14.5.10

Μέτρα λιτότητας σε Πορτογαλία και Ισπανία



    Η πορτογαλική κυβέρνηση έχει πλέον θέσει στόχο το έτος 2011 το δημοσιονομικό έλλειμμα της χώρας να περιοριστεί στο 4,6% του ΑΕΠ, έναντι 5,1% που υπολογιζόταν η μείωση του ελλείμματος, σύμφωνα με τα προηγούμενα κυβερνητικά μέτρα λιτότητας, ανακοίνωσε ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός Ζοζέ Σόκρατες, αναγγέλλοντας και μία νέα δέσμη μέτρων λιτότητας στο τέλος του εβδομαδιαίου υπουργικού συμβουλίου.

Οι Αυστραλοί θα μηνύσουν τις τράπεζές τους



Πάνω από μισό εκατομμύριο Αυστραλοί αναμένεται να προσφύγουν στη δικαιοσύνη στρεφόμενοι ομαδικά κατά των υψηλών χρεώσεων των τραπεζών και ζητούν επιστροφή των χρημάτων τους. 

Ο Σαρκοζί απείλησε με αποχώρηση της Γαλλίας από το ευρώ για να εγκριθεί το σχέδιο σωτηρίας της Ελλάδας



Ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί απείλησε με αποχώρηση της Γαλλίας από την ευρωζώνη για να πιέσει τη Γερμανία να δεχθεί το σχέδιο σωτηρίας της Ελλάδας, δήλωσε ο ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουΐς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο, σύμφωνα με δημοσίευμα της El Pais.

Λίστες με γιατρούς (Κολωνακίου) με φορολογικές παραβάσεις

   Λίστες με γιατρούς στους οποίους από ελέγχους που έκαναν οι φορολογικές υπηρεσίες και το ΣΔΟΕ, προέκυψαν σημαντικές φορολογικές παραβάσεις καθώς και τα εισοδήματα που δήλωσαν στην εφορία οι 150 γιατροί του Κολωνακίου και άλλων περιοχών της Αττικής, έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Οικονομικών.

Πλειστηριασμοί και κατασχέσεις για οφειλές στο δημόσιο

   Σε πλειστηριασμούς ακινήτων και κατασχέσεις καταθέσεων οφειλετών του δημοσίου προχωρά το Υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να εισπράξει τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο, που αγγίζουν τα 32 δισ. ευρώ, αυτό προκύπτει από επείγουσα εγκύκλιο του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου με την οποία τίθενται σε εφαρμογή οι διατάξεις του νέου φορολογικού νόμου.

Η ανασφάλιστη εργασία σε υψηλό ποσοστό

Στο 25% ανέρχεται η ανασφάλιστη εργασία σύμφωνα με τα αποτελέσματα 22.000 ελέγχων του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και του ΙΚΑ, κατά το τρίμηνο Φεβρουάριος-Απρίλιος του τρέχοντος έτους.

Η ανεργία συνεχώς αυξάνεται

 Στο 12,1% αυξήθηκε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα τον Φεβρουάριο εφέτος, από 9,1% τον Φεβρουάριο 2009 και 11,3% τον Ιανουάριο 2010. Ειδικότερα, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), οι άνεργοι ανήλθαν σε 605.277 άτομα, ενώ ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 4.282.874 άτομα.

Απεργία στις 20 Μαΐου από ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ

   Την κήρυξη νέας γενικής πανεργατικής απεργίας, την Πέμπτη 20/05, αποφάσισαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ εκφράζοντας την αντίθεσή τους στο κυβερνητικό σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό.

Για απεργία εκπαιδευτικών στις 20 Μαΐου καλεί η ΟΛΜΕ

    Συνεδρίασε το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ για να προετοιμάσει την απεργία της 20ής Μαΐου, κατά την οποία διαγωνίζονται στις Πανελλαδικές Εξετάσεις υποψήφιοι προερχόμενοι απο τα εσπερινά λύκεια.

Πανελλαδικές Εξετάσεις σήμερα (το πρόγραμμα)

   Αρχίζουν σήμερα οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους υποψήφιους της Γ' τάξης των Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑΣ Β') και ακολούθως για τους υποψήφιους της Δ' τάξης Εσπερινών Γενικών Λυκείων και των Εσπερινών ΕΠΑΛ.

Ισχυρή έκρηξη κοντά στις φυλακές Κορυδαλλού



   Αυτοσχέδιος, εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη λίγο μετά τις 10.15 στην διασταύρωση των οδών Γρηγορίου Λαμπράκη και Σολωμού, περίπου 200 μέτρα μακριά από τις φυλακές Κορυδαλλού και κοντά σε σουπερ μάρκετ της περιοχής.

13.5.10

Η διαδρομή δύο ελλήνων επιχειρηματιών, ο ένας στην Ολλανδία και ο άλλος στην Κεφαλονιά

Ο 25χρονος Ελληνας που "κέρδισε" το Business Week με ορμητήριο το Αμστερνταμ και ο Κεφαλλονίτης πολιτικός μηχανικός, με την επιχειρηματική ιδέα που "τρέχει" με 220 χλμ!
  
Σε ηλικία μόλις 25 ετών, το αμερικανικό περιοδικό "BusinessWeek" τον βράβευσε ως έναν από τους καλύτερους νέους επιχειρηματίες της χρονιάς 2007 στην Ευρώπη. Δικαίως.

Ο Έλληνας Αινστάιν

Τη δεύτερη θέση στην 27η Βαλκανιάδα Μαθηματικών, που πραγματοποιήθηκε στο Τσισινάου της Μολδαβίας (2-8 Μαϊου), κατέκτησε μαθητής της Γ΄’ Λυκείου ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων της Θεσσαλονίκης.

Καραβάνι ανθρώπων με μουλάρια διασχίζει την παλιά Εγνατία Οδό

Η Μαριέτα Βαν Άτικουμ είναι Ολλανδέζα, αλλά γνωρίζει πολύ καλά την Ελλάδα. Σπούδασε στο Άμστερνταμ νεοελληνική φιλολογία και ανθρωπολογία και στη συνέχεια ταξίδεψε πολύ στα Βαλκάνια.

Πριν από περίπου δυόμιση χρόνια αποφάσισε, μαζί με μια ομάδα φίλων με ελληνικές σπουδές, να δημιουργήσουν ομάδα με την ονομασία «Ίδρυμα για την Εγνατία Οδό»

Ταινία για τη Μύκονο στην Αυστραλία

Τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης εκτιμούν ότι η νέα κινηματογραφική ταινία "Βασιλιάδες της Μυκόνου", η παγκόσμια προβολή της οποίας έγινε χθες στη Μελβούρνη, θα τονώσει τον ελληνικό τουρισμό.

Νέα ταινία για τον θάνατο της Μέριλιν Μονρόε

Μία νέα ταινία του Χόλιγουντ ανοίγει πάλι το φάκελο Μέριλιν Μονρόε επιζητώντας να ρίξει φως στα αίτια του θανάτου της, το 1962, και υποστηρίζοντας ότι οφείλεται σε δολοφονία, αναφέρει δημοσίευμα.

Η playmate της χρονιάς σε τρισδιάστατη φωτογραφία στο Playboy

Το περιοδικό Playboy ανακοίνωσε χθες ότι το επόμενο τεύχος του θα πωληθεί μαζί με ένα ζευγάρι ειδικά γυαλιά--για να δουν αυτοί που θα το αγοράσουν την Playmate της χρονιάς να επιδεικνύει τα κάλλη της στην κεντρική του σελίδα και σε τρεις διαστάσεις.

Πρόστιμα στα μαιευτήρια Ιασώ, Μητέρα και Λητώ (απάντηση από Λητώ-Μητέρα)

Πρόστιμα συνολικού ύψους 435.000 ευρώ, επιβλήθηκαν στα μαιευτήρια Ιασώ, Μητέρα και Λητώ γιατί χρέωναν, αδιαφανώς και καταχρηστικά, στις μητέρες που γεννούσαν σε αυτά τη συλλογή του ομφαλοπλακουντιακού αίματος (των βλαστοκυττάρων) από 225 έως 350 ευρώ.

Νέος αναπτυξιακός νόμος: Οι βασικές αρχές

Τις βασικές αρχές του νέου Αναπτυξιακού Νόμου που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιουνίου και να κατατεθεί στη Βουλή, παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Λούκα Τ. Κατσέλη.

Εκπτώσεις στο Ρέθυμνο κάθε Πέμπτη

 Αυτό αποφάσισε ο Εμπορικός Σύλλογος στο Ρέθυμνο με στόχο "οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της πόλης να έχουν την ευκαιρία για την κάλυψη των βασικών τους αναγκών αλλά και επιθυμιών.

Τρεις παραλίες αποδίδονται στους Αθηναίους

 Στην απόδοση, άμεσα, τριών παραλιών στους κατοίκους των Αθηνών στοχεύει η έναρξη των εργασιών διάνοιξης παραλιακού μετώπου συνολικού μήκους δύο χιλιομέτρων με την κατεδάφιση του πρώην νυκτερινού κέντρου "Φαντασία" στον Αγ. Κοσμά, παρουσία του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου και της υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τ. Μπιρμπίλη.

Η Βρετανική κυβέρνηση συνασπισμού

 Η βρετανική κυβέρνηση συνασπισμού "θα διαρκέσει" γιατί τα δύο κόμματα που την απαρτίζουν είναι ενωμένα με "έναν κοινό στόχο", δήλωσε ο νέος πρωθυπουργός της χώρας, Ντέιβιντ Κάμερον και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Φιλελεύθερος Δημοκράτης, Νικ Κλεγκ.

Συντριβή αεροσκάφους στη Λιβύη



   Συνολικά 104 άτομα επέβαιναν στο αεροσκάφος τύπου Airbus 330-200 της λιβυκής αεροπορικής εταιρείας Al Afriqiyah που συνετρίβη χθες το πρωί κατά την προσγείωσή του στο αεροδρόμιο της Τρίπολης, προερχόμενο από το Γιοχάνεσμπουργκ. Μοναδικός επιζών ένα αγόρι ολλανδικής υπηκοότητας.

Ο ΠΑΟΚ στο Τσάμπιονς Λιγκ

Νίκη που σε συνδυασμό με την ισοπαλία στο "Κλεάνθης Βικελίδης" ισοδυναμεί με την έξοδό του στο Τσάμπιονς Λιγκ σημείωσε ο ΠΑΟΚ στο "Γ. Καραϊσκάκης", επικρατώντας του (και σήμερα) απογοητευτικού Ολυμπιακού με 1-0 (33΄ Ίβιτς), στο πλαίσιο της 4ης ημέρας των πλέι οφ του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας.

10.5.10

Λεωφορείο με γκαζόν κυκλοφορεί στους δρόμους της Θεσσαλονίκης

Είναι ο προπομπός του 1ου φεστιβάλ καινοτομίας
  
Αν κυκλοφορείτε στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και δείτε μπροστά σας έναν κινούμενο κήπο, μην εκπλαγείτε. Είναι ένα λεωφορείο του ΟΑΣΘ που… ντύθηκε με γκαζόν!

Όλα αυτά γίνονται στο πλαίσιο του "Φεστιβάλ Καινοτομίας -Θεσσαλονίκη Πόλη του Μέλλοντος" που διοργανώνεται για πρώτη φορά από τις 10 έως τις 16 Μαΐου.

«Εβδομάδα Περιβάλλοντος» από το δήμο Καλαμαριάς

«Εβδομάδα Περιβάλλοντος», με πολλές ενότητες και δράσεις, δενδροφυτεύσεις, καθαρισμό ακτών, εικαστικές παρεμβάσεις, θεατρικά και μουσικά δρώμενα, διοργανώνει από σήμερα έως την Παρασκευή, 15 Μαΐου, ο δήμος Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη.

Σημαντικές αρχαιολογικές ανακαλύψεις στη βόρεια Πιερία

Εποχή λιτότητας και περιορισμού της σπατάλης, που θυμίζει σύγχρονες εποχές, φαίνεται ότι διένυαν οι αρχαίοι Έλληνες στα τέλη του 4ου αιώνα π.Χ. Η λιτότητα αυτή αντικατοπτρίζεται χαρακτηριστικά στα ταφικά σύνολα της αρχαίας Πύδνας, που έφερε, πρόσφατα, στο φως η ΚΖ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.

Το ΔΝΤ ενέκρινε το δάνειο για την Ελλάδα

    Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ενέκρινε το δάνειο, ύψους 30 δισεκατομμυρίων ευρώ, για την Ελλάδα, στο πλαίσιο του ευρύτερου "πακέτου" βοηθείας, συνολικού ύψους 110 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Νέο καθεστώς φορολόγησης των αγροτών

Αυξάνεται από 7% σε 11% το ποσοστό επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες, όπως είχε δεσμευτεί προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ. Η αύξηση του συντελεστή επιστροφής ΦΠΑ στους αγρότες του ειδικού καθεστώτος περιλαμβάνει τα ποσά που καταβλήθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2009.

"Αλεξανδρειάδα 2010" στο Λιτόχωρο Πιερίας


Ένα «κομμάτι» της ζωής των αρχαίων Μακεδόνων αναβίωσε μέσα από σχέδια, εργασίες, ζωγραφιές και παιχνίδια εκατοντάδων μαθητών που φοιτούν στα Γυμνάσια του νομού Πιερίας.

1ος ποδηλατικός γύρος Λακωνίας στις 29 και 30 Μαΐου

 Ο αθλητικός οργανισμός της νομαρχίας Λακωνίας σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, τους Δήμους του νομού και φορείς, διοργανώνει το Σαββατοκύριακο 29 & 30 Μαΐου, τον 1ο ποδηλατικό γύρο Λακωνίας.

Μπορεί ένα νήπιο έξι μηνών να ξεχωρίσει το καλό από το κακό;


Οι γονείς αγχώνονται πώς θα καταφέρουν να μεταφέρουν τις κατάλληλες ηθικές αρχές στο παιδί τους, ίσως όμως αυτό τελικά να τους έχει προλάβει και αυτοί να μην το ξέρουν. Σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, τα μωρά μπορούν να αρχίσουν να κάνουν ηθικές κρίσεις και να ξεχωρίζουν τι είναι καλό και τι είναι κακό, ήδη από την ηλικία των έξι μηνών, κάτι που δείχνει ότι ίσως γεννιούνται με έμφυτες και "καλωδιωμένες" στον εγκέφαλό τους τις θεμελιώδεις ηθικές αξίες.

Οι δηλώσεις του Α.Σαμαρά για τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

 Σειρά μέτρων - τα οποία χαρακτήρισε τολμηρές τομές - προκειμένου να αντιμετωπιστεί η οικονομική και πολιτική κρίση, πρότεινε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ηλεκτρική διασύνδεση νησιών με υποβρύχιο καλώδιο



   Την κατασκευή ηλεκτρικής διασύνδεσης της Κρήτης με την ηπειρωτική Ελλάδα, με υποβρύχιο καλώδιο, ανήγγειλε η Υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, μιλώντας στο 4ο Εθνικό Συνέδριο για την εφαρμογή των ΑΠΕ.

Προγράμματα αναδιάρθρωσης δανείων στους δημοσίους υπαλλήλους που αντιμετωπίζουν αντικειμενικές δυσκολίες

   Την απόφαση τους να στηρίξουν τους δημόσιους υπαλλήλους, τα εισοδήματα των οποίων πλήττονται σημαντικά από τα πρόσφατα ανακοινωθέντα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής και οικονομικής σταθεροποίησης, ανακοίνωσαν σήμερα οι τράπεζες στην χώρα μας, μέσω της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών (ΕΕΤ).

Μειώθηκε το έλλειμμα

    Μείωση κατά 28,4% εμφανίζει το έλλειμμα του Προϋπολογισμού το τετράμηνο Ιανουαρίου - Απριλίου σε ταμειακή βάση. Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού υποχώρησε στα 7,7 δισ. ευρώ έναντι 10,7 δισ. ευρώ που ήταν το αντίστοιχο τετράμηνο του 2009.

Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών: Ηχηρή παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας


Ηχηρή ήταν η παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια στα όσα συμβαίνουν στη χώρα, παρέμβαση η οποία εκδηλώθηκε στη διάρκεια της σημερινής σύσκεψης των τριών πολιτικών αρχηγών, υπό την Προεδρία του.

Ευφορία στην Ευρώπη για τη συμφωνία θέσπισης μηχανισμού οικονομικής υποστήριξης



   Ο Μιγκέλ Ανχελ Μορατίνος, υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας, η οποία ασκεί την προεδρία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, χαιρέτισε την "πολύ θετική συμφωνία", η οποία επιτεύχθηκε τη νύκτα για την υποστήριξη, εάν χρειασθεί, του ευρώ, εκφράζοντας την ελπίδα ότι αυτή θα σημάνει και το "τέλος της μάχης" κατά των κερδοσκόπων.

Ήττα της Μέρκελ


   Ο κυβερνητικός συνασπισμός των Ελευθέρων Δημοκρατών και των Χριστιανοδημοκρατών της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ φαίνεται ότι χάνει τις εκλογές στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και την πλειοψηφία στην ομοσπονδιακή Άνω Βουλή (Μπούντεσρατ), σύμφωνα με τα πρώτα έξιτ πολ που δόθηκαν στη δημοσιότητα αφού έκλεισαν οι κάλπες.

Ευρωλίγκα: Έχασε στον τελικό ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός έπεσε από τον πύργο του Αϊφελ... Η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων του τελικού του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα στο Παρίσι και η ανώτερη Μπαρτσελόνα νίκησε με 86-68, κατακτώντας, για δεύτερη φορά στην ιστορία της, το πρωτάθλημα Ευρώπης.

Πλέι οφ: Πήρε προβάδισμα ο ΠΑΟΚ


Ο ΠΑΟΚ νίκησε με 1-0 τον Ολυμπιακό στην κατάμεστη Τούμπα, για την 3η αγωνιστική των πλέι οφ του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα, και απέκτησε το προβάδισμα για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης και της συμμετοχής, τη νέα σεζόν, στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Σκόρερ του «χρυσού» τέρματος ο Μουσλίμοβιτς στο 11ο λεπτό, μετά από τραγικό λάθος του Νικοπολίδη.