20.5.10

Πλέι οφ: Νίκησαν ΑΕΚ και Άρης την τελευταία αγωνιστική

ΑΕΚ-Ολυμπιακός 2-1

Την 2η θέση στην κατάταξη των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκα πήρε η ΑΕΚ, αφού την 6η και τελευταία αγωνιστική νίκησε στο ΟΑΚΑ 2-1 τον Ολυμπιακό, ο οποίος με τη σειρά του έμεινε στην 4η και τελευταία θέση.

Ο Φάνης Γκέκας στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης

Στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης θα αγωνίζεται για τα επόμενα δύο χρόνια ο Φάνης Γκέκας. Οι αποδοχές του Έλληνα στράικερ θα ανέρχονται περίπου στο ένα εκατ. ευρώ, ενώ στη γερμανική ομάδα θα συναντήσει και αρκετούς παλαιούς του γνώριμους, καθώς προπονητής είναι ο Μίκαελ Σκίμπε, που καθόταν στον πάγκο της Λεβερκούζεν όταν αγωνιζόταν ο Γκέκας, αλλά και τον Γιάννη Αμανατίδη.

Ο Άγγελος Χαριστέας εκτός πλάνων της Νυρεμβέργης

Εκτός πλάνων της Νυρεμβέργης για την επόμενη σεζόν είναι ο Άγγελος Χαριστέας, παρότι δεσμεύεται με συμβόλαιο ως το 2011. Η σημερινή «Bild» αναφέρει πως «Ο EURO-Chari δεν έχει κανένα μέλλον στη Νυρεμβέργη», και για του λόγου το αληθές φιλοξενεί δηλώσεις του προπονητή της ομάδας, Ντίτερ Χέκινγκ.

Ο Άγγελος Μπασινάς ελεύθερος από την Πόρτσμουθ

«Παρελθόν» αναμένεται να αποτελέσει σύντομα ο Άγγελος Μπασινάς από την Πόρτσμουθ. Ο Έλληνας άσος δεν κατάφερε να αγωνιστεί σε πολλούς αγώνες με την φανέλα των «pompeys» και έτσι ο αγγλικός σύλλογος θα αφήσει ελεύθερο τον πρώην άσο της ΑΕΚ, όπως ανέφερε ο Ανδρέας Ανδρονίκου.

Ο Νταβίντ Βίγια στην Μπαρτσελόνα (θέλει και τον Ρούνεϊ)

Σε μία πολύ σημαντική προσθήκη προχώρησε η Μπαρτσελόνα, τρεις ημέρες μετά την κατάκτηση του δεύτερου διαδοχικού πρωταθλήματος Ισπανίας, καθώς η διοίκηση του συλλόγου ανακοίνωσε ότι ενέταξε στο δυναμικό της τον Νταβίντ Βίγια από τη Βαλένθια, έναντι 40 εκατομμυρίων ευρώ.

Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σήμερα 20/5 (χωρίς πλοία, κανονικά οι πτήσεις)

   Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια, λόγω της συμμετοχής των ναυτεργατών στην απεργία. Θα νεκρώσουν και τα εμπορικά λιμάνια λόγω της συμμετοχής των λιμενεργατών στην κινητοποίηση.

Απεργία σήμερα 20/5 από ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΟΤΟΕ, ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, δασκάλους και καθηγητές

   Θα υπολειτουργεί ο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, εξαιτίας της απεργίας που έχουν κηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στις αλλαγές στο ασφαλιστικό, ενώ προαναγγέλουν νέα απεργία την ημέρα που θα ψηφίζεται στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο.

Νέος υφυπουργός Πολιτισμού ο Γεώργιος Νικητιάδης

    «Με απόφαση του πρωθυπουργού ορίστηκε υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού ο βουλευτής Δωδεκανήσων Γεώργιος Νικητιάδης, σε έναν τομέα ιδιαίτερα κρίσιμο και είμαστε σίγουροι ότι θα πετύχει το έργο του», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

Εκπτώσεις για ανέργους από καταστήματα στο Κιλκίς

Με εκπτώσεις που ξεκινούν από 10 και φθάνουν έως και 25%, έμποροι του Κιλκίς προσπαθούν να διευκολύνουν τους ανέργους της περιοχής τους, που είναι εγγεγραμμένοι στις λίστες του ΟΑΕΔ, ώστε να συμμετέχουν στις δράσεις που προωθεί και ο τοπικός Εμπορικός Σύλλογος,

Η Toyota ανακαλεί 11.500 οχήματα Lexus

Η Toyota Motor Corp αποφάσισε να ανακαλέσει περίπου 11.500 οχήματα Lexus απ΄όλο τον κόσμο εξαιτίας προβλημάτων στο σύστημα διεύθυνσης, ανακοίνωσε σήμερα η εταιρεία.

Η νέα ετικέτα σήμανσης για την ενεργειακή απόδοση των οικιακών συσκευών

Το νέο σχεδιασμό της ετικέτας σήμανσης ενεργειακής απόδοσης των συσκευών ενέκρινε χθες το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Οι νέες ετικέτες θα περιλαμβάνουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την κατανάλωση των οικιακών συσκευών και άλλων προϊόντων. Επιπλέον, στο εξής όλες οι διαφημίσεις που θα αναφέρονται στην ενεργειακή απόδοση ψυγείων, πλυντηρίων ή φούρνων θα πρέπει να αναφέρουν την ενεργειακή κλάση των προϊόντων αυτών.

Πρόστιμα σε μεγάλες εταιρείες πληροφορικής από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέβαλε σήμερα πρόστιμα συνολικού ύψους 331 εκατομμυρίων ευρώ σε πολλές μεγάλες εταιρείες της πληροφορικής μεταξύ των οποίων οι Samsung, Mitsubishi, NEC, Toshiba και Infineon για παράνομη συνεννόηση στον τομέα των μικροεπεξεργαστών μνήμης.

Πρωταθλήτρια στην παραοικονομία η Ελλάδα

Κυρίαρχη "τριάδα" στην παραοικονομία, μεταξύ 21 κρατών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΑΣΑ), εκτιμάται ότι θα αποτελέσουν και το 2010 η Ελλάδα, η Ιταλία και η Ισπανία, με τα "μαύρα" ευρώ να πλησιάζουν ή να ξεπερνούν το 20% του ΑΕΠ και να ανέρχονται συνολικά σε εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ.

Απαγόρευση από τη Γερμανία του "short selling"

Αναταραχή στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές και εντάσεις στην Ε.Ε. προκάλεσε η απόφαση της Γερμανίας να απαγορεύσει τις πωλήσεις κρατικών ομολόγων και μετοχών των μεγάλων τραπεζών από επενδυτές, οι οποίοι δεν κατέχουν τους σχετικούς τίτλους.

Ερώτηση βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για την Τράπεζα της Ελλάδος και τις αλλαγές στις διαδικασίες συναλλαγών των ελληνικών ομολόγων



   Ερώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου, κατέθεσε στη Βουλή η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Βάσω Παπανδρέου και την οποία υπογράφουν εννέα ακόμη βουλευτές. Η ερώτηση έχει ως αντικείμενο τις αλλαγές που έκανε η Τράπεζα της Ελλάδος, τον Οκτώβριο του 2009, στις συναλλαγές των ελληνικών ομολόγων.

Σχέδιο Καλλικράτης: Συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής


   Με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση να υπεραμύνεται της νέας αρχιτεκτονικής της Αυτοδιοίκησης και της αποκεντρωμένης διοίκησης που προωθεί το πρόγραμμα «Καλλικράτης» και με τα κόμματα της Αντιπολίτευσης να εκφράζουν την αντίθεσή τους στην «πρόχειρη» και «ψευδεπίγραφη μεταρρύθμιση», - όπως την χαρακτήρισαν - η οποία στερεί από πόρους την Αυτοδιοίκηση, εισήχθη προς επεξεργασία στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή ο «Καλλικράτης».

Γ. Ανωμερίτης και Λ. Κατσέλη συναντήθηκαν με τον πρόεδρο της COSCO GROUP

    Συνάντηση αντιπροσωπειών της ΟΛΠ ΑΕ υπό τον Γιώργο Ανωμερίτη και της COSCO GROUP υπό τον Capt Wei Jiafu πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του ΟΛΠ.

Προκήρυξη από τους "Πυρήνες της Φωτιάς"

   Η οργάνωση "Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς - αντάρτικη ομάδα τερροριστών" αναλαμβάνει την ευθύνη για τις δύο ισχυρότατες εκρήξεις στις φυλακές Κορυδαλλού το βράδυ της περασμένης Πέμπτης και στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης την Παρασκευή το μεσημέρι, με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στον διαδικτυακό τόπο Athens Indymedia.org

19.5.10

Φοιτητικές εκλογές σήμερα


 Στις κάλπες προσήλθαν χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές, σε όλες τις σχολές και τα τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, προκειμένου να εκλέξουν τους αντιπροσώπους τους στα διοικητικά συμβούλια των σχολών τους.

Πρόσβαση στο μεγάλων ταχυτήτων Ίντερνετ έως το 2013 για όλους


    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε πως θέτει σε εφαρμογή μία ενιαία ψηφιακή αγορά και ευελπιστεί πως μέχρι το 2013 όλοι οι πολίτες θα έχουν πρόσβαση σε υψηλής πιστότητας Ίντερνετ.

Ταϊλάνδη: Καίγεται η Μπανγκόκ

   Πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει σε 20 κτίρια στη Μπανγκόκ, ανάμεσά τους μεγάλα εμπορικά κέντρα και τράπεζες, μερικές ώρες μετά τη στρατιωτική επιχείρηση στο βασικό καταυλισμό των αντικυβερνητικών διαδηλωτών στην Μπανγκόκ, κατά την οποία προκλήθηκαν ταραχές, ανακοίνωσε η πυροσβεστική υπηρεσία.

Aλλαγές στο Hotmail

    Η Microsoft ανακοίνωσε ότι προχωρά σε ανανέωση της δημοφιλούς υπηρεσίας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Hotmail, με την προσθήκη νέων εργαλείων και χαρακτηριστικών, σε μια προσπάθεια να ξεχωρίσει από τις ανταγωνιστικές υπηρεσίες που προσφέρουν οι Google και Yahoo.

Ημέρα μνήμης της Ποντιακής γενοκτονίας σήμερα

Συμφωνίες για τις διεθνείς αερομεταφορές

Τις διακρατικές συμφωνίες, στον τομέα των αερομεταφορών, ανακοίνωσε η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Πρόκειται για συμφωνίες που αφορούν χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ενωσης και καλύπτουν σχεδόν όλους τους προορισμούς.

Έλεγχος των κερδοσκόπων από την Ευρωπαϊκή Ένωση

   Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης συμφώνησαν επί σχεδίου με στόχο την επιβολή μεγαλύτερου ελέγχου επί των κερδοσκοπικών κεφαλαίων (hedge funds), παρά την αρνητική στάση της Βρετανίας, έγινε γνωστό από διπλωματικές πηγές στις Βρυξέλλες.

Ρεκόρ πτώσης για το ευρώ

    Το ευρώ σημείωσε και άλλες απώλειες έναντι του δολαρίου καταγράφοντας νέο αρνητικό ρεκόρ της τελευταίας τετραετίας καθώς στις συναλλαγές του απογεύματος βρέθηκε με ισοτιμία 1,22.

O Δ.Ρέππας για τον ΟΣΕ



   Την τραγική εικόνα που επικρατεί, στον πολύπαθο, όπως τον χαρακτήρισε ΟΣΕ, περιέγραψε με μελανά χρώματα ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας. Οποιος θα ήθελε να κάνει διατριβή επάνω στους τομείς της διαφθοράς και της κακοδιαχείρισης θα έπρεπε να πάει στον ΟΣΕ, τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός ΥΜΔ ο οποίος ανακοίνωσε ότι σε λίγες εβδομάδες θα δοθεί στη δημοσιότητα το σχέδιο εξυγίανσης του οργανισμού.

Σύλληψη αρχαιοκαπήλων σε περιοχής της Κορινθίας



   Η αρχαιοκαπηλία είναι ένα έγκλημα που δεν περνάει στη χώρα μας και αυτό είναι ένα μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε, σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.

Ελεύθερος ο Γ.Παπαμαρκάκης κατηγορούμενος για την υπόθεση του δομημένου ομολόγου της JP Morgan

   Ελεύθερος με την επιβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 200 χιλιάδων ευρώ αφέθηκε μετά την απολογία του ενώπιον του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή κ. Ι. Λέκκα, ο υπεύθυνος της NORTH ASSET MANAGEMENT (NAM) κ. Γιώργος Παπαμαρκάκης, που αντιμετωπίζει κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος στην υπόθεση του δομημένου ομολόγου των 280 εκατομμυρίων ευρώ που είχε καταλήξει το 2007 σε ασφαλιστικά ταμεία.

Η Άντζελα Γκερέκου παραιτήθηκε


   Την παραίτησή της υπέβαλε η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Άντζελα Γκερέκου μετά το θέμα που ανέκυψε με δημοσιεύματα για οφειλές του συζύγου της Τόλη Βοσκόπουλου στην Εφορία. Οπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο πρωθυπουργός κ.Γ.Παπανδρέου έκανε αποδεκτή την παραίτηση της υφυπουργού.

Μπάσκετ (πλέι οφ): Νίκησε ο Παναθηναϊκός τον Πανελλήνιο δεύτερη φορά

Ένα βήμα πριν το «sweep» στη σειρά με τον Πανελλήνιο βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, μετά το σημερινό «διπλό» στην Κυψέλη. Οι «πράσινοι» επικράτησαν 75-73 της ομάδας του Ηλία Ζούρου και έκαναν το 2-0 επί του Πανελληνίου στην ημιτελική φάση των πλέι οφ στην Α1 Ανδρών.

Ελεύθερες οι μετακινήσεις οπαδών τη νέα περίοδο με αυστηρές ποινές για επεισόδια

«Πράσινο φως» στις μετακινήσεις οπαδών τη νέα περίοδο άναψε μετά τη σημερινή συνάντηση στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, υπό τον κ. Μπιτσαξή, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Σπύρος Βούγιας, ο οποίος κατά την αποχώρησή του δήλωσε: «Η νέα σεζόν θα ξεκινήσει χωρίς απαγορεύσεις και οι ομάδες θα έχουν την αντικειμενική ευθύνη των οπαδών τους», ενώ προανήγγειλε αυστηρότερες ποινές.

Ο Βαρδινογιάννης στηρίζει Πατέρα

Τη στήριξή του στον Νικόλα Πατέρα εξέφρασε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Βαρδινογιάννης, με δήλωσή του, που αποτελεί «απάντηση» σε δημοσίευμα. Συγκεκριμένα αναφέρει:
«Το περιεχόμενο του εν λόγω άρθρου προφανώς αποτελεί αποκύημα της φαντασίας του συντάκτη και μύθευμα. Διαβάζοντας σήμερα συγκεκριμένη «πράσινη» αποκάλυψη στον Τύπο για δήθεν συζήτηση περί των διοικητικών εξελίξεων στον Παναθηναϊκό μεταξύ του Νίκου Πατέρα και εμού, έχω να επισημάνω τα ακόλουθα:

Ο Ζόρζε Κόστα για τον πάγκο του ΠΑΟΚ

Βασικός αντικαταστάτης του Φερνάντο Σάντος στον πάγκο του του ΠΑΟΚ από τη νέα αγωνιστική σεζόν είναι ο Ζόρζε Κόστα. Ο τελευταίος, μιλώντας στην «Εξέδρα» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι δεν έχει κάποια πρόταση στα χέρι του για να αναλάβει τις τύχες του «δικέφαλου του Βορρά» λέγοντας στη συνέχεια ότι θα τον ενδιέφερε η προοπτική να αναλάβει την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Αποχώρησε ο Φερνάντο Σάντος από τον ΠΑΟΚ


Η κούραση από τα «...25 χρόνια επαγγελματικής καριέρας που με βαραίνουν στην πλάτη και δεν έχουν σχέση με τον ΠΑΟΚ ή το ελληνικό ποδόσφαιρο», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος, αποτελεί τον λόγο που ο Φερνάντο Σάντος αποφάσισε να μη συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον «Δικέφαλο».

17.5.10

Το μήνυμα της οικογένειας της άτυχης Αγγελικής Παπαθανασοπούλου-Καραπαναγιώτη

    "Όλοι εμείς διατηρούμε την ελπίδα ότι η δολοφονία της Αγγελικής, του αγέννητου παιδιού της και των δύο συνάδελφων της δεν θα ξεχαστεί", αναφέρουν σε κείμενό τους η οικογένεια και φίλοι της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου-Καραπαναγιώτη, ένα από τραγικά θύματα της πυρκαγιάς στην τράπεζα Marfin στο κέντρο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης της 5ης Μαΐου.

Η μάχη της Κρήτης από σήμερα

Ως μια από τις σημαντικότερες μάχες κατά την περίοδο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου έχει αναγνωρισθεί η μάχη της Κρήτης.

Η πέρα από κάθε προσδοκία ηρωική αντίσταση των Κρητικών και των συμμάχων είχε ως αποτέλεσμα να καθυστερήσει σημαντικά η κατάληψη του νησιού και η προέλαση των στρατευμάτων του Χίτλερ, ενώ χάθηκαν για τους Γερμανούς πολύτιμες δυνάμεις και στρατιωτικό υλικό.

Για το έπος του Κρητικού λαού έχουν γραφεί και έχουν ακουστεί πολλά.

Έλληνας μετανάστης Πρύτανης αυστραλιανού πανεπιστημίου

Ακαδημαϊκοί, παράγοντες του Victoria University of Technology, επιφανείς καλεσμένοι, στο σύνολό τους πάνω από 300 άνθρωποι των Γραμμάτων και των Επιστημών, παραβρέθηκαν την Πέμπτη στην αναγόρευση του νέου πρύτανη του πανεπιστημίου, του ομογενή και πρώτης γενιάς μετανάστη από την Ρόδο, Γεωργίου Παππά.

Οι Ελληνες στην Αυστρία για την οικονομική κρίση

Το κεντρικό, πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της με τίτλο «Εμείς, οι Ελληνες στην Αυστρία» και άλλες τρεις εσωτερικές σελίδες (μεγάλου σχήματος), της κυριακάτικης έκδοσής της (16.05.10), αφιερώνει η μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ», στο θέμα «Ελληνική τραγωδία: ένας λαός, στόχος κριτικής», από τη σκοπιά Ελλήνων που ζουν και εργάζονται στην Αυστρία, μαζί με παράθεση στοιχείων για την ελληνική κρίση, τα αίτιά της και τους εκμεταλλευτές της.

Ένα ορφανοτροφείο από Έλληνες για τα ορφανά της Αϊτής

Ο Τζον είναι μόλις οκτώ χρονών, αλλά έχει ήδη χάσει δύο φορές το σπίτι του. Μία όταν πέθαναν οι γονείς του και μία όταν ο καταστροφικός σεισμός του Ιανουαρίου, στην Αϊτή, ισοπέδωσε το ορφανοτροφείο όπου ζούσε, στην πρωτεύουσα Πορτ-ο-Πρενς.

Γοβάκια από σοκολάτα

Καλοσχεδιασμένα γοβάκια φτιαγμένα από σοκολάτα! Είναι δημιούργημα μιας ελληνικής εταιρίας, που κάνει θραύση στην αγορά. Όπως άλλωστε συμβαίνει με όλα τα προϊόντα της σοκολατοποιΐας «The Chocolate Master», που φτιάχτηκε από ομογενείς και κατακτά τις αγορές της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας και της Μαλαισίας.

Επέλεξαν ένα ρομπότ να τελέσει το γάμο τους!

Έγινε κι αυτό! Ένα ιαπωνικό ρομπότ, με την ονομασία I-Fairy, πραγματοποίησε την πρώτη στον κόσμο γαμήλια τελετή, στην πρωτεύουσα Τόκιο. Το ζευγάρι διάλεξε το ρομπότ ως …παπά, επειδή και οι δύο σχετίζονται επαγγελματικά με τη βιομηχανία ρομποτικής της χώρας τους.

Διεθνής έρευνα για τη σχέση κινητών τηλεφώνων - καρκίνου

Η μεγαλύτερη έρευνα που έχει γίνει μέχρι σήμερα σχετικά με τη σχέση ανάμεσα στην χρήση κινητών τηλεφώνων και στην εμφάνιση καρκίνου στον εγκέφαλο, δεν κατέληξε σε κάποιο οριστικό συμπέρασμα, συνέστησε πάντως να γίνουν περαιτέρω έρευνες για το θέμα, με δεδομένη τη συνεχώς αυξανόμενη χρήση της κινητής τηλεφωνίας παγκοσμίως.

Η μόλυνση ανεβάζει την πίεση του αίματος

Οι κάτοικοι των αστικών περιοχών, όπου ο αέρας είναι μολυσμένος με σωματίδια, τείνουν να έχουν υψηλότερη πίεση στο αίμα τους σε σχέση με όσους ζουν στην ύπαιθρο και γενικά σε περιοχές με λιγότερο μολυσμένη ατμόσφαιρα, σύμφωνα με μια νέα γερμανική επιστημονική έρευνα, που διαπίστωσε ότι η αρνητική επίπτωση είναι μεγαλύτερη στις γυναίκες σε σχέση με τους άνδρες.

Απεργούν τα ΚΕΠ σήμερα 17 και αύριο 18/5

   Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα και αύριο τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πελατών (ΚΕΠ), λόγω της 48ωρης απεργίας που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι σε αυτά, αντιδρώντας στα μέτρα της κυβέρνησης. Οι εργαζόμενοι στα ΚΕΠ καταγγέλλουν προσπάθεια υποβάθμισης του θεσμού, «ανάλγητη συμπεριφορά έναντι των συμβασιούχων», ενώ επισημαίνουν ότι η 48ωρη απεργία είναι μόνο η αρχή και πως οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν.

Τριμερής συμφωνία μεταξύ Ιράν, Βραζιλίας και Τουρκίας για ανταλλαγή ελαφρώς εμπλουτισμένου ιρανικού ουρανίου με υψηλά εμπλουτισμένο πυρηνικό καύσιμο

   Οι υπουργοί Εξωτερικών του Ιράν, της Βραζιλίας και της Τουρκίας υπέγραψαν σήμερα στην Τεχεράνη συμφωνία που αφορά πρόγραμμα ανταλλαγής ελαφρώς εμπλουτισμένου ιρανικού ουρανίου με υψηλά εμπλουτισμένο πυρηνικό καύσιμο, η επεξεργασία του οποίου θα γίνει στην Τουρκία.

Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών: Αυξήθηκαν οι καταγγελίες φέτος


Τα παράπονα και οι καταγγελίες των πολιτών προς το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ), που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, ανήλθαν σε 4.287 μέσα στο Α’ φετινό τετράμηνο και είναι αυξημένα κατά 65,46%, σε σχέση με αντίστοιχη περσινή χρονική περίοδο.

Μειώθηκε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στην Ελλάδα το τελευταίο εξάμηνο

   Κατά 15 μονάδες "βυθίσθηκε" στην Ελλάδα, το τελευταίο εξάμηνο, ο δείκτης της Nielsen για την Καταναλωτική Εμπιστοσύνη, σημειώνοντας αρνητικό ρεκόρ, όταν ο παγκόσμιος δείκτης αυξήθηκε κατά 6 μονάδες επανερχόμενος στα επίπεδα που είχε πριν ξεσπάσει η διεθνής κρίση.

Φόβοι για γενικευμένη οικονομική κρίση στον ευρωπαϊκό νότο

Τρόπους αποφυγής μιας γενικευμένης οικονομικής κρίσης στον ευρωπαϊκό νότο θα αναζητήσουν στις 17 και 18 Μαϊου   οι υπουργοί των Οικονομικών στα συμβούλια Eurogroup και Ecofin. Ισχυρές πιέσεις προς την Ισπανία και Προτογαλία για λήψη σκληρών μέτρων λιτότητας. Στα συμβούλια θα παρουσιάσουν τα πρόσθετα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής, για το 2010 και το 2011, στο πρότυπο της Ελλάδας.

Ταϊλάνδη: Συνεχίζονται οι βίαιες συγκρούσεις



   Υπέκυψε σήμερα ο ταϊλανδός στρατηγός Σεχ Ντάενγκ, ο οποίος είχε τραυματισθεί στο κεφάλι ενώ βρισκόταν μεταξύ των αντικυβερνητικών διαδηλωτών στη Μπανγκόκ, ανακοινώθηκε από ιατρικές πηγές. «Έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωΐ», τόνισε εκπρόσωπος των πρώτων βοηθειών.

Οι ταινίες της εβδομάδας

VINCERE - ΚΡΥΦΗ ΕΡΩΜΕΝΗ

Ιταλογαλλική παραγωγή με θέμα ένα προσωπικό μυστικό του Μουσολίνι που αφορά στην παραγματική ιστορία της Ίντα Ντάλσερ , μιάς γυναίκας που τον αγάπησε τρελά , υπήρξε ερωμένη του και σύμφωνα με την ίδια ήταν η πρώτη του γυναίκα , αλλά ο Μουσολίνι κατέστρεψε την εποχή της παντοδυναμίας του όλα τα έγγραφα που το πιστοποιούσαν. Και όχι μόνον. μαζί του , σύμφωνα πάντα με την ίδια , είχαν κάνει και έναν γιό τον Αλμπίνο, τον οποίο αναγνώρισε ως παιδί του, αλλά αργότερα τον αποκήρυξε. Και οι δυό τους βρέθηκαν κλεισμένοι σε άσυλο , όπου και πέθαναν!