8.5.10

Η γιορτή της Μητέρας την Κυριακή 9 Μαΐου

Στην Αρχαία Ελλάδα «χάνονται» οι ρίζες της Γιορτής της Μητέρας, που από τις αρχές του περασμένου αιώνα καθιερώθηκε να γιορτάζεται κάθε δεύτερη Κυριακή του Μαΐου.

Η γιορτή της πολύτεκνης μητέρας

 Με ανθοτάπητες και παιανισμούς της φιλαρμονικής του Δήμου Αθηναίων στην Πλατεία Κλαυθμώνος θα γιορταστεί φέτος, το προσεχές Σαββατοκύριακο 8-9 Μαΐου, η Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας σε ένα ιδιαίτερο φεστιβάλ που διοργανώνει μια μοναδική οργάνωση στην Ελλάδα, αυτή των πολύτεκνων μητέρων.

Θεία Λειτουργία στην Αγία Σοφία μετά απο 557 χρόνια

Θεία λειτουργία στην Αγία Σοφία θα τελεστεί και πάλι, 557 χρόνια μετά την άλωση της Κωνσταντινούπολης, με πρωτοβουλία του οργανισμού «Παγκόσμια Ενορία της Αγίας Σοφίας», που αριθμεί δεκάδες χιλιάδες μέλη σ’ ολόκληρο τον κόσμο.

Η σκοτεινή πλευρά της Ντίσνεϊλαντ

«Σε ένα Μαγικό Βασίλειο, που δεν είναι και πολύ μακριά, σε ένα μέρος που τα όνειρα γίνονται πραγματικότητα, ζουν οι ήρωες και οι ηρωίδες της Ντίσνεϊ».

Οικονομική κρίση και παιδική εργασία

    Η παγκόσμια οικονομική κρίση απειλεί να αναστρέψει την τάση των τελευταίων ετών να μειώνεται η παιδική εργασία, προειδοποίησε σήμερα Σάββατο σε έκθεσή του ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας (ILO).

Το Χάπι (αντισύλληψης) έγινε 50 χρόνων

Είναι το μοναδικό φαρμακευτικό σκεύασμα που αναφέρεται σε ολόκληρο τον κόσμο απλά ως «χάπι» και το πρώτο στην ιστορία που φτιάχτηκε για να το παίρνουν άνθρωποι που δεν υπέφεραν από κάποια ασθένεια. Πέρα από το γεγονός ότι αποτελεί μια απλή μέθοδο αντισύλληψης, έγινε ένα από τα σύμβολα της γυναικείας χειραφέτησης και εδραίωσε την ιδέα ότι σκοπός της σεξουαλικής πράξης δεν είναι μόνο η αναπαραγωγή του είδους.

Η συνεχή χρήση αντηλιακών μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας

Προσοχή όχι μόνο ως προς την έκθεση στον ήλιο αλλά και τη συνεχή χρήση των αντηλιακών, συνιστούν οι ειδικοί, καθώς τα διάφορα σκευάσματα που χρησιμοποιούνται για να απορροφούν την υπεριώδη ακτινοβολία μπορεί με την πάροδο του χρόνου να μετατραπούν σε μεταλλαξιογόνες ενώσεις.

Ο καφές βοηθά τους καρδιοπαθείς

Δύο φλιτζάνια καφέ την ημέρα μπορούν να βοηθήσουν κάποιους καρδιοπαθείς να αποφύγουν περαιτέρω σοβαρά προβλήματα υγείας, αρκεί η αρτηριακή τους πίεση να κυμαίνεται σε φυσιολογικά επίπεδα, ανακοίνωσαν σήμερα Παρασκευή έλληνες επιστήμονες.

Το πλύσιμο των χεριών απελευθερώνει ψυχολογικά τους ανθρώπους

Αν έχετε αμφιβολίες και τύψεις για κάποια απόφαση που μόλις πήρατε και το μυαλό σας βασανίζεται για το αν επιλέξατε σωστά, τότε πλύνετε τα χέρια σας με σαπούνι και νερό, γιατί αυτό θα σας βοηθήσει να "εξαγνίσετε" το μυαλό σας μετά από μια δύσκολη και επίμαχη επιλογή, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα.

Απεργούν τα φαρμακεία σήμερα και αύριο Τρίτη

Σε νέα 48ωρη απεργία προχωρούν οι φαρμακοποιοί σε όλη τη χώρα, σήμερα και αύριο Τρίτη, δηλώνοντας ανυποχώρητοι στις αλλαγές που επιχειρεί η κυβέρνηση στο θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας του φαρμακείου.

Τα Τέμπη οριστικά στην κυκλοφορία (οι τιμές των διοδίων)

   Μετά από 6 μήνες ταλαιπωρίας και την απώλεια μία ανθρώπινης ζωής, παραδόθηκε και πάλι η κοιλάδα των Τεμπών στην κυκλοφορία, οριστικά αυτή τη φορά.

    Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε η Αυτοκινητόδρομος "Αιγαίο" η οποία παράλληλα ανακοινώνει και την επαναλειτουργία των διοδίων που είχαν παραμείνει κλειστά το ανωτέρω διάστημα.

Την Δευτέρα η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών χωρίς την Αριστερά



   Την Δευτέρα 10 Μαίου και ώρα 12.00, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συγκαλέσει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, κατόπιν εισήγησης του Πρωθυπουργού κ.Γ.Παπανδρέου, στο Προεδρικό Μέγαρο, με θέμα «Ενημέρωση και ανταλλαγή απόψεων για την πορεία της οικονομίας και την πορεία της χώρας».

Εγκρίθηκε ο μηχανισμός στήριξης της Ελλάδας


   Οι ηγέτες της ζώνης του ευρώ ενέκριναν χθες την ενεργοποίηση του μηχανισμού βοήθειας στην Ελλάδα, 80 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο ενός κοινού προγράμματος με το ΔΝΤ, συνολικού ύψους 110 δισ. ευρώ για τρία χρόνια. Η Ελλάδα θα λάβει μια πρώτη δόση τις επόμενες ημέρες , πριν από τις 19 Μαϊου.

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση στη Βουλή για την τροποποίηση στο οικονομικό νομοσχέδιου

Αντιδράσεις από την αντιπολίτευση στη Βουλή, με αφορμή μια τροποποίηση του νομοσχεδίου για τα μέτρα εφαρμογής του μηχανισμού στήριξης της οικονομίας, που υπερψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής.

Για κυβέρνηση συνασπισμού στην Βρετανία

   Ο ηγέτης των Φιλελεύθερων Δημοκρατών Νικ Κλεγκ θα επιχειρήσει σήμερα Σάββατο να αποσπάσει από κορυφαία στελέχη του κόμματός του στήριξη σε μια πιθανή συμφωνία σύμπηξης κυβέρνησης συνασπισμού με τους Συντηρητικούς--ώστε το κόμμα να διαχειριστεί την εξουσία για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες.

Οι ταινίες της εβδομάδας από 7-5-2010

RASHOMON - ΡΑΣΟΜΟΝ

Ιαπωνική ταινία του μεγάλου σκηνοθέτη Ακίρα Κουροσάουα με τους Τοσίρο Μιφούνε, Μασαγιούκι Μόρι, Ματσίκο Κίο. Πρόκειται για επανέκδοση σε καινούργια κόπια , 60 χρόνια μετά την πρώτη προβολή της , η ταινία αυτή ‘εχει γράψει τη δική της ιστορία στον παγκόσμιο κινηματογράφο και θεωρείται μία από τις 10 καλύτερες ταινίες όλων των εποχών .Σύφμφωνα με το σενάριο : Ένας ιερέας κι ένας ξυλοκόπος συζητάνε έντονα στο ξέφωτο της Πύλης Ρασομόν.

Ο Μουρίνιο καλύτερος προπονητής του κόσμου

Τον Ζοσέ Μουρίνιο επέλεξαν ως καλύτερο προπονητή του κόσμου, 200 δημοσιογράφοι από 96 χώρες. Σε ψηφοφορία που διεξήχθη από τη Διεθνή Ένωση Αθλητικού Τύπου, ο προπονητής της Ίντερ κατέκτησε την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των αθλητικών συντακτών.

Πλέι οφ: Την Κυριακή η μάχη για την πρώτη θέση

Με τους αγώνες της 3ης ημέρας, συνεχίζονται την Κυριακή τα πλέι οφ στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Στο ντέρμπι της αγωνιστικής, ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό, με μοναδικό στόχο την νίκη που θα τον φέρει στην πρώτη θέση της ειδικής βαθμολογίας και θα τον καταστήσει φαβορί για την συμμετοχή στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Φάιναλ φορ: Στον τελικό ο Ολυμπιακός



   Δεκατρία χρόνια μετά την τελευταία παρουσία του Ολυμπιακού σε τελικό Ευρωλίγκα, στη Ρώμη το 1997, μοναδική φορά που στέφθηκε πρωταθλητής, η μοίρα θέλει το ίδιο ζευγάρι της «Αιώνιας Πόλης» να διεκδικεί το τρόπαιο, το 2010, στην «Πόλη του Φωτός».

6.5.10

Πανελλαδική απεργία τραπεζών σήμερα

    Η ΟΤΟΕ ανακοίνωσε ότι προκηρύσσει για σήμερα Πέμπτη 6 Μαϊου 24ωρη πανελλαδική απεργία για το θάνατο των τριών τραπεζικών, που σκοτώθηκαν σήμερα, όταν πυρπολήθηκε από βόμβα μολότωφ η τράπεζα Μαρφίν στο κέντρο της Αθήνας.

Πλέι οφ: Σήμερα το ντέρμπι λόγω του τραγικού συμβάν


    Με απόφαση της Σούπερ Λιγκ, μετατίθεται για σήμερα Πέμπτη την ίδια ώρα (09.15) ο σημερινός αγώνας των πλέϊ-οφ του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος, μεταξύ ΠΑΟΚ- Ολυμπιακού, στο γήπεδο της Τούμπας, λόγω των θλιβερών γεγονότων που συνέβησαν στην Αθήνα και που στοίχισαν την ζωή τριών ανθρώπων.

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα νέα μέτρα στην οικονομική επιτροπή

   «Το δίλημμα είναι σαφές: Είτε ψηφίζουμε αυτό το νομοσχέδιο και σώζουμε τη χώρα, είτε δεν το ψηφίζουμε και αφήνουμε τη χώρα να καταρρεύσει. Το κάθε κόμμα θα κληθεί να απαντήσει χωρίς φιοριτούρες. Ή παίρνουμε τα 110 δισ., ή δεν τα παίρνουμε και πάμε σε στάση πληρωμών». Με αυτή την φράση έκλεισε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου την τοποθέτησή του στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής,

Ψηφίστηκε επί της αρχής το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία


   Με ψήφους 153 υπέρ (ΠΑΣΟΚ) και 127 κατά (ΝΔ, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ) σε σύνολο 280 παρόντων βουλευτών - κατόπιν ονομαστικής ψηφοφορίας, που ζήτησε το ΚΚΕ - ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας «Αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού - καθιέρωση κανόνων αξιολόγησης και αξιοκρατίας στην εκπαίδευση και λοιπές διατάξεις».

Προς σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών κατά της βίας



   "Η χώρα μας έφτασε στο χείλος της αβύσσου. Είναι ευθύνη όλων μας να μη γίνει το βήμα προς το κενό. Και η ευθύνη αποδεικνύεται στην πράξη, όχι στα λόγια. Η ιστορία θα μας κρίνει όλους. Αυστηρά και χωρίς ελαφρυντικά".

    Αυτά τονίζει σε μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας με αφορμή τα όσα συνέβησαν στην Αθήνα.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος για τα αιματηρά επεισόδια


    «Αυτή την ώρα χρειάζεται περισσότερο από κάθε άλλη φορά σύνεση, ψυχραιμία και εθνική ομοψυχία», επισημαίνει σε δήλωση του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος ο οποίος συμπληρώνει οτι δεν υπάρχουν λέξεις για να εκφράσει την βαθύτατη οδύνη του για τον τραγικό χαμό των τριών νέων συνανθρώπων μας.

    Ο κ. Ιερώνυμος υπογραμμίζει ότι «η ανθρώπινη ζωή είναι ιερή και απαραβίαστη», τονίζει ότι «ουδείς δικαιούται να τη θυσιάζει στο βωμό οιασδήποτε σκοπιμότητας» και προσθέτει ότι «άλλο η θεμιτή διαμαρτυρία και άλλο η ωμή βία που καταλήγει σε δολοφονίες».

Τα αιματηρά επεισόδια στην Ελλάδα απασχόλησαν όλο τον κόσμο


    Τρεις υπάλληλοι υποκαταστήματος της τράπεζας Marfin Egnatia, επί της οδού Σταδίου στο κέντρο της Αθήνας, εχασαν τη ζωή τους μετά πυρκαγιά που προκάλεσαν άγνωστοι με βόμβες μολότωφ, στο περιθωριο της απεργιακής κινητοποιήσης ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα.

5.5.10

Επεισόδια και στην Θεσσαλονίκη



    Επεισόδια μεταξύ νεαρών και δυνάμεων των ΜΑΤ έγιναν στην διάρκεια της πορείας που οργάνωσαν το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και η Ενωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων στη Θεσσαλονίκη.

    Ομάδες νεαρών προκάλεσαν ζημιές σε εμπορικά καταστήματα και Τράπεζες στην οδό Τσιμισκή, αναποδογύρισαν και έκαψαν κάδους, ενώ οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη χημικών, με αποτέλεσμα να διασπαστεί η πορεία και να επικρατήσει πανικός μεταξύ των διαδηλωτών.

Τρεις νεκροί από μολότοφ σε Τράπεζα της Marfin (video)

    Τρεις νεκροί είναι ο τραγικός απολογισμός των σοβαρών επεισοδίων που σημειώθηκαν στο τέλος των μεγάλων συγκεντρώσεων και πορειών που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στο κέντρο της Αθήνας.

    Πρόκειται για δύο γυναίκες και έναν άντρα υπαλλήλους της τράπεζας Marfin, οι οποίοι εγκλωβίστηκαν από πυρκαγιά στο υποκατάστημα της οδού Σταδίου 23.

Σοβαρά επεισόδια στις απεργιακές κινητοποιήσεις

    Σοβαρά επεισόδια, πετροπόλεμος και μάχες με αστυνομικούς σημειώθηκαν και στο Σύνταγμα, όταν ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε να ανέβει στα σκαλάκια της Βουλής, την ώρα που είχα αποχωρήσει ο κύριος όγκος του ΠΑΜΕ και κατευθυνόταν προς τη Λεωφόρο Συγγρού.

Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: Πως θα κινηθούν σήμερα 5/5

    Μόνο από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα θα κυκλοφορούν σήμερα Τετάρτη τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αθήνα, προκειμένου να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να κατέβουν στο κέντρο της πρωτεύουσας, για να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι δύο κορυφαίες συνδικαλιστικές οργανώσεις ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στα οικονομικά μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση.

Κλειστές σήμερα οι εμπορικές επιχειρήσεις

    Η Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών - Βιοτεχνών - Εμπόρων (ΓΣΕΒΕΕ) μαζί με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) συμμετέχουν στην κινητοποίηση της ΓΣΕΕ την σήμερα, με κλείσιμο των καταστημάτων και επιχειρήσεων.

Απεργία σήμερα 5/5 από ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ

Σε απεργιακό κλοιό βρίσκεται η χώρα. Την Δευτέρα άρχισε η 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, ενώ το απεργιακό κύμα κατά των οικονομικών μέτρων κορυφώνεται σήμερα Τετάρτη με την πανεργατική απεργία ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ.

    Στη απεργία της ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν οι δάσκαλοι (ΔΟΕ), οι καθηγητές γυμνασίων και λυκείων (ΟΛΜΕ), Νοσοκομειακοί γιατροί και οι εργαζόμενοι στα Νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ. Την απεργία τους συνεχίζουν και οι εργαζόμενοι στους δήμους (ΠΟΕ-ΟΤΑ).

Οι αλλαγές στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο


   Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να απαντήσει στο δίλημμα καταστροφή ή διάσωση της χώρας, έχει δεσμευτεί για την εφαρμογή ενός σοβαρού προγράμματος διαρθρωτικών αλλαγών και έκανε την προσπάθεια να μπολιάσει τα μέτρα με όση δοσολογία κοινωνικής ευαισθησίας ήταν δυνατόν, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξη Τύπου.

Το νομοσχέδιο για τα οικονομικά μέτρα στη Βουλή

   Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου "μέτρα για την εφαρμογή του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας, από τα κράτη-μέλη της ζώνης του ευρώ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο". Οπως αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση, με το σχέδιο νόμου προτείνονται μέτρα και πολιτικές που έχουν ως στόχο το εθνικό συμφέρον και την προστασία των Ελλήνων πολιτών.

Σκάνδαλο Βατοπαιδίου: Κατέθεσαν οι πρώην υφυπουργοί Αντώνης Μπέζας και Απ.Φωτιάδης



   Στην ευθυνοφοβία των υπηρεσιών του υπουργείου Οικονομικών απέδωσε ο πρώην αρμόδιος υφυπουργός, Αντώνης Μπέζας, την δυσπραγία των υφισταμένων του στο να διενεργήσουν φορολογικούς ελέγχους στην Μονή Βατοπαιδίου το 2009.

Ποινική δίωξη στον Σ. Σεϊσίδη



   Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο Εισαγγελέας σε βάρος του Συμεών Σεϊσίδη που συνελήφθη μετά την αιματηρή ληστεία σε πολυκατάστημα της οδού Πειραιώς, ενώ πλημμεληματικές κατηγορίες απήγγειλε στον 34χρονο, δεύτερο συλληφθέντα.

Φάιναλ φορ: Αναχώρησε η αποστολή του Ολυμπιακού

Για το Παρίσι, αναχώρησε χθες το μεσημέρι η αποστολή του Ολυμπιακού, ενόψει της συμμετοχής στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας (7-9 Μαϊου).

Πλέι οφ: Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής

Με τους αγώνες της 3ης ημέρας, συνεχίζονται σήμερα και αύριο τα πλέι οφ στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Στο ντέρμπι της αγωνιστικής, ο ΠΑΟΚ θα υποδεχθεί σήμερα τον Ολυμπιακό, με μοναδικό στόχο την νίκη που θα τον φέρει στην πρώτη θέση της ειδικής βαθμολογίας και θα τον καταστήσει φαβορί για την συμμετοχή στα προκριματικά του Tσάμπιονς Λιγκ.

2.5.10

Τα νέα σκληρά οικονομικά μέτρα της Κυβέρνησης

 Ενα πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής ύψους 36,4 δισ. ευρώ για μία τριετία, προκειμένου η Ελλάδα να μπορέσει να δανείζεται απρόσκοπτα και να λάβει τη χρηματοδοτική στήριξη απο την ευρωζώνη και το ΔΝΤ, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου.
   Τόνισε δε ότι στο δίλημμα κατάρρευση ή χρεοκοπία της χώρας, επιλέξαμε να σώσουμε τη χώρα.
   Το πρόγραμμα προβλέπει μεταξύ άλλων:

Ο λόγος του Πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου στο έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο


 Έχουμε να φέρουμε σε πέρας έναν μεγάλο άθλο,τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του ότι παρά τις μεγάλες δυσκολίες θα τα καταφέρουμε.

Εξαπλώνεται η πετρελαιοκηλίδα από τον Κόλπο του Μεξικού

    Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα αναμένεται να επισκεφθεί σήμερα την περιοχή του Κόλπου του Μεξικού, η οποία έχει πληγεί από την διαρροή πετρελαίου, ενώ οι επιστήμονες αναφέρουν ότι η πετρελαιοκηλίδα είναι τρεις φορές μεγαλύτερη από όσο είχε αρχικά εκτιμηθεί.

Αυτοκίνητο-βόμβα στην Times Square



   Η αστυνομία στη Νέα Υόρκη εκκένωσε το βράδι του Σαββάτου τμήματα της πλατείας των Τάιμς μετά την ανακάλυψη ενός αυτοκινήτου που περιείχε εκρηκτικά στην πολυσύχναστη συνοικία του Μανχάταν.

Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τα επεισόδια την Πρωτομαγιά



   Εννέα άτομα οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα για τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στο κέντρο της Αθήνας, στο περιθώριο των συγκεντρώσεων για την Πρωτομαγιά.

Πλέι οφ: Παίζουν για τη δεύτερη θέση

   Συνεχίζονται σήμερα τα πλέι οφ στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας, με τις αναμετρήσεις για τη 2η αγωνιστική, από τα οποία θα γίνει γνωστή η ομάδα που θα λάβει μέρος στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ έχουν εντός έδρας υποχρεώσεις και στοχεύουν στη νίκη, προκειμένου να παραμείνουν στην κορυφή της ειδικής βαθμολογίας.