημα της αλλαγής στάσης του Ιράν, τη στιγμή μάλιστα που οι ΗΠΑ πιέζουν ασφυκτικά για την επιβολή νέων κυρώσεων.

ΗΠΑ και Ρωσία κοντά σε συμφωνία για τον περιορισμό των πυρηνικών οπλοστασίων τους

 ΗΠΑ και Ρωσία έχουν καταλήξει επί των βασικών σημείων της συμφωνίας που θα αντικαταστήσει τη START και η υπογραφή της αναμένεται εντός δύο μηνών, σύμφωνα με Αμερικανό αξιωματούχο.
Το επιχειρησιακό οπλοστάσιο των ΗΠΑ μειώνεται σε 700 πυρηνικές κεφαλές, από 2.200 σήμερα, ενώ οι ρωσικές κεφαλές μειώνονται σε 800, από 2.800. Οι δύο χώρες δεσμεύονται επίσης να περικόψουν τον αριθμό των πυραύλων, υποβρυχίων και αεροσκαφών που φέρουν πυρηνικές κεφαλές.
"Ίσως υπάρξουν τροποποιήσεις και επαναδιατυπώσεις, ωστόσο, από την πλευρά μας, όλα τα επίμαχα ζητήματα έχουν διευθετηθεί", ανέφερε ο αξιωματούχος.
Κύριο σημείο τριβής κατά τις διαπραγματεύσεις υπήρξε η ρωσική απροθυμία για επιθεωρήσεις από εμπειρογνώμονες των βάσεων εκτόξευσης πυραύλων και η υποχρέωση των δύο πλευρών να κοινοποιούν στοιχεία για τις πυρηνικές δοκιμές τους.

Οι "χρυσές ενδεκάδες" του ελληνικού ποδοσφαίρου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής η εκδήλωση για τη συμπλήρωση των 50 ετών της Α’ Εθνικής, την οποία διοργανώνουν από κοινού οι: Σούπερ Λιγκ και ΣΚΑΪ. Σε αυτή βραβεύτηκαν οι πέντε καλύτερες ενδεκάδες για κάθεμια δεκαετία ύπαρξης της "μεγάλης" κατηγορίας του επαγγελματικού ποδοσφαίρου.
Η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε μέσω της ιστοσελίδας www.goldeneleven.gr το τελευταίο χρονικό διάστημα.
Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν πολλοί επώνυμοι του χώρου, οι οποίοι έχουν φορέσει τις φανέλες των ομάδων στα 50 χρόνια της Α’ Εθνικής.

Τα αποτελέσματα:

Οι AC/DC καλούν τους πλούσιους "φιλάνθρωπους" να σταματήσουν το κήρυγμα

Το γνωστό χέβι-μέταλ συγκρότημα AC/DC έχει ένα μήνυμα για τους φιλάνθρωπους συναδέρφους τους: "Σταματήστε να κάνετε κήρυγμα στο κοινό σας για να προσφέρει λεφτά".

Όπως δήλωσε σε συνέντευξή του στην αυστραλιανή εφημερίδα Daily Telegraph, ο Μπράιαν Τζόνσον, ψυχή του συγκροτήματος, ο κόσμος δεν θέλει ν' ακούει πλούσιες διασημότητες, όπως ο Μπομπ Γκέλντοφ και ο Μπόνο, να του υποδεικνύει να μην ξεχνάει τα παιδιά που πεινάνε.

"Εγώ δεν λέω σε κανέναν ότι πρέπει να δίνει λεφτά -ο κόσμος δεν έχει λεφτά", δήλωσε ο Τζόνσον.

"Να κάνουν φιλανθρωπίες, πολύ ωραία, αλλά όχι σε παγκόσμια μετάδοση", συμπλήρωσε ο Τζόνσον, τονίζοντας ότι αυτός και το συγκρότημά του "δίνουν από τα δικά τους χρήματα" και δεν δημοσιοποιούν τη φιλανθρωπική τους δράση.

Απογοητευμένος με τις υποψηφιότητες για τα Όσκαρ δηλώνει ο ηθοποιός Μόργκαν Φρίμαν

Την απογοήτευσή του εξέφρασε ο αμερικανός ηθοποιός Μόργκαν Φρίμαν για το γεγονός ότι η ταινία "Ιnvictus" για τη ζωή του Νέλσον Μαντέλα δεν κατάφερε να αποσπάσει υποψηφιότητα για Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας.

Η ταινία, την οποία σκηνοθέτησε ο Κλιντ Ίσγουντ, διαδραματίζεται στη Νότια Αφρική και περιγράφει τα γεγονότα του Παγκοσμίου Κυπέλλου ράγκμπι το 1995.

Ο ίδιος ο Φρίμαν είναι υποψήφιος για Όσκαρ Α' αντρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία, κάτι που τον κάνει "να νιώθει πολύ καλά", δήλωσε ωστόσο: "Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί η ταινία δεν συμπεριλαμβάνεται στις 10 υποψήφιες", δήλωσε ο Φρίμαν σε ραδιοφωνική του συνέντευξη από τη Ρώμη.

Ταϊπέι- Δίνουν αίμα με αντάλαγμα μία μπριζόλα

Ουρές κάνουν οι πολίτες στην Ταϊβάν για να δώσουν αίμα, ύστερα από την εκστρατεία "μπριζόλα έναντι αίματος" που εξήγγειλε η υπηρεσία αιμοδοσίας της χώρας, σε συνεργασία με τοπική αλυσίδα εστιατορίων, με στόχο την προσέλκυση αιμοδοτών.

Χιλιάδες εμφανίστηκαν χθες για να δώσουν αίμα ύστερα από την ανακοίνωση της αλυσίδας εστιατορίων TASTY ότι θα προσφέρει 5.000 κουπόνια για ένα δωρεάν δείπνο στα εστιατόριά της αξίας 549 δολαρίων Ταϊβάν (περίπου 12 ευρώ), που θα περιλαμβάνει οπωσδήποτε μπριζόλα.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της εταιρείας, "σε μερικούς σταθμούς αιμοδοσίας, οι οποίοι δεν ανοίγουν πριν από τις 8 π.μ., ο κόσμος άρχισε να μαζεύεται από τις 3 το πρωί".

Η εκστρατεία προσέλκυσης αιμοδοτών ξεκίνησε εν όψει των διακοπών της κινεζικής Πρωτοχρονιάς, που ξεκινούν φέτος στις 14 Φεβρουαρίου, περίοδο κατά την οποία τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν συνήθως μεγάλες ελλείψεις αίματος.

Σαρωτές σώματος στα αεροδρόμια της Βρετανίας

    Η Βρετανία επιχείρησε να καθησυχάσει το κοινό μετά την τοποθέτηση σαρωτών σώματος στα αεροδρόμια του Χίθροου στο Λονδίνο και του Μάντσεστερ, χωρίς να αναμένει την «κοινή θέση της ΕΕ» για το θέμα.

    Ο βρετανός υπουργός Μεταφορών Άντριου Άντονις εξήγησε πως οι εικόνες των ορισμένων επιβατών που καλούνται να περάσουν από τον σαρωτή σβήνονται αμέσως, με απόλυτο σεβασμό στις σχετικές ανησυχίες που διατυπώνονται από άκρου εις άκρον στην Ευρώπη για παραβίαση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

    Τα αεροδρόμια του Χίθροου και του Μάντσεστερ-αντίστοιχα το πρώτο και τέταρτο μεγαλύτερο της Αγγλίας στην κίνηση επιβατών-εξοπλίσθηκαν με σαρωτές σώματος.

    «Ήδη σήμερα, ο κόσμος αποδέχεται να υποβάλλεται σε σωματικές έρευνες μετά την πάροδό τους από τις πύλες των ανιχνευτών μετάλλων», όταν και αυτή η διαδικασία είναι «ιδιαίτερα ενοχλητική. Ένας σαρωτής σώματος ανήκει ακριβώς στην ίδια κατηγορία» μηχανημάτων, τονίζει ο Άντονις.

    «Στον παρόντα χρόνο, ένα μικρό ποσοστό από επιβάτες θα επιλέγεται για να περνά από τον σαρωτή. Εάν ένας επιβάτης αρνηθεί, δεν θα του επιτρέπεται η επιβίβαση», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ερευνα για σκάφος που αγνοείται στην Κάλυμνο

    Εκτεταμένες έρευνες στη θαλάσσια ευρύτερη περιοχή της Καλύμνου διεξάγουν σκάφη του Λιμενικού, του Πολεμικού Ναυτικού και ένα "σούπερ-πούμα" για τον εντοπισμό του ιδιωτικού σκάφους "Αιγαίας" στο οποίο επέβαιναν εκτός από τον κυβερνήτη, ένας ταγματάρχης του στρατού και ένας φαντάρος ασθενής.

    Τον φαντάρο είχε παραλάβει γύρω στις 9 παρά 10 το βράδυ το ιδιωτικό σκάφος από τη νήσο Καλόλιμνο. Στη διάρκεια όμως της επιστροφής το σκάφος προσέκρουσε σε βράχια, αλλά για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο συνέχισε το ταξίδι του. Όταν όμως ο κυβερνήτης αντελήφθη στην εισροή υδάτων ειδοποίησε το Λιμεναρχείο και τον Θάλαμο Επιχειρήσεων του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, αξιωματικοί του οποίου είχαν τηλεφωνική επικοινωνία μέχρι τις 21:20. Από τότε μέχρι και τώρα και παρά τις εκτεταμένες έρευνες το σκάφος και οι επιβαίνοντες δεν έχουν εντοπισθεί.

2.2.10

Το AVATAR των ρεκόρ

Η τρισδιάστατη τελευταία δημιουργία του Τζέημς Κάμερον Avatar συνεχίζει την "εισπρακτική της επέλαση" για έβδομη συνεχή εβδομάδα, συγκεντρώνοντας άλλα 30 εκατομμύρια δολάρια το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε σε ΗΠΑ και Καναδά. Ήδη έχει ξεπεράσει κατά πολύ τις παγκόσμιες εισπράξεις του "Τιτανικού", ταινία του ίδιου δημιουργού.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς, η ταινία του Κάμερον αναμένεται εντός της τρέχουσας εβδομάδας να ξεπεράσει τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια διεθνώς. Το νέο θρίλερ "Στην Άκρη του Νήματος" με πρωταγωνιστή τον Μελ Γκίμπσον σημείωσε εισπράξεις που ανέρχονται σε 17,1 εκατομμύρια δολάρια και βρίσκεται στη δεύτερη θέση.

Η κωμωδία της Ντίσνεϊ "When in Rome" βρίσκεται στην τρίτη θέση με 12,1 εκατομμύρια δολάρια και ακολουθεί στην τέταρτη θέση το Tooth Fairy με 10 εκατομμύρια δολάρια. Την πεντάδα κλείνει η ταινία "Ο Εκλεκτός" με 8,8 εκατομμύρια δολάρια.

Στη Σιένα και επίσημα ο Τζιόλης

Τη μετακίνηση του Αλέξανδρου Τζιόλη στη Σιένα γνωστοποίησε πριν από λίγη ώρα η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, με ανακοίνωση που εξέδωσε στην επίσημή της ιστοσελίδα.

Η ανακοίνωση:
«Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ανακοινώνει την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Αλέξανδρου Τζιόλη στη Σιένα».

Ποδόσφαιρο (Κύπελλο): ΠΑΣάς στα ημιτελικά, 4-0 τον ΠΑΟΚ

 Πανηγυρική πρόκριση στο βαρύ τερέν των «Ζωσιμάδων» πήρε ο ΠΑΣ Γιάννινα. Η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου σε αγώνα για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας συνέτριψε 4-0 τον ΠΑΟΚ και προκρίθηκε στα ημιτελικά της διοργάνωσης όπου θ` αντιμετωπίσει το νικητή της αναμέτρησης Παναθηναϊκός-Καλλιθέα. Τα τέρματα των νικητών σημείωσαν οι Ντιμπαλά (8`, 80`), Κούσας (24`) και Σνάουτσερ (43`-αυτογκόλ).
Το... απαραβίαστο της εστίας του Κώστα Χαλκιά που κρατούσε 2,5 μήνες στη Σούπερ Λίγκα και σε δύο φάσεις του Κυπέλλου Ελλάδας, σταμάτησε στο 8ο λεπτό. Από τη σέντρα του Καζναφέρη από πλάγια, ο Ντιμπαλά με σουτ από το ύψος του πέναλτι άνοιξε το σκορ για τον ΠΑΣ, ο οποίος δευτερόλεπτα πριν τη συμπλήρωση του πρώτου 25λεπτου διπλασίασε τα τέρματά του. Από την εκτέλεση φάουλ του Κανακούδη από τα 30 μέτρα, ο Κούσας πήδησε πιο ψηλά απ` όλους και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα να καρφωθεί στο βάθος της εστίας του Χαλκιά. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει και «άγγιξε» το γκολ στο 28` όταν από την κεφαλιά του Παπάζογλου, η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Σικαλιά στη μοναδική καλή στιγμή των φιλοξενουμένων στο α` ημίχρονο. Η κυριαρχία του ΠΑΣ εδραιώθηκε στο 43ο λεπτό, όταν από τη σέντρα του Ντιμπαλά προς το κέντρο της άμυνας, ο Σνάουτσερ στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα την έστειλε στα δίχτυα του Χαλκιά (3-0).
Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αλλάξει κάπως την εις βάρος του κατάσταση, όμως το γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή του Βιτόλο στο 50`, το σουτ του Βιεϊρίνια έξω από την περιοχή στο 62` αλλά και το σουτ του Φωτάκη έξω από την περιοχή στο 64` δεν είχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Στο 68` ο διαιτητής Παμπορίδης μετά από υπόδειξη του τέταρτου διαιτητή απέβαλε τον Νίκο Αναστόπουλο από τον πάγκο του ΠΑΣ, κάτι που δεν επηρέασε καθόλου τους γηπεδούχους αφού στο 80` ο Ντιμπαλά με δεξί «κεραυνό» από το ύψος της μεγάλης περιοχής παραβίασε για τέταρτη φορά την εστία του μακεδονικού συγκροτήματος (4-0).
Διαιτητής: Β. Παμπορίδης (Κιλκίς)
Κίτρινες κάρτες: Γκαρσία, Βιτόλο, Κούσας, Μπακαγιόκο, Σικαλιάς, Σαβίνι, Ντάσιος
ΠΑΣ Γιάννινα (Αναστόπουλος): Σικαλιάς, Ντάσιος, Κούσας, Κανακούδης, Ανδράλας, Καζναφέρης (58` Τζάνης), Μαϊστόροβιτς, Ρόβας (Μπουχάν), Αράς (63` Κοντογουλίδης), Μπακαγιόκο, Ντιμπαλά.
ΠΑΟΚ (Σάντος): Χαλκιάς, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Λίνο (71` Σαβίνι), Σνάουτσνερ (60` Εντίνιο), Γκαρσία, Βιτόλο, Φωτάκης, Κουτσιανικούλης (32` Μουσλίμοβιτς), Παπάζογλου, Βιεϊρίνια.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΩΝ


ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ 4-0
Παναθηναϊκός-Καλλιθέα 3/2
Ξάνθη-Άρης 10/2
Καβάλα-Πανιώνιος 10/2

Η ώρα του Σπάιντερμαν: Νέα συσκευή-σούπερ κόλλα θα επιτρέπει στους ανθρώπους να περπατάνε στους τοίχους


 Μπορεί οι άνθρωποι κάποια μέρα να περπατάνε στους τοίχους όπως ο Σπάιντερμαν; Αυτό ακριβώς υπόσχεται μια νέα συσκευή, σε μέγεθος παλάμης, που επιτρέπει στα χέρια να κολλάνε με ασφάλεια στον τοίχο, την οποία ανέπτυξαν ερευνητές του αμερικανικού πανεπιστημίου Κορνέλ.

Η συσκευή χρησιμοποιεί την επιφανειακή τάση του νερού και των άλλων υγρών ως δεσμούς συγκόλλησης σε μια επιφάνεια και μπορεί να οδηγήσει στην κατασκευή γαντιών και παπουτσιών, που θα κολλάνε και θα ξεκολλάνε κατά βούληση από κάθετες επιφάνειες, επιτρέποντας στους ανθρώπους να αναρριχώνται εκεί που σήμερα μπορούν μόνο στους όνειρά τους (και στις ταινίες του Χόλιγουντ). Μια άλλη πρακτική εφαρμογή θα ήταν αυτοκόλλητες σημειώσεις (Post-it) στον τοίχο, οι οποίες όμως θα μπορούν να σηκώσουν μεγάλο βάρος!

Ιχθυέλαιο με ωμέγα-3 ενάντια στις ψυχικές νόσους

Η λήψη μιας κάψουλας ιχθυελαίου κάθε μέρα μπορεί να αποτρέψει σοβαρές ψυχικές νόσους, όπως η ψύχωση και η σχιζοφρένεια, σε όσους ανθρώπους αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο, σύμφωνα με μια νέα διεθνή επιστημονική έρευνα. Οι ερευνητές αποδίδουν την προστατευτική δράση των ιχθυελαίων στον εγκέφαλο στο ότι περιέχουν τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, τα οποία είναι ήδη γνωστό από άλλες μελέτες ότι προστατεύουν την καρδιά.

Η έρευνα, από αυστριακούς, ελβετούς και αυστραλούς επιστήμονες, υπό τον δρα Πολ Άμινγκερ, του Ιατρικού Πανεπιστημίου της Βιέννης στην Αυστρία, δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Archives of General Psychiatry" (Αρχεία Γενικής Ψυχιατρικής), σύμφωνα με το BBC. Μεταξύ των ερευνητών βρίσκεται ο ελληνικής καταγωγής ερευνητής Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου, επίσης από το ίδιο αυστριακό πανεπιστήμιο.

Διακρατική συμφωνία για την προστασία του μοναδικού οικοτόπου των Πρεσπών


  "Σάρκα και οστά" σ' ένα όραμα που "μετρά" ήδη δέκα χρόνια ζωής, τη δημιουργία ενός Διασυνοριακού Πάρκου στον μοναδικό οικότοπο της περιοχής των Πρεσπών, έδωσαν, σήμερα, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Υγροτόπων, οι υπουργοί Περιβάλλοντος της Ελλάδας, Τίνα Μπιρμπίλη, της Αλβανίας, Φατμίρ Μεντίου και της ΠΓΔΜ, Νετζάτι Γιακούπι και ο αρμόδιος Επίτροπος για το περιβάλλον, Σταύρος Δήμας (εκπροσωπώντας την Ευρωπαϊκή Επιτροπή), με την υπογραφή της πρώτης διασυνοριακής συμφωνίας προστασίας οικοτόπου, στα Βαλκάνια.    Σκοπός της συμφωνίας είναι η ενίσχυση της τριμερούς συνεργασίας ούτως ώστε να διασφαλιστεί η ολοκληρωμένη προστασία του οικοσυστήματος και της αειφόρου ανάπτυξης της περιοχής του Πάρκου Πρεσπών, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης σχεδίου ολοκληρωμένης διαχείρισης λεκάνης απορροής, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα.
   Η συμφωνία περιλαμβάνει συγκεκριμένες δεσμεύσεις, αλλά και ευκαιρίες για το φυσικό περιβάλλον και τις ανθρώπινες δραστηριότητες στην περιοχή των Πρεσπών και θεσπίζει μόνιμες δομές συνεργασίας.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Δήμου Αθηναίων για τις Απόκριες

    Οι βασικοί άξονες των φετινών εκδηλώσεων, για το πρόγραμμα των οποίων συνεργάστηκαν ο Πολιτισμικός Οργανισμός, τα "Μουσικά Σύνολα", η "Τεχνόπολις", ο Οργανισμός Νεολαίας & ΄Αθλησης και η Διεύθυνση Σχολικής Μέριμνας, είναι η Τσικνοπέμπτη, οι εκδηλώσεις για τα παιδιά στο κέντρο και στην περιφέρεια, οι εκδηλώσεις για τους νέους σε κεντρικά σημεία της πόλης, αλλά και το πλούσιο πρόγραμμα στο κέντρο αλλά και στα 7 Δημοτικά Διαμερίσματα.

    Οι εκδηλώσεις ξεκινούν παραδοσιακά την Τσικνοπέμπτη 4 Φεβρουαρίου στις 11.30 πρωί στη Βαρβάκειο Αγορά, με πολλή μουσική και εδέσματα, ενώ το βράδυ το γλέντι θα συνεχιστεί στην Πλάκα και στην «Τεχνόπολι» του Δήμου Αθηναίων, όπου θα γίνει ένα ρετρό πάρτι για την τρίτη ηλικία.

    Από την Τσικνοπέμπτη και καθ’ όλη τη διάρκεια μέχρι την Καθαρά Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου, το κέφι θα "ανάψει" μ’ ένα μουσικό παζλ για όλα τα γούστα, με λάτιν, τζαζ, ποπ, ροκ, αλλά και πολλή ελληνική μουσική, πρωί και βράδυ, σε κεντρικά σημεία της πόλης: Σύνταγμα, Θησείο, Μοναστηράκι, Ψυρρή, Κολωνάκι, Ερμού και αλλού. Η γιορτή θα "απλωθεί" και στις γειτονιές της Αθήνας, με συναυλίες στα δημοτικά διαμερίσματα. Επίσης το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου στο Θησείο και το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου, σε συνεργασία με το ραδιοσταθμό Athens Radio Dee Jay, στην Πλατεία Συντάγματος, θα γίνουν δύο μεγάλα νεανικά πάρτι.

1.2.10

Θριάμβευσε η Μπιγιονσέ

   Η ντίβα της ποπ Μπιγιονσέ είναι η θριαμβεύτρια των 52ων Βραβείων μουσικής Γκράμι, καθώς συγκέντρωσε έξι συνολικά βραβεία και δικαιολόγησε απολύτως τον τίτλο της ως η πιο ανερχόμενη και πολλά υποσχόμενη μουσική προσωπικότητα της συγχρονής αμερικανικής μουσικής σκηνής.

    Η 28χρονη καλλιτέχνης- τραγουδίστρια, ηθοποιός, σόουγουμαν- είχε προταθεί για 10 συνολικά βραβεία, απέσπασε τα βραβεία για: τραγούδι της χρονιάς, καλύτερη γυναικεία ποπ ερμηνεία, καλύτερη γυναικεία ερμηνεία σε R&B τραγούδι, καλύτερο R&B τραγούδι, καλύτερο μοντέρνο R&B άλμπουμ και καλύτερη ερμηνεία «παραδοσιακού» R&B.

    Μετά τις παραπάνω διακρίσεις, ο συνολικός αριθμός των βραβείων Γκράμι που έχει πάρει η Μπιγιονσέ ανέρχεται σε 16.

    Με τέσσερα βραβεία έφυγε η νεαρή τραγουδίστρια της κάντρι Τέιλορ Σουίφτ, που κέρδισε τέσσερα βραβεία, μεταξύ των οποίων και για το καλύτερο άλμπουμ της χρονιάς (Fearless).

    Η τελετή που μαγνητοσκοπούσαν δεκάδες τηλεοπτικά δίκτυα και άλλα μετέδιδαν απ' ευθείας, ξεκίνησε με τη Lady Gaga να ερμηνεύει την επιτυχία της Poker Face, τραγούδι που απέσπασε το βραβείο καλύτερου χορευτικού τραγουδιού, ενώ το άλμπουμ της The Fame ανακηρύχθηκε το καλύτερο ηλεκτρονικό/χορευτικό άλμπουμ.

    Οι Black Eyed Peas, ο Jay-Z και οι Kings of Leon απέσπασαν από τρία βραβεία, ο Έμινεμ δύο, ενώ το πρώτο Γκράμι της καριέρας του παρέλαβε ο Νιλ Γιάνγκ.

    Το τιμητικό Γκράμι για Μάικλ Τζάκσον παρέλαβαν το παιδιά του Πάρις Τζάκσον και ο Πρινς Μάικλ

"Πράσινο" ταμείο για το κλίμα από το ΔΝΤ

   Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) εργάζεται για την δημιουργία ενός πράσινου ταμείου 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων που θα παρέχει βοήθεια στις χώρες προκειμένου να αντιμετωπίζουν την κλιματική αλλαγή, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΔΝΤ.

    Ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος-Καν διευκρίνισε κατά την διάρκεια συνεδρίασης στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) στο Νταβός ότι είναι απαραίτητο να είναι κανείς "δημιουργικός" σε αυτά τα θέματα, καθώς οι αναπτυσσόμενες χώρες δεν έχουν τα μέσα για να πάρουν τα απαρίτητα μέτρα.

    Οι δυνατότητες των αναπτυγμένων χωρών είναι επίσης περιορισμένες εξαιτίας των δημοσιονομικών τους προβλημάτων που σχετίζονται με την οικονομική κρίση, δήλωσε ο Στρος-Καν προσθέτοντας: "πρέπει λοιπόν να βρούμε καινοτόμους τρόπους να χρηματοδοτήσουμε" την μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής.

Η κρίση δεν χτυπά τη μαφία

Η δωδέκατη έκθεση του ιταλικού εμπορικού συλλόγου "Κονφεσερτσέντι", η οποία παρουσιάσθηκε στη Ρώμη, αποδεικνύει ότι η μαφία δεν γνωρίζει καμία απολύτως κρίση, παρά τη φάση διεθνούς οικονομικής ύφεσης.

Σύμφωνα με την έκθεση, ο "τζίρος" της μαφίας, το 2009, άγγιξε τα 135 δισεκατομμύρια ευρώ, με κέρδη ύψους 70 δισεκατομμυρίων.

Οι δραστηριότητες της μαφίας επεκτείνονται από τον τομέα των τροφίμων και της γεωργίας, μέχρι τον τριτογενή και της προσφοράς υπηρεσιών, τον οικοδομικό τομέα και των δημόσιων εργολαβιών γενικότερα.

Η Ντράγκετα στην Καλαβρία, η Καμόρα στη Νάπολη, η Κόζα Νόστρα στη Σικελία και το Ιερό Ηνωμένο Στέφανο στην Απουλία, διαπράττουν, συνολικά, 1.300 αδικήματα την ημέρα, σχεδόν ένα κάθε λεπτό της ώρας.

Ενας άνδρας ανακάλυψε ότι είναι βιολογικός πατέρας ενός από τα ... δίδυμα παιδιά του



  Ενας Τούρκος που υπέβαλε αίτηση διαζυγίου δοκίμασε μία σπάνια έκπληξη όταν πληροφορήθηκε ότι είναι ο βιολογικός πατέρας ενός μόνον από τα δίδυμα αγόρια που έφερε στον κόσμο η γυναίκα του, γράφει σήμερα η εφημερίδα Σαμπάχ.
Η απίστευτη -- πλην όμως επιστημονικά θεμελιωμένη αλήθεια -- ήλθε στο φως όταν ο εν λόγω σύζυγος, μέλος των σωμάτων ασφαλείας της Κωνσταντινούπολης, άρχισε να αμφιβάλλει για την πίστη της συζύγου του και αποφάσισε να κάνει εξετάσεις DNA για τα δίδυμα, ηλικίας τριών ετών.
Οι εξετάσεις έδειξαν με βεβαιότητα 99,9% ότι είναι πατέρας του ενός αγοριού, εξηγεί το άρθρο της Σαμπάχ, το οποίο προσθέτει ότι οι εξετάσεις επαληθεύτηκαν και από δεύτερο εργαστήριο ύστερα από αξίωση του δικαστηρίου το οποίο εξετάζει την αίτηση διαζυγίου.
Η μητέρα των αγοριών διατηρούσε σχέσεις με έναν άνδρα πριν εξαναγκασθεί από την οικογένειά της να παντρευτεί τον αστυνομικό, ο οποίος αναφέρεται μόνον με τα αρχικά ΑΚ.
Το φαινόμενο των διδύμων με διαφορετικούς πατέρες είναι ιδιαίτερα σπάνιο στους ανθρώπους, αλλά αρκετά συνηθισμένο στα ζώα, όπως στις γάτες ή τους σκύλους.

Αυστραλία: Οι 30άρες θέλουν περισσότερο σεξ

  Σεξ, περισσότερο σεξ! Αυτό ζητούν οι περισσότερες γυναίκες μεταξύ 30 και 40 ετών, στην Αυστραλία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας με αντικείμενο την σεξουαλική ζωή ζευγαριών, είτε παντρεμένων είτε εκείνων που συμβιώνουν.
Σύμφωνα με την έρευνα αυτή το 85% των γυναικών δηλώνει ότι θέλει περισσότερο "ενδιαφέρον σεξ" και αν δεν το βρει προτιμά να περνά χρόνο με τις …φιλενάδες.
Από την ίδια έρευνα προκύπτει πως οι γυναίκες αυτής της ηλικίας ζητούν να "γυρίσουν" δέκα χρόνια πίσω, όταν ήταν μεταξύ 20 και 30 χρόνων που, όπως λένε, το 60% έκανε έρωτα σχεδόν κάθε δεύτερη μέρα ενώ τώρα οι σεξουαλικές τους δραστηριότητες έχουν "αραιώσει".
Σε αντίθεση με τις γυναίκες, μόνο το 21% των ανδρών, ηλικίας 30 έως 40 ετών, δήλωσε πως θέλει περισσότερο σεξ.
Το 21% των γυναικών δήλωσε επίσης πως θέλει να διαρκεί περισσότερο η ερωτική πράξη. Το αντίθετο ποσοστό για τους άνδρες ήταν μόλις 7%.
Τέλος από την ίδια έρευνα προκύπτει πως το 44% των ανδρών άνω των 50 ετών έχουν απατήσει τη σύντροφό τους σε αντίθεση με τις γυναίκες που εμφανίζονται πιο πιστές.
Πηγή: (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ισόπαλο το ΑΕΚ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Όλα τα αποτελέσματα)

   Τη δεύτερη ισοπαλία του στα τελευταία 2 παιχνίδια παραχώρησε ο Παναθηναϊκός. Στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, οι "πράσινοι" αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1 στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ, η οποία προηγήθηκε στο 9΄ με τον Σκόκο. Το γκολ της ισοφάρισης για το "τριφύλλι" πέτυχε στο 27΄ ο Σαλπιγγίδης, που είχε και δοκάρι στο 62΄.

    Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες, καθώς επικράτησε, πολύ δύσκολα, μέσα στη Νέα Σμύρνη του Πανιωνίου με 1-0, στο πλαίσιο της 20ης ημέρας του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα. Η ομάδα του Πειραιά, που αγωνίστηκε από το 50ο λεπτό με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Χεσούς Ντάτολο, πήρε τη νίκη χάρη στο γκολ του Ματ Ντάρμπισιρ στο 7'.

Ανάκληση αυτοκινήτων από την Peugeot

    Η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία PSA ανακοίνωσε με τη σειρά της την ανάκληση δεκάδων χιλιάδων αυτοκινήτων Peugeot 107 και Citroen C1, τα οποία παρήχθησαν σε ένα εργοστάσιο κοινό με την Toyota, την ιαπωνική εταιρία που ανακαλεί εκατομμύρια οχήματα εξαιτίας ενός προβλήματος στο πεντάλ του γκαζιού.

    "Η PSA θα πραγματοποιήσει προληπτικά μία εκστρατεία ανάκλησης των οχημάτων αυτών, στις εκδόσεις που μπορεί να έχουν το ίδιο πρόβλημα στο πεντάλ", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος το γαλλικού ομίλου.

    Η ανάκληση αφορά τα Peugeot 107 και Citroen C1 που παρήχθησαν ανάμεσα στο Φεβρουάριο του 2005 και τον Αύγουστο του 2009 στο εργοστάσιο του Κολίν, στη Δημοκρατία της Τσεχίας, δηλαδή το "10% του στόλου των κινούμενων C1 και 107, ήτοι τουλάχιστον 100.000 αυτοκίνητα" στην Ευρώπη.

    Περίπου 220.000 Peugeot και Citroen βγαίνουν κάθε χρόνο από το εργοστάσιο το οποίο λειτουργεί από το Φεβρουάριο του 2005, αλλά [η ανάκληση] "αφορά μόνο ένα μέρος της παραγωγής", εξήγησε.

    Οι δύο ασπίδες της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας συναρμολογούνται στις γραμμές συναρμολόγησης της Toyota, η οποία παράγει στο Κολίν το μικρό Aygo. Το μοντέλο αυτό είναι ένα από τα οκτώ τα οποία η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία αποφάσισε να ανακαλέσει στην Ευρώπη για ένα ελάττωμα στο πεντάλ του γκαζιού.

    Σχεδόν το σύνολο των εξαρτημάτων των τριών μοντέλων ειναι τα ίδια, κάτι που εξηγεί γιατί η PSA είναι αναγκασμένη να ανακαλέσει επίσης τα αυτοκίνητα.

    Στο πλαίσιο αυτό, η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία θα "εξετάσει τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες με την Toyota τον τρόπο με τον οποίο θα διεξαχθεί αυτή η εκστρατεία" ανάκλησης.