1.5.10

Αργοστόλι Κεφαλονιάς: Σκότωσαν ηλικιωμένη για να την ληστέψουν

Την ηλικιωμένη βρήκε δολοφονημένη μέσα στην οικία της στο Αργοστόλι ο αδελφός της σήμερα το μεσημέρι.
Διαβάστε το δελτίο τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεφαλληνίας που περιγράφει αυτό το φρικιαστικό έγκλημα. 

Εργατική Πρωτομαγιά με περιορισμένης έκτασης επεισόδια

   Στη σκιά της αναμονής των κυβερνητικών μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης, πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις των συνδικάτων στην Αθήνα.

30.4.10

Χωρίς δρομολόγια πλοίων την Πρωτομαγιά

  "Δεμένα" αύριο τα πλοία στα λιμάνια όλης της χώρας λόγω της απόφασης της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας να προχωρήσει σε εικοσιτετράωρη απεργία από τις 6 το πρωί.

  Οι ακτοπλοϊκές εταιρίες θα τροποποιήσουν τα δρομολόγιά τους με αναχωρήσεις την Κυριακή.

Τα μέσα μεταφοράς την Πρωτομαγιά



   Δεν θα προκληθούν σοβαρά προβλήματα στις μετακινήσεις του επιβατικού κοινού, το Σάββατο, 1η Μαϊου, εξαιτίας της συμμετοχής των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στην απεργία της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

Ξεκινάει η αντιπυρική περίοδος την 1η Μαΐου (οδηγίες)



    Ενόψει της φετινής αντιπυρικής περιόδου, που ξεκινά την 1η Μαΐου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία απευθύνει στους πολίτες χρήσιμες συμβουλές, για την προστασία του δασικού μας πλούτου από τις πυρκαγιές.

Οι απεργιακές συγκεντρώσεις την Πρωτομαγιά

 Με αφετηρία την Πρωτομαγιά τα συνδικάτα προαναγγέλουν νέες κινητοποιήσεις ενάντια στα σκληρά μέτρα που ανάμενεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση, μετά τις διαβουλεύσεις με την τρόικα ΔΝΤ-ΕΚΤ-ΕΕ για την ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης.

Οι εργοδοτικές οργανώσεις για τα νέα μέτρα

  Σε τούτες τις κρίσιμες στιγμές, όλοι μας πρέπει να είμαστε συμπαραστάτες στην αναγκαία εθνική προσπάθεια. Ο τόπος μας έχει δυνατότητες και αυτή τη στιγμή πρυτανεύει η κοινωνική σύμπνοια και η πολιτική ευθύνη, η δική μας η βούληση είναι δεδομένη, δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, μετά τη σύσκεψη με τον πρωθυπουργό.

Η ιστορία της κονσέρβας

Γενέθλια έχει φέτος η κονσέρβα, το μεταλλικό αεροστεγές κουτί, που μπορεί να διατηρεί ανέπαφα και για μεγάλο διάστημα ευπαθή τρόφιμα. Όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας της Ντόιτσε Βέλε («ΝΒ»), η κονσέρβα ανακαλύφθηκε πριν από 200 χρόνια και θεωρήθηκε τότε ως μία επαναστατική εφεύρεση. Τον περασμένο αιώνα, μάλιστα, αποτέλεσε σύμβολο προόδου και ευμάρειας.

Το τανγκό είναι θεραπευτικό


Το τανγκό μπορεί να γεννήθηκε ως κοινωνικός χορός, αλλά με το πέρασμα του χρόνου εξελίχθηκε και σε θεραπευτικό μέσο. Αποτελέσματα ερευνών έδειξαν ότι το κράτημα του χεριού και το τρυφερό χάδι που αισθάνεται κάποιος, όταν χορεύει τανγκό, ανεβάζει τα επίπεδα της οξιτοκίνης, η οποία συμβάλλει στην ελάττωση της πίεσης του αίματος και τη διαστολή των αρτηριών.

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Σωματικής Τιμωρίας των παιδιών σήμερα

"Τα παιδιά δεν είναι μπαλόνια για να… σκάσουν ή πόρτες για να τα… χτυπούν", είναι το μήνυμα που θέλουν να στείλουν οι διοργανωτές των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Σωματικής Τιμωρίας των Παιδιών, την 30ή Απριλίου.

Η Μέριλιν Μονρόε και συγγραφέας

Απόλυτη ξανθιά, θεά του σεξ, βασίλισσα του γκλάμορ, η Μέριλιν Μονρόε σήμαινε πολλά πράγματα για πολλούς ανθρώπους, όμως σπάνια κάποιος θα την θεωρούσε συγγραφέα.

Γάλλοι και αμερικανοί εκδότες συνεργάστηκαν για μια συλλογή άγνωστων κειμένων--σελίδες ημερολογίων, σημειώσεις και ποιήματα--τα οποία είχε κληρονομήσει η Αννα Στράσμπεργκ, χήρα του Λι Στράσμπεργκ, φίλου και δασκάλου της Μέριλιν.

Η Κέιτι Χολμς θα ενσαρκώσει την Τζάκι Κένεντι σε σειρά του History Channel

Η Κέιτι Χολμς θα ενσαρκώσει την Τζάκι Κένεντι σε αμερικανική τηλεοπτική μίνι σειρά με θέμα τη ζωή του προέδρου Τζον Φ. Κένεντι.

Η 31χρονη ηθοποιός, σύζυγος του Τομ Κρουζ που πρωτοεμφανίστηκε το 2005 στην ταινία "Batman Begins", θα έχει παρτενέρ τον πρωταγωνιστή του "Little Miss Sunshine" Γκρέγκ Κίνιαρ που φυσικά θα είναι ο πρόεδρος Κένεντι.

Οι ταινίες της εβδομάδας από 30-04-2010

LA RAFLE-ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ ΤΑ ΑΣΤΕΡΙΑ

Γαλλική ταινία , που αφηγείται πραγματικά ιστορικά γεγονότα.Περιγράφει τα φρικτά γεγονότα που έλαβαν χώρα στη Γερμανοκρατούμενη Γαλλία, το βράδυ της 16ης Ιουλίου 1942, όταν Γάλλοι αστυνομικοί συγκέντρωσαν περισσότερους από 13.000 Εβραίους στο Παρίσι, για απέλαση σε στρατόπεδα συγκέντρωσης των Ναζί στην Πολωνία.


Θέμα χρόνου η ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης της Ελλάδας

   Θέμα λίγου χρόνου είναι η ενεργοποίηση του μηχανισμού αρωγής προς την Ελλάδα δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο Επίτροπος αρμόδιος για θέματα οικονομίας, Όλι Ρεν, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι οι συνομιλίες που βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη στην Αθήνα θα ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες.

29.4.10

Σχέδιο "Καλλικράτης": Αναλυτικά οι νέοι δήμοι

Τη δραστική μείωση των 910 δήμων και των 104 κοινοτήτων σε 333 -343 , τη δημιουργία 13 Αιρετών Περιφερειών στη θέση των σημερινών 54 Νομαρχιών και τη δημιουργία επτά γενικών Διευθύνσεων προβλέπει το σχέδιο "Καλλικράτης".

Ακολουθούν αναλυτικά οι προτάσεις χωροθέτησης:

Ανέλαβαν την ευθύνη για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα



    Επιστολή με την οποία τρεις από τους συλληφθέντες για την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα αναλαμβάνουν την ευθύνη για συμμετοχή στην οργάνωση, δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα το "Ποντίκι".

Σκάνδαλο "Βατοπεδίου": Κατάθεση Εφραίμ στην Εξεταστική



   Η εκδοχή της altera pars (άλλης πλευράς) σε ό,τι αφορά την υπόθεση της λίμνης Βισθωνίδας και της Μονής Βατοπεδίου, εκτέθηκε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, με τον ηγούμενο της Μονής, αρχιμανδρίτη Εφραίμ, να δηλώνει πως δεν υπήρξε σκάνδαλο, να αποποιείται την ευθύνη των ανταλλαγών και την κατηγορία της φιλοχρηματίας και της διαπλοκής με συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα.

Οικολογική καταστροφή από τις πετρελαιοκηλίδες στον Κόλπο του Μεξικού



   Η ακτοφυλακή των ΗΠΑ ανακοίνωσε την ότι η διαρροή μετά την θανατηφόρα έκρηξη σε εξέδρα απάντλησης πετρελαίου της BP Plc στον Κόλπο του Μεξικού είναι πενταπλάσια από ότι πιστευόταν αρχικά, την ώρα που οι πετρελαιοκηλίδες που έχουν σχηματιστεί απειλούν να προκαλέσουν τεράστια οικολογική καταστροφή σε τέσσερις πολιτείες της χώρας που έχουν ακτές στον Κόλπο.

Υποβάθμιση και της Ισπανίας από S&P

    Ο οίκος αξιολόγησης Standard and Poor’s υποβάθμισε την δανειοληπτική ικανότητα της Ισπανίας από το επίπεδο «ΑΑ+» σε «ΑΑ», σύμφωνα με ανακοινωθέν της, μία ημέρα μετά τις αντίστοιχες υποβαθμίσεις της Ελλάδας και της Πορτογαλίας.

Οικονομική βοήθεια προς Ελλάδα από τους Ευρωπαίους και η πορεία των διαπραγματεύσεων

Στις 2 Μαϊου θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαπραγματεύσεις με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και την Ευρωπαική Ενωση για την παροχή βοήθειας στην Ελλάδα, ενόψει της διάσκεψης των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων στις 10 Μαϊου για την έγκριση του σχεδίου, μεταδίδει η υπηρεσία Dow Jones Newswires.

Τα αποτελέσματα για το DNA στις γιάφκες του «Επαναστατικού Αγώνα»



   Δόθηκαν από τα εργαστήρια της εγκληματολογικής υπηρεσίας τα πρώτα αποτελέσματα για το DNA και τα δακτυλικά αποτυπώματα, που έχουν βρεθεί στις γιάφκες, σπίτια και οχήματα, τα οποία σχετίζονται με τη δράση της οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας», που ερευνάται από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Μειώσεις στις τιμές φαρμάκων και φόβοι για ελλείψεις από Δευτέρα


   Ελλείψεις φαρμάκων ενδέχεται να επιφέρει στην αγορά η μεταβατική Αγορανομική Διάταξη για τη μείωση της τιμής των φαρμάκων, όπως ισχυρίζονται οι φαρμακοβιομήχανοι, ενώ το υπουργείο Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, προχωράει στην εφαρμογή της από την προσεχή Δευτέρα.

Ο Ιησούς έζησε στο Κασμίρ;

Ποιός είναι θαμμένος στο μικρό ιερό στο Κασμίρ; Ο Ιησούς ή κάποιος μουσουλμάνος σοφός του Μεσαίωνα;

Οι νέες διαφωνίες για το σε ποιόν ανήκουν τα λείψανα που βρίσκονται στο ιερό Ρόζαμπαλ ανάγκασαν τις τοπικές αρχές να απαγορεύσουν για λίγο την είσοδο στους τουρίστες.

Η ζωή του Βιντάλ Σασούν στον κινηματογράφο

Έγινε διάσημος πριν 50 χρόνια όταν θεωρήθηκε πρωτοπόρος στα γυναικεία κουρέματα και στα προϊόντα περιποίησης των μαλλιών. Σήμερα ο Βιντάλ Σασούν, στα 82 του χρόνια, δεν ασχολείται πια με την κομμωτική, αλλά εξακολουθεί να υποστηρίζει απόλυτα τις απόψεις του, τονίζοντας πως "οι κομμωτές δεν απολαμβάνουν του σεβασμού που αξίζουν".

Σχέση σοκολάτας και κατάθλιψης

Οι πάσχοντες από κατάθλιψη καταναλώνουν περισσότερη σοκολάτα σε σχέση με εκείνους που δεν έχουν κατάθλιψη, ανακοίνωσαν αμερικανοί επιστήμονες σε μελέτη τους.

"Καλλικράτης": Τι προβλέπει το σχέδιο

Ανακοινώθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο, από τον υπουργό Εσωτερικών και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γιάννη Ραγκούση η νέα αυτοδιοικητική δομή της χώρας με το κωδικό όνομα "Καλλικράτης".

Απεργιακή κινητοποίηση στις 5 Μαΐου



   Στην 24ωρη απεργία την Τετάρτη 5 Μαΐου 2010 καλεί η ΑΔΕΔΥ και η ΓΣΕΕ τους εργαζόμενους, αναφέροντας ότι η φετινή πρωτομαγιά βρίσκει τους εργαζόμενους και την ελληνική κοινωνία μπροστά σε μια πρωτόγνωρη επίθεση στα βασικά και θεμελιώδη κοινωνικά δικαιώματα.

Στάσεις εργασίας εώς 3 Μαΐου οι εκπαιδευτικοί

    Tην κήρυξη τετράωρης στάσης εργασίας στο διδακτικό ωράριο κάθε εκπαιδευτικού, για τις 28,29,30 Απριλίου και 3 Μαΐου αποφάσισε το Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ).

Τσάμπιονς Λιγκ: Στον τελικό ο Μουρίνιο

Μετά από 38 χρόνια η Ίντερ θα παίξει σε τελικό Τσάμπιονς Λιγκ. Οι "νερατζούρι" μετά το 3-1 στο "Μεάτσα" επί της Μπαρτσελόνα, κατάφεραν να πάρουν το εισιτήριο για τον τελικό, παρά την ήττα τους με 1-0 στο "Καμπ Νου" από το γκολ του Πικέ στο 83΄. Έτσι στις 22 Μαΐου θα συναντηθούν με τη Μπάγερν Μονάχου στο μεγάλο τελικό της διοργάνωσης, στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου" της Μαδρίτης.

Πλέι οφ: ΆΡΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, λούσου με Τζόνσον

Στην πρεμιέρα των πλέι οφ του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα, ο Άρης με γκολ του Τζόνσον στο 40' και στις καθυστερήσεις νίκησε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» 2-0 τον Ολυμπιακό κι έτσι ο ΠΑΟΚ, που πήρε το 0-0 από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, έπιασε τους «ερυθρόλευκους» στην πρώτη θέση. Οι «κίτρινοι» έχασαν και πέναλτι στο 54' με τον Κόκε.

Πλέι οφ: ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, όλα μηδέν


Δεν ανέδειξε νικητή το ντέρμπι των "Δικέφαλων" στο ΟΑΚΑ, με το οποίο άνοιξε η "αυλαία" των πλέι οφ του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. ΑΕΚ και ΠΑΟΚ έμειναν στο 0-0 ύστερα από έναν ποιοτικά μέτριο αγώνα, με ελάχιστες καλές στιγμές.

27.4.10

Γιαπωνέζα ήρθε στην Ελλάδα για να γίνει μοναχή

Πόσο απέχει το Τόκιο από τη Λάρισα; Χιλιομετρικά, η απόσταση είναι, αναμφίβολα, πολύ μεγάλη. Για μια νεαρή γυναίκα, όμως, που είχε τη λαχτάρα ν' ακολουθήσει τον δρόμο της καρδιάς της, ικανοποιώντας μια μεγάλη της επιθυμία, η απόσταση ήταν όσο μια βόλτα σ' έναν ολάνθιστο ανοιξιάτικο κήπο.

Οι μυθικοί ήρωες της Κίνας μοιάζουν με τους δικούς μας;

Τι κοινό μπορεί να έχουν ο Προμηθέας, ο Ηρακλής, ο Περσέας και η Μέδουσα, ο μύθος της Πανδώρας και άλλες μορφές της μυθολογίας μας με μυθικούς ήρωες της Κίνας, όπως ο Κουάα Φου, ο Τσιν Τιάν, ο Βοσκός και η Υφάντρα και η Τσανκ Ε, αντίστοιχα; Εκ πρώτης όψεως καμία, αφού πρόκειται για μύθους που ανέθρεψαν οι δύο λαοί, με πολιτισμούς πανάρχαιους, λίκνα του Δυτικού και Ασιατικού πολιτισμού, που στην ουσία δεν "συναντήθηκαν" ποτέ.

Οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην υγεία και την σεξουαλική ζωή

     Πολλαπλές επιπτώσεις στη ζωή, αλλά και στην υγεία των ανθρώπων, φαίνεται ότι έχει η οικονομική κρίση την οποία διανύουμε.
     Ο φόβος για το αύριο και η αβεβαιότητα που δημιουργούν το κλείσιμο επιχειρήσεων, η αύξηση της ανεργίας, η αδυναμία πληρωμών, δοκιμάζει σημαντικά τους δείκτες υγείας των περισσοτέρων ανθρώπων.

Ο εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις με το ΔΝΤ

"Είναι λάθος να νομίζει κανείς ότι το ΔΝΤ έρχεται εδώ, για να επιβάλει σκληρότερους ή διαφορετικούς όρους από αυτούς τους οποίους κουβεντιάζουμε με τους Ευρωπαίους εταίρους μας", δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Τι θα προβλέπει ο νέος αναπτυξιακός νόμος

Στους άξονες επιλεξιμότητας των επενδύσεων για ένταξη στον νέο αναπτυξιακό νόμο αναφέρθηκε η υπουργός Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κυρία Λούκα Κατσέλη σε συνάντηση επιχειρηματιών που διοργανώθηκε από την Πρωτοβουλία Επιχειρηματιών "Βήμα Ανάπτυξης" και αποκάλυψε ότι οι βασικές μορφές ενίσχυσης που θα προβλέπονται από το νέο Αναπτυξιακό Νόμο θα είναι:

Στίβεν Χόκινγκ: Μακριά από τους εξωγήινους

 Εξωγήινοι είναι πιθανόν να υπάρχουν, όμως οι άνθρωποι θα πρέπει να αποφύγουν οποιαδήποτε επαφή μαζί τους, εξαιτίας των καταστροφικών συνεπειών που είναι δυνατόν να προκύψουν, προειδοποιεί ο διάσημος Βρετανός αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ, σε εκπομπή που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Discovery Channel.

Μειώνεται ο πληθυσμός της μεσογειακής φώκιας


    Μόνο σε …. αναμνηστικά σουβενίρ κινδυνεύει να υπάρχει σε λίγα χρόνια η μεσογειακή φώκια, εάν δεν ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της. Ήδη, από τις αρχές του χρόνου, πέντε φώκιες εκβράστηκαν νεκρές σε Ερμιόνη, Αλόννησο, Κω, Σάμο και Άνδρο, γεγονός που, σύμφωνα με το Αρχιπέλαγος, Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας, δεν επιτείνει απλώς την ανησυχία και την αγωνία για την επιβίωση της Μεσογειακής φώκιας, αλλά επιταχύνει την αντίστροφη μέτρηση για την οριστική εξαφάνιση του είδους.

Ντοματοπόλεμος στην Ιεράπετρα τον Ιούνιο

Πριν από πολλά χρόνια στον οικισμό Γρα Λυγιά της Ιεράπετρας, η ολοκλήρωση της περιόδου καλλιέργειας της ντομάτας, στην καρδιά του καλοκαιριού, σηματοδοτούσε την έναρξη ενός ιδιότυπου εθίμου με περιπαικτική διάθεση και έντονο χρώμα. Οι παραγωγοί που είχαν πουλήσει ήδη τις περισσότερες ντομάτες τους, κρατούσαν εκείνες που περίσσευαν και όταν τύχαινε να περάσει κάποιος από την περιοχή εξαπέλυαν εναντίον του τα «κόκκινα» πυρά τους.

Η λίστα με τους ύποπτους αγώνες στο ποδόσφαιρο

Δύο ματς της Σούπερ Λίγκας, τρία του Κυπέλλου, αλλά και 22 της Β’ Εθνικής, που έχουν χαρακτηριστεί από την UEFA από ύποπτα μέχρι και διεφθαρμένα, αποκάλυψε δημόσια στο Κοινοβούλιο ο βουλευτής του ΛΑΟΣ, Αθ. Πλεύρης.

Βράβευση των κορυφαίων της Σούπερ Λίγκα

Ο πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος Τζιμπρίλ Σισέ έκλεψε την παράσταση στα βραβεία των κορυφαίων της Σούπερ Λιγκα, που διοργάνωσε το συνδρομητικό κανάλι Novasports. Ο Γάλλος σούπερ σταρ ψηφίστηκε ως MVP της φετινής χρονιάς, ενώ παράλληλα συμπεριλήφθηκε και στην καλύτερη 18άδα.

Η εκκλησία της Σκοτίας επιθυμεί από τη Σούζαν Μπόιλ να τραγουδήσει στον πάπα

Η καθολική εκκλησία της Σκοτίας επιθυμεί από τη Σούζαν Μπόιλ, την σκοτσέζα τραγουδίστρια -φαινόμενο που αναδείχθηκε από το τηλεοπτικό ριάλιτι παιχνίδι "Βρετανία έχεις ταλέντο", να τραγουδήσει κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στη Βρετανία του πάπα Βενέδικτου, το Σεπτέμβριο.

26.4.10

Avatar: Ρεκόρ στις πωλήσεις των Blu ray και DVD

Τέσσερις μέρες μετά την κυκλοφορία της η ταινία Avatar σε Blu-ray και DVD τείνει να αναδειχθεί σε ταινία φαινόμενο και στην οικιακή διασκέδαση όπως έγινε και στους κινηματογράφους.

Η εταιρία παραγωγής 20th Century Fox Home Entertainment ανακοίνωσε χθες ότι έχουν πουληθεί 6,7 εκατομμύρια Blu ray και DVD σε ΗΠΑ και Καναδά από την Πέμπτη που κυκλοφόρησε η ταινία.

Η εξάρτησης από το κάπνισμα οφείλεται στα γονίδια (επιτέλους μία καλή δικαιολογία για τους καπνιστές)

Tο αν θα ξεκινήσει κάποιος άνθρωπος το κάπνισμα, πόσα τσιγάρα θα καπνίζει και για πόσο χρόνο, σε ένα μεγάλο βαθμό, μπορεί να οφείλεται και στα γονίδια του, σύμφωνα με τρεις νέες επιστημονικές έρευνες.

Βρέθηκε καμένο αυτοκίνητο του "Επαναστατικού Αγώνα"



    Το κλεμμένο αυτοκίνητο που αναζητούσε η αστυνομία στο πλαίσιο της έρευνας και πριν αρχίσουν οι συλλήψεις για τον "Επαναστατικό Αγώνα", βρέθηκε καμένο χθες τα ξημερώματα, στη διασταύρωση των οδών Θύσσου και Ιωάννη Φωκά στη Λαμπρινή.

Το 2012 ο διαγωνισμός εκπαιδευτικών μέσω ΑΣΕΠ



   To 2012 -με νέο πλαίσιο- θα γίνει ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για την πρόσληψη των εκπαιδευτικών, γνωστοποίησε η υπουργός Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, Άννα Διαμαντοπούλου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, σχετικά με το νομοσχέδιο για τις προσλήψεις.

Σταση εργασίας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τρίτη 27-4-2010

    Προβλήματα στις μετακινήσεις του, θα αντιμετωπίσει, αύριο, το επιβατικό κοινό καθώς οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έχουν εξαγγείλει στάση εργασίας, προκειμένου να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, κατά των οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης, που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Κοτζιά.

Δεμένα σήμερα τα πλοία

   Δεμένα στα λιμάνια της χώρας παραμένουν, από το πρωί, όλα τα υπό ελληνική σημαία πλοία, εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που πραγματοποιεί η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία.

Ο 27ος γύρος της Αθήνας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 27ος γύρος της Αθήνας που διοργάνωσε ο δήμος Αθηναίων και ο Οργανισμός Νεολαίας και Άθλησης.

Σήμερα το ξήλωμα παράνομων πινακίδων



    Ξεκινά σήμερα, η πλήρης υλοποίηση της απόφασης του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την απομάκρυνση-ξήλωμα όλων των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων.

    Τα συνεργεία του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων θα ξεκινήσουν το έργο της αποξήλωσης, αύριο στις εννέα από τον ανισόπεδο κόμβο της λεωφόρου Κηφισίας στη διασταύρωση με την οδό Σπύρου Λούη (πλευρά ανόδου της Κηφισίας), παρουσία του Υφυπουργού Νίκου Σηφουνάκη.