27.2.10

Ανάκληση της άδειας λειτουργίας της ασφαλιστικής Commercial Value

Την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της Commercial Value αποφάσισε η Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση η ΕΠΕΙΑ:
 1. Ανακαλεί οριστικά την άδεια λειτουργίας για όλους τους κλάδους της Commercial Value Ανώνυμη Ασφαλιστική Εταιρεία και ΑΡ.Μ.Α.Ε 12832/05/B/86/12, που της χορηγήθηκε με την υπ’ αριθμό 67883/30-9-1975 απόφαση του Υφυπουργού Εμπορίου (ΦΕΚ- Δελτίο Ανωνύμων Εταιρειών και Εταιρειών Περιορισμένης Ευθύνης 2199/9-10-1975), χαρακτηρίζει ως ασφαλιστική τοποθέτηση το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων της εν λόγω Εταιρείας και δεσμεύει ότι τυχόν περιουσιακό στοιχείο δεν έχει δεσμευθεί με τις υπ’αρ. 125/2/29-7-2008, 1313/14-10-2008, 145/Γ/21-5-2009 και 169/2/21-12-2009 αποφάσεις του ΔΣ της ΕΠΕΙΑ και θέτει αυτή σε ασφαλιστική εκκαθάριση, εξαιρουμένου του χαρτοφυλακίου ζωής, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 3 παρ. 3, 7 έως 9, 10, 12α, 13γ, 17α έως17γ Ν.Δ.400/1970, όπως ισχύει.

Suzuki, Nissan και Daihatsu ανακαλούν οχήματα

Τρεις ιαπωνικές αυτοκινητοβιομηχανίες (η Suzuki, η Nissan και η Daihatsu) ανακοίνωσαν σήμερα ανακλήσεις οχημάτων, ως επί το πλείστον στην ιαπωνική αγορά και σε μικρότερη κλίμακα από τις πρόσφατες της Toyota.

Η αυτοκινητοβιομηχανία Suzuki ανακοίνωσε σήμερα στο ιαπωνικό υπουργείο Μεταφορών ότι ανακαλεί 432.366 οχήματα στην Ιαπωνία εξαιτίας κινδύνου πυρκαγιάς που συνδέεται με το σύστημα κλιματισμού, σύμφωνα με επίσημα έγγραφα που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Μεταφορών.

Η ανάκληση αυτή προέρχεται από τη Suzuki, όμως αφορά επίσης οχήματα του ομίλου Mazda, εταίρου της Suzuki, που παρουσιάζουν τον ίδιο κίνδυνο.

Σε τιμή ρεκόρ πουλήθηκαν κόμικς του Μπάτμαν και του Σούπερμαν

Τα πρώτα βιβλία κόμικς με πρωταγωνιστές τον Σούπερμαν και τον Μπάτμαν πουλήθηκαν σε δημοπρασία σε τιμή ρεκόρ κι έσπασαν το "φράγμα" του ενός εκατομμυρίου δολαρίων σε μία εποχή που οι έχοντες στρέφονται σε πρωτότυπες επενδύσεις και οι υπερήρωες γνωρίζουν και πάλι ημέρες δόξας.

Ένα βιβλίο κόμικς του 1939 που αποτελεί και την πρώτη εμφάνιση του μασκοφόρου μαχητή του κακού Μπάτμαν, πουλήθηκε σε δημοπρασία που έγινε στο Ντάλας στην τιμή ρεκόρ του 1.075 εκατομμυρίου δολαρίων, όπως ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασίας Heritage Auction Galleries.

Τρεις ημέρες νωρίτερα, άγνωστος αγοραστής κατέβαλε 1.13 εκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει σε δημοπρασία το παγκόσμιο ντεμπούτο σε κόμικς του δημοφιλούς Σούπερμαν.

Μείωση ελέγχων για «τρελές» αγελάδες από Ε.Ε.

Μετά από αιτήματα και πιέσεις κρατών μελών, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτίθεται να περιορίσει τους ελέγχους για εντοπισμό κρουσμάτων της ζωονόσου της σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας των βοοειδών («τρελές» αγελάδες).

Συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξετάζει είτε να αυξήσει από τους 48 μήνες και άνω, που ισχύει τώρα, στους 60 μήνες και άνω την ηλικία των βοοειδών, που κατά τη σφαγή τους εξετάζονται υποχρεωτικά για τη διαπίστωση ή μη της ζωονόσου, είτε να καθοριστεί ότι θα εξετάζονται τα προς σφαγή βοοειδή που έχουν γεννηθεί πριν από την 1η Ιανουαρίου 2004.

Η τροποποίηση αναμένεται να έχει υιοθετηθεί μέχρι το τέλος της άνοιξης, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Επιτρόπου αρμόδιοι για θέματα Υγείας και Καταναλωτών κ. Τζον Ντάλι.

Στην 12η θέση της κατάταξης της UEFA η Ελλάδα

Μετά τη δεύτερη νίκη του Παναθηναϊκού επί της Ρόμα και την πρόκριση στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ, η χώρα μας «σφράγισε», σε μεγάλο βαθμό, την 12η θέση της κατάταξης της UEFA. Μάλιστα ξεφύγαμε από το Βέλγιο που συνεχίζει με δύο ομάδες στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα.

Στο τέλος της περασμένης σεζόν η Ελλάδα είχε τερματίσει στην 12η θέση, αλλά τη τωρινή ξεκίνησε από την 15η, καθώς προσμετράται η βαθμολογία της τελευταίας πενταετίας και σε σχέση με πέρυσι αφαιρέθηκε αυτή της σεζόν 2004/05.

Στόχος τη φετινή σεζόν ήταν, τουλάχιστον, η κατάκτηση της 13ης θέσης, που εξασφαλίζει την απευθείας είσοδο του πρωταθλητή στους ομίλους του τσάμπιονς λιγκ την περίοδο 2011/12.

Αναλυτικά η κατάταξη των πρώτων χωρών:

Αεροδρόμιο στο δήμο Κάμπου Καρδίτσας

Μέσα στις επόμενες μέρες ξεκινούν οι εργασίες για την κατασκευή του πρώτου αεροδρομίου της Δυτικής Θεσσαλίας στον Δήμο Κάμπου Καρδίτσας. Το αεροδρόμιο θα κατασκευαστεί σε δημοτική έκταση 158 στρεμμάτων.

Συγκεκριμένα θα κατασκευαστεί ένας διάδρομος μήκους 681 μέτρων και πλάτους 20 μέτρων με προοπτική επιμήκυνσης του στο μέλλον.

Ακόμη προβλέπεται η κατασκευή πύργου ελέγχου, κεντρικού κτιρίου, στεγάστρου για στάθμευση ενώ εξετάζεται και η φιλοξενία έκθεσης μικρών αεροσκαφών.

Αναξιόπιστος θεωρείται ο Τσάκι Τσαν στο Χονγκ Κονγκ

Ο αστέρας του κινηματογράφου και του καράτε Τσάκι Τσαν συγκαταλέγεται στις λιγότερο αξιόπιστες προσωπικότητες στο Χονγκ Κονγκ, όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που δημοσιεύεται σήμερα, και μάλιστα λιγότερο αξιόπιστος ακόμα και από τον αντιπαθή κυβερνήτη του Χονγκ Κονγκ, Ντόναλντ Τσανγκ.

Τη δημοσκόπηση διεξάγει κάθε χρόνο το περιοδικό Reader's Digest και στη φετινή απάντησαν 760 άνθρωποι.

Ο 56χρονος Τσαν, ο οποίος πέρυσι σόκαρε τους ομοεθνείς του δηλώνοντας ότι ο κινεζικός λαός πρέπει να ελέγχεται και ότι η πολύ ελευθερία μπορεί να βλάψει την Κίνα, βρίσκεται πίσω και από τον Τσανγκ, ο οποίος κατέχει την 77η θέση από τις 80 προσωπικότητες που περιλαμβάνει η κατάταξη.

Χιμπατζής υποβάλλεται σε αποτοξίνωση

   Ένας ρώσος χιμπατζής, ο Ζόρα, υποβάλλεται εδώ και λίγες ημέρες σε αγωγή απεξάρτησης, για να απαλλαγεί από δύο ολέθριες συνήθειες τις οποίες διδάχθηκε από --ποιόν άλλον; -- τον άνθρωπο: το κάπνισμα και το αλκοόλ.
Πρώην αστέρι του τσίρκου, ο Ζόρα άρχισε από ένα σημείο και ύστερα να γίνεται επιθετικός με αποτέλεσμα να μεταφερθεί σε ένα ζωολογικό κήπο της πόλης Ροστόφ, όπου απέκτησε αρκετούς απογόνους, έμαθε να σκιτσάρει με μαρκαδόρους, "κόλλησε" όμως και δύο κακές συνήθειες. Εγινε μανιώδης καπνιστής και λάτρης της μπύρας.
"Η μπύρα και τα τσιγάρα τον κατέστρεφαν. Εκλιπαρούσε τους επισκέπτες για ποτό", βεβαιώνει η εφημερίδα Κομσομόλσκαγια Πράβδα, η οποία προσθέτει ότι τελικώς ο Ζόρα αποφασίστηκε να μεταφερθεί στο Καζάν για θεραπεία αποτοξίνωσης.
 Πηγή: (ΑΠΕ-ΜΠΕ-Ρόιτερ)

Επικίνδυνο το σολάριουμ!

Το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών συνιστά, στους καταναλωτές να αποφεύγουν το τεχνητό μαύρισμα. Μετά από έλεγχο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σε 10 κράτη - μέλη (Βέλγιο, Κύπρος, Τσεχία, Δανία, Φινλανδία, Γερμανία, Ουγγαρία, Λετονία, Ολλανδία και Πολωνία), τα μηχανήματα τεχνητού μαυρίσματος (sun beds), τα γνωστά μας σολάριουμ προέκυψε ότι: ένα στα εφτά σολάριουμ παραβίαζε τα όρια της UV ακτινοβολίας, δεν ενημερώνονταν οι καταναλωτές, για τη σωστή χρήση του σολάριουμ και δεν προειδοποιούνταν οι καταναλωτές, για τους πιθανούς κινδύνους, από τη χρήση του σολάριουμ.
Το ΚΕ.Π.ΚΑ. σημειώνει σε ανακοίνωσή του ότι δεν πιστεύει, σε κώδικες δεοντολογίας, ούτε, σε διετείς προθεσμίες, τις οποίες προωθεί η ΕΕ όταν κινδυνεύει η υγεία των καταναλωτών και δηλώνει ότι με βάση την Αρχή της Προφύλαξης, θα πιέσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για νομοθεσία και μάλιστα άμεση.
Μέχρι, τότε όμως ενημερώνει τους καταναλωτές ότι:

Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την ιθαγένεια των μεταναστών    Κατατέθηκε στη Βουλή το Σχέδιο Νόμου «Σύγχρονες διατάξεις για την Ελληνική Ιθαγένεια και την πολιτική συμμετοχή ομογενών και νομίμως διαμενόντων μεταναστών & άλλες ρυθμίσεις».

    Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, την ελληνική ιθαγένεια αποκτά από τη γέννησή του όποιος γεννιέται σε ελληνικό έδαφος, εφόσον είτε ένας από τους γονείς του έχει γεννηθεί στην Ελλάδα και κατοικεί μόνιμα στη χώρα από τη γέννησή του, είτε δεν έχει αποκτήσει αλλοδαπή ιθαγένεια με τη γέννησή του, είτε τέλος είναι άγνωστης ιθαγένειας και εφόσον η αδυναμία διαπίστωσής της δεν οφείλεται σε άρνηση συνεργασίας των γονέων.

    Επίσης, η ιθαγένεια αποκτάται αν το παιδί μεταναστών έχει φοιτήσει σε σχολείο στην Ελλάδα.

    Παιδί αλλοδαπών, που έχει ολοκληρώσει επιτυχώς την παρακολούθηση έξι τουλάχιστον τάξεων ελληνικού σχολείου στην Ελλάδα και κατοικεί μόνιμα και νόμιμα στη χώρα, αποκτά την Ελληνική Ιθαγένεια. Χρειάζεται, επίσης, δήλωση και αίτηση των γονέων του για την εγγραφή του στο δημοτολόγιο του δήμου μόνιμης κατοικίας του,

25.2.10

Χρυσοφόρο το εμβόλιο για τη γρίπη

Το εμβόλιο κατά του ιού της γρίπης δεν προστατεύει μόνο το γενικό πληθυσμό από τον θανατηφόρο ιό. Αποδεικνύεται με μαθηματική ακρίβεια, ότι είναι και ‘χρυσωρυχείο’ για την εταιρία παραγωγής του, την φαρμακοβιομηχανία CSL Αυστραλίας, που ανακοίνωσε τα κέρδη της για το πρώτο εξάμηνο του οικονομικού έτους.

Συνολικά τα κέρδη της CSL σημείωσαν αύξηση της τάξης του 23% και έφτασαν το ποσό των $617 εκατ. ενώ τα καθαρά κέρδη της εταιρίας από την πώληση του εμβολίου κατά της γρίπης των χοίρων εκτιμάται ότι έφτασαν τα $160 εκατ.

Τα κέρδη της CSL όπως οι αριθμοί αποκαλύπτουν ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, αφού αρχικά εκτιμούνταν ότι θα υπάρξει αύξηση των κερδών της αλλά όχι τόσο μεγάλη. Οι πρώτες εκτιμήσεις οικονομικών αναλυτών της αγοράς μιλούσαν για κέρδη που θα έφταναν το ανώτερο τα $547 εκατ.
Πηγή: (ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή Σ. Χατζημανώλη)

Καλά νέα: 74 ετών θα είμαστε ευτυχισμένοι

Μήπως δεν ισχύει η φράση "όσο παλιότερα, τόσο καλύτερα"; Μια νέα έρευνα γερμανών και αμερικανών επιστημόνων διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι, κατά μέσο όρο, αισθάνονται πιο ευτυχισμένοι από ποτέ, όταν φθάνουν στην ηλικία των 74 ετών. Έχοντας συνήθως λιγότερες ευθύνες και οικονομικές ανησυχίες, καθώς επίσης περισσότερο ελεύθερο χρόνο για τους εαυτούς τους, οι ηλικιωμένοι νιώθουν μια ψυχική ικανοποίηση που δεν είχαν νιώσει ποτέ πριν στη ζωή τους.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το αίσθημα ικανοποίησης και ευτυχίας αρχίσει να εμφανίζει συνεχή μείωση από την εφηβική ηλικία και συνεχίζει την καθοδική πορεία του μέχρι περίπου την ηλικία των 40 ετών. Στη συνέχεια, η ευτυχία μένει στάσιμη μέχρι τα 46 χρόνια, οπότε αρχίζει να παίρνει την …ανηφόρα, για να αποκορυφωθεί μετά από περίπου 30 χρόνια, στην ηλικία των 74 ετών.

Ο μεγαλύτερος σκύλος του κόσμου

Με ύψος 1,09 μ και βάρος 111 κιλά, ο Τζάιαντ Τζορτζ (Γίγαντας Τζορτζ) κατέκτησε από την Δευτέρα 22/02 δύο τίτλους στα βραβεία Γκίνες, αυτόν του ψηλώτερου ζωντανού σκύλου στον κόσμο και αυτόν του ψηλώτερου σκύλου στην ιστορία.

Ο τετράχρονος γκρίζος Δανικός Μολοσσός από το Τουκσόν της Αριζόνας πέρασε στην ιστορία έπειτα από την αξιολόγησή του από τον ειδικό επιθεωρητών των Γκίνες, ο οποίος επιβεβαίωσε το ύψος του, από τις πατούσες έως τους ώμους του.

Ο Τζάιαντ Τζορτζ-που σημειωτέον έχει τη δική του ιστοσελίδα www.giantgeorge.com-- όπως και σελίδες στο Facebook και στο Twitter, κέρδισε κατά κράτος τον μεγάλο αντίπαλό του, ένα ίδιας ράτσας Μολοσσό, τον Τιτάνα από το Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνιας.

Το μόνο πρόβλημα του σκύλου, που καταβροχθίζει 50 κιλά τροφής κάθε μήνα, είναι πως δεν βρίσκει σκυλόσπιτο στα μέτρα του. Το αφεντικό του Ντέιβ Νάσερ τονίζει πως ο Τζορτζ κοιμάται στο δικό του κινγκ- σάιζ διπλό κρεββάτι μέσα στο σπίτι.

Ο Σισέ εκτός Εθνικής Γαλλίας

Ο Τζιμπρίλ Σισέ δεν συμπεριλαμβάνεται στους 24 παίκτες, τους οποίους κάλεσε ο Ραϊμόν Ντομενέκ στην προεπιλογή της Εθνικής Γαλλίας για τον φιλικό της προσεχούς Τετάρτης με την πρωταθλήτρια Ευρώπης Ισπανία στο «Σταντ ντε Φρανς». Ο Γάλλος ομοσπονδιακός τεχνικός ανακοίνωσε σήμερα τους «εκλεκτούς» του γι΄ αυτήν την αναμέτρηση, χωρίς ωστόσο να απευθύνει πρόσκληση στον επιθετικό του Παναθηναϊκού.
Η προεπιλογή της Εθνικής Γαλλίας:
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ:
Σεντρίκ Καρασό (Μπορντό), Ούγκο Γιορίς (Λιόν), Στιβ Μανταντά (Μαρσέιγ)
ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Αλί Σισόκο (Λιόν), Πατρίς Εβρά (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Ζουλιάν Εσκουντέ (Σεβίλη), Ροντ Φανί (Ρεν), Μπακαρί Σανιά (Άρσεναλ), Ζαν-Αλέν Μπουμσόνγκ (Λιόν), Μικαέλ Σιανί (Μπορντό), Αντίλ Ραμί (Λιλ).
ΜΕΣΟΙ: Λασανά Ντιαρά (Ρεάλ Μαδρίτης), Γιοάν Γκουρκίφ (Μπορντό), Μουσά Σισόκο (Τουλούζ), Ζερεμί Τουλαλάν (Λιόν), Γιαν Μ΄Βιλά (Ρεν)
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Νικολά Ανελκά (Τσέλσι), Σίντνεϊ Γκοβού (Λιόν), Τιερί Ανρί (Μπαρτσελόνα), Φλοράν Μαλουντά (Τσέλσι), Λουά Ρεμί (Νις), Χατέμ Μπεν Αρφά (Μαρσέιγ), Φρανκ Ριμπερί (Μπάγερν Μονάχου), Λουί Σαχά (Έβερτον). Ο Κλοντ Μακελελέ δήλωσε σήμερα ότι θα κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του στο τέλος της σεζόν, όταν λήγει το συμβόλαιό του με την Παρί Σεν Ζερμέν. «Στην πραγματικότητα αυτή είναι η τελευταία σεζόν μου», τόνισε χαρακτηριστικά ο 37χρονος αμυντικός μέσος.
Ο Μακελελέ μεταπήδησε το 2008 στην Παρί Σεν Ζερμέν, της οποίας είναι αρχηγός, ύστερα από τις θητείες του σε Ρεάλ Μαδρίτης (2000-03) και Τσέλσι (2003-2008). Με τους «μπλε» στέφθηκε το 2005 και το 2006 πρωταθλητής Αγγλίας, ενώ σε διεθνές επίπεδο φόρεσε 71 φορές τη φανέλα της Εθνικής Γαλλίας, με την οποία αγωνίστηκε στον χαμένο τελικό του Μουντιάλ του 2006.

Αυξήσεις διδάκτρων για το σχολικό έτος 2010-2011

Πλαφόν 2% στις πρώτες τάξεις των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, πάγωμα αυξήσεων στις ενδιάμεσες τάξεις και αύξηση 40 ευρώ ανά μαθητή στα μεταφορικά για το σχολικό έτος 2010-2011, λόγω της αύξησης του φόρου στα καύσιμα θα πληρώσουν οι γονείς για το σχολικό έτος 2010 - 2011. Σε αυτή τη συμφωνία κατέληξε η διαπραγμάτευση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας Ναυτιλίας με τους εκπροσώπους του Συνδέσμου Ιδρυτών Ελληνικών ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων. Ο γενικός γραμματέας Εμπορίου του υπουργείου Οικονομίας κ. Στ.Κομνηνός δήλωσε ότι θα κατατεθεί τις προσεχείς ημέρες τροπολογία για την εφαρμογή αυτής της συμφωνίας. Ο πρόεδρος του συνδέσμου κ. Θ.Ζαχόπουλος δήλωσε ότι συναισθανόμενος ο κλάδος τη δύσκολη οικονομική συγκυρία αποφάσισε στο μέτρο του δυνατού να συμβάλει.

Συνελήφθη υπάλληλος του ΙΚΑ για δωροδοκία   Για παθητική δωροδοκία, εκβίαση και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες συνελήφθη χθες στην Κόρινθο υπάλληλος του ΙΚΑ, 51ετών, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων.

    Οπως ανακοινώθηκε από την αστυνομία, ο υπάλληλος ο οποίος ήταν συμμαθητής με τη σύζυγο επιχειρηματία, την προσέγγισε στα τέλη του καλοκαιριού του 2009, ζητώντας από το σύζυγό της 5.700 ευρώ, προκειμένου να του τακτοποιήσει ένα υπολειπόμενο χρέος που όφειλε στο ΙΚΑ από την επιχείρησή του με συστήματα ξηράς δόμησης κουφωμάτων κλπ.

    Η σύζυγος του επιχειρηματία και παλιά συμμαθήτρια του κατηγορούμενου, κατήγγειλε προφορικά και εγγράφως πριν από λίγες μέρες τις εκβιαστικές απαιτήσεις του υπαλλήλου του ΙΚΑ, και μεθοδεύτηκε η παγίδευσή του από τη διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.

Παναθηναϊκός: Στη Ρώμη για την πρόκριση

Στο «Ολίμπικο» στρέφεται σήμερα το ελληνικό ενδιαφέρον. Εκεί, ο Παναθηναϊκός με αβαντάζ 3-2 του πρώτου παιχνιδιού στο «ΟΑΚΑ», θα αντιμετωπίσει τη Ρόμα (20:00-ANT1) από την οποία θα διεκδικήσει την πρόκριση στους «16» του γιουρόπα λιγκ.
Στην αποστολή των «πρασίνων» συμπεριλήφθη και ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, του οποίου όμως η συμμετοχή παραμένει αμφίβολη καθώς νιώθει ακόμη ενοχλήσεις στο πόδι του. Έτσι, ο προπονητής του «τριφυλλιού», Νίκος Νιόπλιας θα αποφασίσει για την συμμετοχή του βραζιλιάνου άσου στην τελευταία προπόνηση της ομάδας.

Από την μεριά του ιταλικού συλλόγου, εκτός αγώνα θα βρίσκεται και πάλι ο Φραντζέσκο Τόττι. Ο αρχηγός των «τζιαλορόσι» δεν ξεπέρασε τον τραυματισμό του στο γόνατο και έτσι ο Κλαούντιο Ρανιέρι δεν μπορεί να υπολογίζει σε αυτόν για το ματς με τον Παναθηναϊκό. Σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ η επιστροφή του 36χρονου άσου στους αγωνιστικού χώρους υπολογίζεται στα μέσα Μαρτίου.

23.2.10

Έκθεση: Τα τηλέφωνα του μέλλοντος

Στην Παγκόσμια Έκθεση Κινητής Τηλεφωνίας, που λειτουργεί αυτές τις μέρες στη Βαρκελώνη, οι εκθέτες παρουσιάζουν από «έξυπνα τηλέφωνα» μέχρι και την τεχνολογία του... 22ου αιώνα. Άλλωστε, όπως επισημαίνει σχετικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας της Ντόιτσε Βέλε («ΝΒ»), πέρασε πλέον ο καιρός που το μόνο που μπορούσε κάποιος να κάνει από το κινητό του ήταν να τηλεφωνήσει. Εξάλλου, στις βιομηχανικές χώρες - κυρίως - οι αγορές έχουν σχετικά κορεστεί.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, που έχουν κατακλύσει την πρωτεύουσα της Καταλονίας, σήμερα η λέξη κλειδί είναι κινητό με Ιντερνέτ. Δηλαδή, η δυνατότητα να επισκέπτεται κάποιος κάθε ώρα του εικοσιτετράωρου τον κόσμο του διαδικτύου. Αυτό είναι εφικτό μέσω των λεγόμενων smart phones, των αποκαλούμενων και έξυπνων τηλεφώνων, μέσα των οποίων μπορούμε πλέον να θέσουμε σε λειτουργία και δη εξ αποστάσεως ακόμη το πλυντήριο με τα άπλυτά μας.

Arturo Bris: "Η κρίση στην Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία, είναι πιο ανησυχητική από την Ελλάδα"

"Η κρίση στην Ιταλία, Ισπανία και Πορτογαλία, είναι πιο ανησυχητική από την Ελλάδα", υποστήριξε ο Ισπανός καθηγητής Χρηματοοικονομικών στο Διεθνές Ινστιτούτο Διοίκησης της Λωζάνης (IMD), Arturo Bris, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Le Temps.

Ο κ. Bris δήλωσε ότι το πρόβλημα με την Ελλάδα είναι το κόστος του δανεισμού, ότι η ελληνική κρίση δεν οφείλεται στους κερδοσκόπους, αλλά στην κακή δημοσιονομική κατάσταση, όπως και στις περιπτώσεις της Ασίας το 1997 και της Λατινικής Αμερικής το 2002 και ότι η Goldman Sachs πούλησε στην Ελλάδα ένα προϊόν νόμιμο στην εποχή του. Ο καθηγητής του IMD προσθέτει ότι το πρόγραμμα λιτότητας της ελληνικής κυβέρνησης είναι η μόνη διέξοδος από την κρίση, αλλά απ' αυτό απουσιάζει η μέριμνα για επενδύσεις και η τόνωση της κατανάλωσης, που θα βγάλουν τη χώρα από την ύφεση. "Πάντως, ο ελληνικός λαός αποδέχεται το πικρό φάρμακο και εναπόκειται στην ελληνική κυβέρνηση να τον πείσει ότι είναι κοινωνικά δίκαιο και δεν επιβάλλεται από τις Βρυξέλες", τονίζει ο κ. Bris.

Μπάντοβιτς: "Πειθαρχία και συγκέντρωση για 90 λεπτά"

Την καλύτερη δυνατή εμφάνιση, με στόχο να θέσει τις βάσεις για πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League, θα προσπαθήσει να κάνει ο Ολυμπιακός απέναντι στην Μπορντό, όπως δήλωσε ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς.
«Είναι διαφορετικό παιχνίδι από αυτά του πρωταθλήματος. Σίγουρα είναι σημαντικό παιχνίδι για μας. Θα προσπαθήσουμε να δείξουμε καλή εικόνα, παίζουμε στο γήπεδό μας και πιστεύω πως ο κόσμος μας θα μας βοηθήσει, όπως σε κάθε αγώνα. Εδώ που έχουμε φτάσει όλες οι ομάδες έχουν ποιότητα και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και στα δύο παιχνίδια. Είναι δύο ημίχρονα και την Τρίτη γίνεται το πρώτο», τόνισε ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.
Σε ερώτηση για το αν σκέφτεται να αλλάξει τακτική για να «χτυπήσει» τους Γιρονδίνους, ο τεχνικός των πρωταθλητών δεν έδωσε σαφή απάντηση:

Οι ταινίες της εβδομάδας

Ο ΠΕΡΣΙ ΤΖΑΚΣΟΝ ΚΑΙ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΟΙ: Η ΚΛΟΠΗ ΤΗΣ ΑΣΤΡΑΠΗΣ
PERCY JACKSON AND THE OLYMPIANS: THE LIGHTNING THIEF

Αμερικανική ταινία , επιστημονικής φαντασίας με θέμα απο την ελληνική μυθολογία. Στο επίκεντρο βέβαια της ταινίας οι σχέσεις των γονιών με τα παιδιά τους. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Κρις Κολόμπους με ηθοποιούς τους Λόγκαν Λέρμαν, Μπράντον Τ. Τζάκσον, Πιρς Μπρόσναν, Ούμα Θέρμαν, Ροζάριο Ντόσον, Στιβ Κούγκαν, Σον Μπιν, Κάθριν Κίνερ.

Ο νεαρός Πέρσι Τζάκσον , που έχει προβλήματα στο σχολείο αποκτά ένα ακόμη και ίσως το σοβαρότερο:Ο Πέρσι μαθαίνει πως ο πραγματικός του πατέρας είναι ο Ποσειδώνας, Θεός της θάλασσας, πράγμα που σημαίνει πως ο Πέρσι είναι ημίθεος. Παράλληλα, ο Δίας κατηγορεί τον Πέρσι για την κλοπή της αστραπής του, η οποία αποτελεί όπλο μαζικής καταστροφής. Μια συγκλονιστική περιπέτεια, που κρύβει αμέτρητους κινδύνους, ξεκινά για τον Πέρσι…

Η πρώτη κλινική δωρεάν διανομής ηρωίνης στην Δανία

  Η Δανία άνοιξε σήμερα στην Κοπεγχάγη την πρώτη της κλινική δωρεάν διανομής ηρωίνης υπό ιατρική παρακολούθηση, έπειτα από πολύχρονη διαμάχη, για να βοηθήσει τους βαριά εξαρτημένους τοξικομανείς.
Ετσι η Δανία ακολουθεί το παράδειγμα της Γερμανίας, της Ελβετίας, της Ολλανδίας και της Βρετανίας που έχουν επίσης επικυρώσει την ιατρική συνταγογράφηση ηρωίνης σε έναν περιορισμένο αριθμό ανθρώπων που παραμένουν εξαρτημένοι από αυτή την ουσία παρά τις θεραπείες υποκατάστασης.

Η φτώχεια στα παιδικά χρόνια επιδρά καθοριστικά στη ζωή του ενήλικου


Αν ένα παιδί μεγαλώσει μέσα στη φτώχεια, το γεγονός αυτό μπορεί να διαμορφώσει σε σημαντικό βαθμό τη νευροβιολογία του, επηρεάζοντας καθοριστικά τη συμπεριφορά του, την υγεία του και την πορεία του αργότερα στη ζωή ως ενήλικος, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου της Βρετανικής Κολομβίας στο Βανκούβερ, υπό τον Τόμας Μπόις, όπως ανέφεραν στη σχετική παρουσίαση στο συνέδριο της Αμερικανικής Ένωσης για την Προώθηση της Επιστήμης, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, διαπίστωσαν ότι υπάρχει μια "βιολογία της δυστυχίας" στους ενήλικους εκείνους που έζησαν φτωχικά παιδικά χρόνια, ιδίως πριν την ηλικία των πέντε ετών.

Σύμφωνα με τη νέα μελέτη, η πρώιμη παιδική ηλικία αποτελεί "κρίσιμη περίοδο για τη διαμόρφωση της αρχιτεκτονικής του εγκεφάλου, η οποία, με τη σειρά της, καθορίζει την μελλοντική νοητική, κοινωνική και συναισθηματική ευημερία των παιδιών". Όπως διαπιστώθηκε, τα παιδιά που μεγαλώνουν σε ένα μειονεκτικό κοινωνικο-οικονομικό περιβάλλον, έχουν αργότερα δυσανάλογη επίπεδα ευαισθησίας στο στρες, κάτι που φαίνεται τόσο από το επίπεδο των ορμονών τους, όσο και από τις νευροαπεικονιστικές μελέτες του εγκεφάλου τους.

Ένας μεσημεριανός υπνάκος καθαρίζει το μυαλό και βελτιώνει την ικανότητα μάθησης


Μην νιώθετε ενοχές, αν θέλετε να κοιμηθείτε λιγάκι το μεσημέρι. Ένας υπνάκος μέσα στην μέρα δεν διώχνει απλώς την κούραση, αλλά βελτιώνει σημαντικά τη δυνατότητα του εγκεφάλου να απορροφά νέες πληροφορίες και να θυμάται, βοηθώντας έτσι τον άνθρωπο να μαθαίνει νέα πράγματα, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Οι εθελοντές που κοιμήθηκαν μιάμιση ώρα μετά το μεσημέρι (από τις 2 μ.μ. έως τις 3.30 μ.μ. κατά μέσο όρο), είχαν καλύτερες επιδόσεις στα νοητικά τεστ που ακολούθησαν (στις 6 μ.μ.), σε σχέση με όσους δεν είχαν πάρει έναν υπνάκο. Μέχρι τώρα είχαν γίνει διάφορες μελέτες σχετικές με την "επιστήμη του ύπνου", αλλά δεν υπήρχε οριστικό συμπέρασμα για τα οφέλη που έχει ο εμβόλιμος υπνάκος (ή "σιέστα").

Τεστ αίματος θα δείχνει πόσα ωάρια έχει μια γυναίκα στις ωοθήκες της


Οι γυναίκες θα γνωρίζουν σύντομα πόσα ωάρια έχουν στις ωοθήκες τους με ένα απλό τεστ αίματος, το οποίο, όπως δήλωσαν οι αυστραλοί ερευνητές που το ανακάλυψαν, θα φέρει επανάσταση στη θεραπεία γονιμότητας και στον οικογενειακό προγραμματισμό.

Το τεστ μπορεί να προβλέψει με ακρίβεια τον αριθμό των ωαρίων με βάση τη συγκέντρωση στο αίμα μιας ορμόνης γονιμότητας (ΑΜΗ), όπως δήλωσε ο Πίτερ Ίλινγκγουορθ της IVF Australia, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο.

Εστιατόριο "Νίντζα"

Οι σερβιτόρες θα κραδαίνουν σπαθιά νίντζα και θα παίζουν με φωτιές, ενώ οι πελάτες θα πρέπει να περάσουν από μία τάφρο προτού καθίσουν στο τραπέζι τους για να απολαύσουν το φαγητό τους σε ένα χώρο με χαμηλό φωτισμό.
Οι πελάτες ακόμα θα ενθαρρύνονται να φωτογραφηθούν μς τις σερβιτόρες που θα θυμίζουν περισσότερο πολεμίστριες, ντυμένες με κόκκινα ή μαύρα ρούχα για να μοιάζουν με νίντζα.
Το πρωτότυπο αυτό εστιατόριο άνοιξε τον περασμένο μήνα στην πρωτεύουσα της Ταϊβάν και - ευλόγως- ονομάζεται "νίντζα".
Στην είσοδο του εστιατορίου υπάρχει μία τάφρος με τρεχούμενο νερό που αναγκάζει τους πελάτες να περιμένουν μερικά λεπτά μέχρι να σηκωθεί μία γέφυρα και να μπορέσουν να περάσουν απέναντι για να οδηγηθούν μέσω μίας σκοτεινής σκάλας στο χώρο όπου σερβίρεται το φαγητό.

Συγχώνευση Aegean - Olympic Air    Ιστορική μέρα για τις Ελληνικές Αερομεταφορές, καθώς οι δύο μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρίες της χώρας AEGEAN και OLYMPIC AIR αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να αντιμετωπίσουν καλύτερα το διεθνή ανταγωνισμό σε μια ιδιαίτερα δύσκολη συγκυρία για τον τομέα των αερομεταφορών.

    Το απόγευμα της Δευτέρας εκδόθηκε κοινή ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι οι βασικοί μέτοχοι των δύο εταιριών συμφώνησαν την συγχώνευση των δραστηριοτήτων τους, ώστε η νέα εταιρεία να είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ενώ και οι εταιρείες OLYMPIC HANDLING και OLYMPIC ENGINEERING θα καταστούν κατά 100% θυγατρικές του νέου σχήματος.

    Η νέα εταιρία που θα προκύψει από τη συγχώνευση θα χρησιμοποιεί το όνομα και τα σήματα της OLYMPIC AIR μετά από το απαραίτητο μεταβατικό χρονικό διάστημα αλλαγών και προσαρμογής όπου θα χρησιμοποιούνται παράλληλα το όνομα και τα σήματα της AEGEAN.