24.4.10

Η Παγκόσμια Ημέρα Ευχής γιορτάζεται στις 29 Απριλίου και στο διαδίκτυο

Ο μη κερδοσκοπικός φιλανθρωπικός οργανισμός Make-A-Wish® λάνσαρε μία νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα για να υποστηρίξει την Παγκόσμια Ημέρα Ευχής (World Wish DaySM), που γιορτάζεται φέτος για πρώτη φορά στις 29 Απριλίου. Η νέα αυτή διαδραστική εμπειρία θα δώσει σε όλους τους επισκέπτες της ιστοσελίδας από όλο τον κόσμο την ευκαιρία να ρίξουν ένα νόμισμα σε ένα εικονικό σιντριβάνι και να δουν ευχές από όλο τον κόσμο.

Το πρώτο μουσείο γελοιογραφίας στο Λαφύστιο Λειβαδειάς

Σε ένα μικρό χωριό κοντά στη Λιβαδειά, το Λαφύστιο, όπου ζουν περίπου 400 κάτοικοι, το μεράκι και η δημιουργικότητα μιας ομάδας κατοίκων στάθηκαν αρκετά για την ίδρυση του πρώτου μουσείου γελοιογραφίας στην Ελλάδα.

Η τουρκάλα "Ρεμιέ" της Ναννίνα Σακκά - Νικολακοπούλου

Η είδηση ότι ο Μιχάλης παντρεύεται μια τουρκάλα, τη Ρεμιέ, έπεσε σαν κεραυνός, πριν από εξήντα χρόνια, στο Σχοινούδι, της Ίμβρου.

«Μα να παντρευτεί την τουρκάλα; Λίγα έχουμε πάθει από τους Τούρκους; Βαλθήκανε να μας ξεκάνουνε και εμείς συμπεθεριάζουμε. Εύκολο το ’χεις να ’ρθει η τουρκάλα να ριζώσει ανάμεσα στους χριστιανούς; Ν’ ανάψει κερί και να βάψει αυγά;»,

Παρουσίαση του βιβλίου της Κωνσταντίνας Ρίτσου "Οι κήρες των λεόντων"

Το βιβλίο της Κωνσταντίνας Ρίτσου ¨Οι κήρες των λεόντων¨ παρουσιάστηκε την Πέμπτη στο κτίριο της παλιάς Βουλής.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Λιάνης μιλώντας για το βιβλίο είπε ότι η συγγραφέας επιτέλεσε άθλο γράφοντάς το.

Κοντά στην απέλαση ο Ρομάν Πολάνσκι

Πιο κοντά στην απέλαση από την Ελβετία στις ΗΠΑ βρίσκεται ο Πολάνσκι, καθώς χθες απορρίφθηκε η έφεσή του για να δικαστεί ερήμην κατηγορούμενος για ερωτική συνεύρεση που είχε το 1977 με μία 13χρονη.

Οι ταινίες της εβδομάδας από 23-04-2010

WOMEN WITHOUT MEN-ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΧΩΡΙΣ ΑΝΔΡΕΣ

Η Ιρανοαμερικανή Σιρίν Νεσάτ, εξόριστη στις ΗΠΑ από τα 17 της, πραγματοποιεί ένα εντυπωσιακό ντεμπούτο στο σινεμά,μεταφέροντας στην ταινία τον προβληματισμό της,για την ανθρώπινη μοίρα και την κατάσταση της γυναίκας, σε μια κομβική στιγμή για την ιστορία του Ιράν.

Το έργο «Women without Men», που ξεκίνησε το 2004 και ολοκληρώθηκε το 2008, είναι εμπνευσμένο από το ομότιτλο (απαγορευμένο στο Ιράν) μυθιστόρημα της Iρανής συγγραφέως Σαρνούς Παρσιπούρ και γράφτηκε το 1989.

Άσκηση και διατροφή κατά του καρκίνου

Κυρίαρχο ρόλο τόσο στην πρόληψη όσο και στη θεραπεία του καρκίνου, έχει ο τρόπος ζωής, με σειρά προτεραιότητας την άσκηση, την αποφυγή της παχυσαρκίας και τη διατροφή. Νεότερες μάλιστα μελέτες αναφέρουν ότι η παχυσαρκία είναι χειρότερη ακόμα και από το κάπνισμα, όσον αφορά στην εμφάνισης μια ευρύτατης ομάδας καρκίνων.

Προφυλακίστηκε η 19χρονη



   Προφυλακιστέα κρίθηκε μετά την πολύωρη απολογία της ενώπιον του Εφέτη ειδικού Ανακριτή, η 19χρονη που συνελήφθη την Πέμπτη και κατηγορείται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση "Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς"

Απεβίωσε ο συνταγματολόγος Δ. Τσάτσος

    Απεβίωσε σήμερα, σε ηλικία 77 ετών, ο συνταγματολόγος και πρώην βουλευτής Δημήτρης Τσάτσος, ο οποίος νοσηλευόταν στο Αττικό Νοσοκομείο με καρδιολογικά προβλήματα.

    Ο καθηγητής Δ. Τσάτσος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1933 και ήταν γιος του βουλευτή των Φιλελευθέρων και του Δημοκρατικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Θεμιστοκλή Τσάτσου.

Τέμπη: Εναλλάξ κυκλοφορία οχημάτων το Σαββατοκύριακο



   Με εναλλάξ κυκλοφορία ανά μία μόνο κατεύθυνση και σε μια λωρίδα κυκλοφορίας, δόθηκε από χθες τις 8 το βράδυ στην κυκλοφορία η εθνική οδός, στην κοιλάδα των Τεμπών. Η κίνηση των οχημάτων θα επιτραπεί μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα στις 6 τα ξημερώματα οπότε ο δρόμος θα ξανακλείσει, προκειμένου να συνεχισθούν οι εργασίας για να ξανανοίξει, πιθανόν πάλι με το ίδιο καθεστώς, το μεθεπόμενο Σαββατοκύριακο που συμπίπτει με την αργία της Πρωτομαγιάς.

23.4.10

Μαραθώνιος αγάπης για ένα κοριτσάκι με σοβαρά προβλήματα υγείας στη Θεσσαλονίκη


Ένα χαμόγελο στα χείλη ενός κοριτσιού περιμένουν να ανθίσει όσοι συμμετέχουν στον μαραθώνιο αγάπης που διοργανώνεται στο Αιγίνιο για τη μικρή Ιωάννα, η οποία πρέπει να υποβληθεί σε σειρά επεμβάσεων.

Η συναυλία στην οποία συμμετέχουν αφιλοκερδώς οι Αγαμοι Θύται, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Απρίλη, στο Κλειστό Γυμναστήριο Αιγινίου, στις 19.00 με είσοδο 15 ευρώ και όσα χρήματα συγκεντρωθούν θα δοθούν για την αποθεραπεία της μικρής.

Ξεκινά η μεγαλύτερη στον κόσμο έρευνα για τις μακρoχρόνιες επιπτώσεις της κινητής τηλεφωνίας στην υγεία

Ίσως αυτή τη φορά οι επιστήμονες ξεκαθαρίσουν οριστικά αν υπάρχουν και ποιες είναι οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις των κινητών τηλεφώνων στην υγεία, καθώς ξεκίνησε από σήμερα η μεγαλύτερη έρευνα που έχει γίνει ποτέ διεθνώς σχετικά με το επίμαχο ζήτημα. Η μελέτη, με βρετανική πρωτοβουλία, θα καλύψει, σε εθελοντική βάση, τουλάχιστον 250.000 άτομα ηλικίας 18 - 69 ετών σε πέντε χώρες της Ευρώπης (Βρετανία, Φινλανδία, Ολλανδία, Σουηδία, Δανία) και θα διαρκέσει μέχρι 30 χρόνια.

Ένας υπνάκος μετά την μάθηση κάποιου νέου πράγματος βοηθά τον εγκέφαλο να θυμάται καλύτερα

 Ένας υπνάκος μετά την μάθηση κάποιου νέου πράγματος βοηθά τον εγκέφαλο να θυμάται καλύτερα, εφόσον ο ύπνος συνοδεύεται με όνειρα, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, που διαπίστωσε ότι όσοι ονειρεύονται, ιδίως αναφορικά με τις νέες γνώσεις τους, τα καταφέρνουν καλύτερα όταν ξυπνήσουν, σε σχέση με όσους δεν κοιμούνται ή δεν ονειρεύονται.

Αϊτή: Αύξηση κρουσμάτων τυφοειδούς πυρετού



   Αύξηση των κρουσμάτων τυφοειδούς πυρετού καταγράφεται τις τελευταίες δύο εβδομάδες, από τότε που άρχισε η περίοδος των βροχών, στους καταυλισμούς σεισμόπληκτων στην παραγκούπολη Σιτέ Σολέιγ στο Πορτ ο Πρενς, δήλωσε εκπρόσωπος των Γιατρών χωρίς Σύνορα.

Σύλληψη δεκαεννιάχρονης για συμμετοχή στους Πυρήνες της Φωτιάς

  Στον ειδικό εφέτη ανακριτή οδηγήθηκε σήμερα δεκαεννιάχρονη που συνελήφθη χθες στις 7 το απόγευμα από αστυνομικούς της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, βάση εντάλματος σύλληψης για συμμετοχή στην υπόθεση της συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς.

Αντιπαράθεση στην Εξεταστική Επιτροπή για Ζήμενς



   Σφοδρή αντιπαράθεση προκάλεσε στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που ερευνά την υπόθεση Ζήμενς η απόφαση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να αποστείλει εξώδικο στην εταιρεία SAIC, προμηθεύτρια του συστήματος ασφαλείας C4I απειλώντας με καταγγελία της σύμβασης, αν δεν ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις για τις οποίες έχει δεσμευθεί με γενική δοκιμή του συστήματος.

Ασφαλιστικό νομοσχέδιο: Αντιπαράθεση στη Βουλή


   Την ανάγκη να αξιοποιηθεί ο μηχανισμός στήριξης και να εφαρμοστεί απαρέγκλιτα το πρόγραμμα Σταθερότητας, υπογράμμισε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Ανδρέας Λοβέρδος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση για το Ασφαλιστικό, του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι ανέχεται να του υπαγορεύουν ρυθμίσεις οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ και μίλησε για «αλχημείες της κυβέρνησης και εκ προ μελέτης έγκλημά της».

21.4.10

Η Σούζαν Μπόιλ εκδίδει την αυτοβιογραφία της

Η Σούζαν Μπόιλ που κατέκτησε τη διεθνή μουσική σκηνή ξεκινώντας από το τηλεπαιχνίδι " Βρετανία έχεις ταλέντο" υπέγραψε συμφωνία για τη συγγραφή της αυτοβιογραφίας της.

Στο βιβλίο θα περιγράφεται η ταχύτητα ανέλιξης της στο χώρο της μουσικής και στη δόξα, μετά την ερμηνεία του τραγουδιού I Dreamed A Dream που μεταδόθηκε μέσω του YouTube σε κάθε γωνιά του κόσμου.

Στην τελική ευθεία η έρευνα για την υπόθεση της Ζίμενς

   Με την κατάθεση σήμερα του πρώην υπουργού και βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Κεφαλογιάννη μπαίνει σταδιακά η εξεταστική επιτροπή που ερευνά την υπόθεση Ζίμενς στην τελική ευθεία πριν την ολοκλήρωση της έρευνας, με την εξέταση των πολιτικών και βαρύνουσας σημασίας προσώπων.

Αυξάνονται οι πτήσεις των αεροπλάνων



   Η δραστηριότητα του ισλανδικού ηφαιστείου έχει μειωθεί τις τελευταίες ώρες, καθώς παρατηρείται μικρότερη ένταση στις εκρήξεις.

    Η Βρετανία ανακοίνωσε ότι πρόκειται να ανοίξει το μεγαλύτερο μέρος του εναερίου χώρου της, που παρέμενε κλειστός εξ αιτίας του νέφους της ηφαιστειακής τέφρας από την Ισλανδία.

Απεργίες σήμερα 21/4 και αύριο 22/4

   Κινητοποιήσεις εργαζομένων που διαμαρτύρονται για τα οικονομικά μέτρα και τις αλλαγές σε ασφαλιστικό και φορολογικό.

    Απεργία για σήμερα και αύριο έχει προκηρύξει το ΠΑΜΕ, ενώ συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί για αύριο στο Σύνταγμα. Ενόψει της 48ωρης απεργίας, μέλη του ΠΑΜΕ προχώρησαν χθες Τρίτη σε ολιγόλεπτη κατάληψη τεσσάρων τηλεοπτικών σταθμών της Πάτρας κατά τη μετάδοση των κεντρικών δελτίων ειδήσεων. Τα μέλη του ΠΑΜΕ διάβασαν κείμενο με τα αιτήματά τους και απηύθυναν κάλεσμα για τη 48ωρη απεργία. Η συγκέντρωση στην Πάτρα θα γίνει στις 11:30 π.μ. στην πλατεία Γεωργίου.

Έκθεση εικόνων-τεκμηρίων με θέμα: «Στιγμιότυπα της Αντιδικτατορικής Αντίστασης» στο Επταπύργιο της Θεσσαλονίκης από Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Έκθεση ντοκουμέντων του αντιδικτατορικού αγώνα της περιόδου 1967-74, στο "Γεντί Κουλέ"

Η πλούσια ιστορία του αντιδικτατορικού αγώνα της περιόδου 1967-1974 "ξεπηδά" μέσα από την έκθεση στοιχείων και ντοκουμέντων της Εταιρίας Διάσωσης Ιστορικών Αρχείων 1940-74 (Ε.Δ.Ι.Α.) Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, που διοργανώνεται στις πρώην φυλακές Επταπυργίου (Γεντί Κουλέ), έναν από τους πολλούς τόπους μαρτυρίου, που έστησε, σε όλη τη χώρα, η Απριλιανή χούντα. Ο χώρος της γυναικείας πτέρυγας των φυλακών ενέχει έναν κορυφαίο συμβολισμό, αφού και αρκετές γυναίκες πήραν μέρος στην αντιδικτατορική πάλη και μοιράστηκαν την τύχη των αγωνιστών της περιόδου, τις διώξεις, τους βασανισμούς και τις εκτοπίσεις.

Η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας καλοψημένου κρέατος αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου

Η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας κρέατος, ειδικά αν αυτό είναι καλοψημένο, αυξάνει τον κίνδυνο για εμφάνιση καρκίνου, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Το τηγάνισμα, το ψήσιμο και το μπάρμπεκιου μέχρι το κρέας να καρβουνιάσει, μπορεί να δημιουργήσουν χημικές ουσίες που προκαλούν καρκίνο της ουροδόχου κύστης, σύμφωνα με την μελέτη, που διαπίστωσε ότι όσοι άνθρωποι τρώνε συχνά καλοψημένα κρέατα (μπριζόλες, μπέικον κ.α.), έχουν υπερδιπλάσια πιθανότητα να αναπτύξουν καρκίνο σε σχέση με όσους τρώνε λιγότερο κρέας και λιγότερο ψημένο.

Τσάμπιονς Λιγκ: Πήρε προβάδισμα η Ίντερ

Με επική ανατροπή και γκολ οφσάιντ, η Ιντερ νίκησε 3-1 τη Μπαρτσελόνα στο "Μεάτσα", στον πρώτο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και πήρε σοβαρότατο προβάδισμα για την πρόκριση στο μεγάλο τελικό της 22ας Μαϊου στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου". Η ρεβάνς της 28ης Απριλίου στο "Καμπ Νου" αποκτά, πλέον, τεράστιο ενδιαφέρον, καθώς οι Καταλανοί, που προηγήθηκαν με τον Πέδρο στο 19΄, δέχτηκαν τρία γκολ στη συνέχεια (30΄ Σνάιντερ, 48΄ Μαϊκόν, 61΄ Μιλίτο), κινδυνεύουν να μείνουν εκτός τελικού!

Η γιάφκα του Επαναστατικού Αγώνα στην Κυψέλη

  Επιβεβαιώνεται από την βαλλιστική έρευνα που πραγματοποιήθηκε στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας ότι τα όπλα που βρέθηκαν στη γιάφκα της οδού Αιγίνης στην Κυψέλη έχουν χρησιμοποιηθεί σε ενέργειες της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας.

20.4.10

Εκρήξεις ηφαιστείων και στο μέλλον

   Ίσως θα πρέπει να συνηθίζουμε την ιδέα ότι κατά καιρούς θα ζούμε χωρίς αεροπλάνα, αφού τα επόμενα χρόνια ή ακόμα και δεκαετίες οι αερομεταφορές είναι πιθανό περιοδικά να αποδιοργανώνονται από ανάλογες ηφαιστειακές εκρήξεις στην Ισλανδία, με αυτήν που ήδη κρατά ομήρους εκατομμύρια επιβάτες σε όλη την Ευρώπη -και όχι μόνο.

Η Toyota ανακαλεί αυτοκίνητα


   Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Toyota ανακοίνωσε χθες βράδυ πως ανακαλεί περίπου 7.500 οχήματα 4Χ4 Land Cruiser 150 (Prado) και Lexus GX στην Ευρώπη για πιθανά προβλήματα στην οδική συμπεριφορά τους.

    Η ανάκληση αυτή ακολούθησε την ανακοίνωση, προ ολίγων ωρών, πως ανακαλούνται 6.000 μοντέλα Lexus στις ΗΠΑ για τους ίδιους λόγους, έπειτα από την δημοσίευση προειδοποίησης από αμερικανικό περιοδικό για την οδική συμπεριφορά των οχημάτων αυτών.

Σε καθεστώς υψηλής προστασίας ο Υμηττός

   Τέλος στην υποβάθμιση ενός από τους σημαντικότερους ορεινούς όγκους της Αττικής, βάζει το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο δόθηκε χθες και για ένα μήνα, σε δημόσια διαβούλευση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, θέτοντας τον ορεινό όγκο του Υμηττού, και τις ημιορεινές και πεδινές εκτάσεις που τον περιβάλλουν, σε καθεστώς υψηλής προστασίας.

Ημιυπαίθριοι: Με βάση την τιμή ζώνης θα υπολογίζεται τελικά το πρόστιμο


   Η τιμή ζώνης θα αποτελέσει τελικώς την βάση στην οποία θα στηρίζεται η ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους, καθώς - όπως ενημέρωσε την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής η υπουργός Περιβάλλοντος - η προσπάθεια που έγινε από το υπουργείο ώστε η ρύθμιση να βασιστεί στην αντικειμενική αξία, θα έκανε πολύπλοκο το όλο σύστημα.

Το "Κυπριακό" μετά τις εκλογές στα κατεχόμενα κυπριακά εδάφη

  «Αυτό που θέλουμε είναι να συνεχιστεί η διαδικασία των διαπραγματεύσεων, όπως ορίζεται μέσα από τις αποφάσεις του ΟΗΕ και βεβαίως μέλημά μας είναι να μην σταματήσουν αυτές, γιατί έχουμε έναν τελικό σκοπό», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής σχετικά με την εκλογή του Ντ. Έρογλου στα κατεχόμενα κυπριακά εδάφη.
   Πρόσθεσε δε ότι η κυπριακή πλευρά έχει ήδη θέσει το πλαίσιο μιας διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας με μια ενιαία προσωπικότητα, μια ιθαγένεια και πως αυτές οι προϋποθέσεις θα πρέπει να τηρηθούν και σε νέες διαπραγματεύσεις.

Αποκαθίστανται σταδιακά οι πτήσεις εμπορικών αεροσκαφών

  Οι υπουργοί Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν να άρουν από σήμερα τους περιορισμούς στις πτήσεις εμπορικών αεροσκαφών, που είχαν επιβληθεί μετά την έκρηξη του ισλανδικού ηφαιστείου που κάλυψε μεγάλο μέρος της ευρωπαϊκής ηπείρου με ένα σύννεφο ηφαιστειακής τέφρας.

    "Υπάρχει συμφωνία των υπουργών για μεγαλύτερη ευελιξία" στους περιορισμούς, ανέφερε διπλωματική πηγή.

"Δεν αυξάνονται τα όρια ηλικίας" δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Αν. Λοβέρδος



   «Δεν αυξάνουμε τις εισφορές, δεν αυξάνουμε τα όρια ηλικίας, δεν μειώνουμε τις χαμηλές συντάξεις», υπογραμμίζει ο υπουργός Εργασίας, Αν. Λοβέρδος, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» και επισημαίνει ότι οι συντάξεις άνω των 1.400 ευρώ, από το 2010, θα συνεισφέρουν σ΄έναν λογαριασμό αλληλεγγύης και τα χρήματα θα πηγαίνουν στα ταμεία, που έχουν ανάγκες.

Εντοπίστηκε η κεντρική γιάφκα


   Όπλα και εκρηκτικά βρέθηκαν στη γιάφκα του "Επαναστατικού Αγώνα" που εντοπίστηκε στην Κυψέλη. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές πρόκειται για την κεντρική γιάφκα της οργάνωσης και έχει βρεθεί αν όχι όλο, το μεγαλύτερο μέρος του οπλισμού.

    Λόγω των υλικών που υπήρχαν στο διαμέρισμα, από την Αστυνομία εκκενώθηκε προληπτικά η πολυκατοικία από τους ενοίκους, μέχρι να απομακρυνθούν τα υλικά.

    Επισήμως δεν έχει ανακοινωθεί τίποτα, αλλά σύμφωνα με αστυνομικές πηγές τα ευρήματα είναι πολύ σημαντικά και πιθανότατα θα γίνουν ανακοινώσεις.

Εκτιμήσεις για την ηφαιστειακή τέφρα από ΕΜΥ



    Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) παρακολουθεί την εξέλιξη του φαινομένου της έκλυσης ηφαιστειακής τέφρας που προήλθε από την έκρηξη ηφαιστείου στην Ισλανδία και έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στις αερομεταφορές της Ευρώπης την τελευταία εβδομάδα.

Απεργούν σήμερα τα περίπτερα


   Εικοσιτετράωρη προειδοποιητική πανελλαδική απεργία προκήρυξε για σήμερα 20 Απριλίου 2010 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Μισθωτών Περιπτέρων - Αναπηρικών Κυλικείων και Καπνοπωλών αντιδρώντας στην αύξηση της φορολογίας των καπνικών προϊόντων και η οποία εκτιμά ότι έχει πλήξει σημαντικά τον κλάδο.