4.6.10

Εξεταστική Επιτροπή Siemens: Απειλήθηκε η ζωή της δήλωσε η γραμματέας του Χριστοφοράκου

     Ευθεία ομολογία ότι απειλήθηκε η ζωή της από τον πρώην οικονομικό διευθυντή και μεταβατικό διευθύνοντα σύμβουλο της Siemens Α.Ε. Ελλάς Ρούντολφ Φίσερ, έκανε χθες ενώπιον της εξεταστικής επιτροπής που διερευνά την υπόθεση η πρώην ιδιαιτέρα γραμματέας του φυγόδικου Μιχάλη Χριστοφοράκου Αικατερίνη Τσακάλου.

Νομοσχέδιο απο το Υπουργείο Μεταφορών σύντομα

    Νομοσχέδιο-σκούπα, το οποίο θα περιλαμβάνει ρυθμίσεις σε θέματα που αφορούν τον τομέα των μεταφορών γενικότερα, θα προωθήσει σύντομα το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο αρμόδιος υπουργός κ. Δημήτρης Ρέππας.

Κλήση του Άκη Τσοχατζόπουλου απο την Επιτροπή Διαφάνειας του ΠΑΣΟΚ

    Η Επιτροπή Διαφάνειας του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τον Ακη Τσοχατζόπουλο να προσέλθει, προκειμένου να συζητήσει με τα μέλη της το θέμα που προέκυψε ύστερα από τα δημοσιεύματα, για την αγορά σπιτιού μεγάλης αξίας από τη σύζυγό του.

Απεργία δικηγόρων την επόμενη εβδομάδα

   Η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, που συνήλθε σήμερα στην Αθήνα, αποφάσισε κατά πλειοψηφία, την αποχή των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους, από τη Δευτέρα, 7, έως και την Παρασκευή, 11 Ιουνίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το φορολογικό, το ασφαλιστικό και την απελευθέρωση του επαγγέλματος.

Πανεργατικό συλλαλητήριο το Σάββατο 5 Ιουνίου

   Καθολική ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων στη χθεσινή 24ωρη απεργία στα μαζικά μέσα μεταφορών και των κορυφαίων συνδικαλιστικών οργανώσεων από τον κλάδο του Τύπου, αντιδρώντας στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο
   Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ διοργανώνουν για το Σάββατο 5 Ιουνίου πανεργατικό συλλαλητήριο, στις 11 το πρωί στην πλατεία Κοτζιά.

Επίσκεψη Πάπα στην Κύπρο

   «Είναι μεγάλη η χαρά μου, που είμαι μαζί σας», ήταν στα ελληνικά τα πρώτα λόγια, που απηύθυνε ο Πάπας Βενέδικτος 16ος μόλις έφτασε για τριήμερη επίσκεψη στην Κύπρο, την «αγιότοκο νήσο», όπως αποκαλούν οι εκκλησιαστικοί συγγραφείς την Κύπρο, λόγω της πληθώρας των Αγίων και Μαρτύρων, που ανέδειξε παρά το μικρό της μέγεθος.

Το Ιρκανδικό πλοίο Rachel Corrie συνεχίζει την πορεία του προς τη Γάζα

   Το φορτηγό πλοίο Rachel Corrie, που έχει ναυλωθεί από μια ιρλανδική οργάνωση και επιχειρεί να μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας, κατευθύνεται σήμερα προς τον παλαιστινιακό θύλακα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ιρλανδική οργάνωση.

3.6.10

Αποκρατικοποιήσεις: Όλα προς πώληση (το σχέδιο της Κυβέρνησης)

    Προσκλητήριο σε ξένους και εγχώριους επενδυτές απηύθυνε η κυβέρνηση, μέσω ενός προγράμματος μετοχοποιήσεων, αποκρατικοποιήσεων, συμβάσεων παραχώρησης και αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου και επιθυμώντας, όπως προβλέπεται στο μνημόνιο, να εισπράξει 3 δισ. ευρώ την επόμενη τριετία.

Νομοσχέδιο για την ανασυγκρότηση του ΕΣΥ (ολοήμερα νοσοκομεία)


     Σε ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων προχωρά το υπουργείο Υγείας βάσει νέου σχεδίου νόμου, που έχει καταρτίσει.

    «Τα νοσοκομεία θα λειτουργούν καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας, σε πρώτη φάση με τους μόνιμους γιατρούς, οι οποίοι θα αμείβονται με υπερωρίες, ώστε με τον τρόπο αυτό να μπορούν να αυξήσουν και το εισόδημά τους», τόνισε σε συνέντευξη Τύπου, η υπουργός Υγείας, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Επέστρεψαν οι Έλληνες κρατούμενοι στο Ισραήλ

    Επέστρεψαν στην Ελλάδα οι Ελλήνες ακτιβιστές που ήταν κρατούμενοι στο Ισραήλ. Το αεροσκάφος C-130 της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας με τους 35 ακτιβιστές απογειώθηκε τελικά από το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης. Στο αεροσκάφος, εκτός από τους 31 Έλληνες ακτιβιστές ήταν ακόμα τρείς Γάλλοι και ένας Αμερικανός.

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 79-70 στον τρίτο τελικό

Σε εναν μεγαλειώδη τρίτο τελικό ο Παναθηναϊκός κράτησε «αλώβητη» την έδρα του και ανέκτησε το προβάδισμα στη σειρά των τελικών της Α1 Ανδρών (2-1).

Ελλάδα-Παραγουάη 0-2 στο τελευταίο φιλικό μας


Σε φιλικό αγώνα που διεξήχθη στο Βίντερτουρ της Ελβετίας και ήταν ο τελευταίος για την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου πριν από τη συμμετοχή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ηττήθηκε από την Παραγουάη με 2-0 (9΄ Βέρα, 25΄ Μπάριος).

2.6.10

Απεργία σήμερα 3 Ιουνίου για το ασφαλιστικό (χωρίς Μέσα Μαζικής Μεταφοράς)

   Προβλήματα αναμένεται να αντιμετωπίσει στις μετακινήσεις στης 3 Ιουνίου, το επιβατικό κοινό, εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει η Ομοσπονδία Αστικών Συγκοινωνιών, διεκδικώντας την ικανοποίηση θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων του κλάδου.
   Το μόνο μέσο μεταφοράς που θα λειτουργεί είναι ο προαστιακός σιδηρόδρομος.

Ο Εισαγγελέας για την οικία Άκη Τσοχατζόπουλου

    Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου για την υπόθεση του σπιτιού στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου του πρώην υπουργού κ. Άκη Τσοχατζόπουλου διέταξε η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Ελένη Ράικου.

Σε ισχύ οι νέες μειώσεις επιδομάτων και δώρων



   Από την 1η Ιουνίου, ισχύουν οι περαιτέρω μειώσεις των αποδοχών, των δώρων και των επιδομάτων των υπαλλήλων του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ, όπως διευκρινίζεται σε εγκύκλιο του υφυπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη. Ειδικότερα, όπως ορίζει ο πρόσφατος νόμος, τα επιδόματα που λαμβάνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι και έχουν μειωθεί κατά 12% από 1/1/2010, μειώνονται περαιτέρω από σήμερα κατά επιπλέον 8%. Σε όσους υπαλλήλους δεν λαμβάνουν επιδόματα, θα μειωθούν οι αποδοχές τους κατά επιπλέον 3% (η πρώτη μείωση κατά 7% ισχύει από 1/1/2010).

Έκτακτη εισφορά σε υψηλά εισοδήματα

Τόκοι καταθέσεων, κέρδη από το Χρηματιστήριο, εξαγορά αμοιβαίων κεφαλαίων καθώς και αυτοτελώς ή με ειδικό τρόπο φορολογούμενα εισοδήματα όπως και έσοδα από ακίνητα θα συμπεριλαμβάνονται για τον προσδιορισμό του συνολικού εισοδήματος του κάθε φορολογούμενου επί του οποίου θα επιβληθεί η έκτακτη εισφορά 1% για το οικονομικό έτος 2010.

1.6.10

Μουντιάλ Νοτίου Αφρικής: Δεν έχετε καλή ομάδα δήλωσε ο Πλατινί

Σίγουρος ότι η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να κάνει καλή πορεία στο Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής εμφανίστηκε ο Μισέλ Πλατινί. Ο πρόεδρος της UEFA σε δηλώσεις του που φιλοξενούνται στο «ΕΘΝΟΣΠΟΡ» εμφανίστηκε απαισιόδοξος όχι μόνο για την εθνική ομάδα της Ελλάδας, αλλά και για την πορεία της Γαλλίας, λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν θεωρώ ότι θα τα πάει καλά».

Καθολική απαγόρευση καπνίσματος από 1ης Σεπτεμβρίου

Τρεις μήνες απομένουν στους θεριακλήδες να "απολαύσουν" το κάπνισμα στους δημόσιους χώρους.

Η υπουργός Υγείας έκλεισε όλα τα παραθυράκια του προηγούμενου νόμου σε μία προσπάθεια να εξασφαλίσει "καθαρό" περιβάλλον σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους από 1ης Σεπτεμβρίου,

Παγκόσμια κατακραυγή για την αιματηρή επέμβαση του Ισραήλ

Παγκόσμια κατακραυγή για την αιματηρή ισραηλινή επέμβαση στη διεθνή νηοπομπή που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, που είχε αποτέλεσμα τον θάνατο εννέα ακτιβιστών.

31.5.10

Αλλαγές στο έντυπο των λογαριασμών της ΔΕΗ

Αλλαγές στα έντυπα των λογαριασμών της ΔΕΗ και των λοιπών προμηθευτών ενέργειας το αργότερο σε ένα χρόνο προβλέπει νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ώστε να περιλαμβάνουν στοιχεία που θα βοηθούν τον καταναλωτή στην εξοικονόμηση ενέργειας.

Νέο διδακτικό ωράριο και ωρολόγιο πρόγραμμα σχολικού έτους 2010 - 2011

Με απόφαση της υφυπουργού Παιδείας, Εύης Χριστοφιλοπούλου, καθορίζεται το αναμορφωμένο διδακτικό ωράριο και ωρολόγιο πρόγραμμα των 800 ολοήμερων σχολείων, τα οποία θα λειτουργούν από το σχολικό έτος 2010 - 2011 με ενιαίο, αναμορφωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Με βάση το ωρολόγιο πρόγραμμα, η έναρξη του υποχρεωτικού προγράμματος είναι στις 8:10 και η λήξη στις 14:00 για όλες τις τάξεις.

Οικογενειακά επιδόματα 2010: Ημερομηνίες καταβολής

Την έναρξη καταβολής των οικογενειακών επιδομάτων έτους 2010 ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ, ως εξής:

Ληξιπρόθεσμες οφειλές στην εφορία: Παράταση εώς 30 Ιουνίου

Παρατείνεται εως τις 30 Ιουνίου η ρύθμιση για την καταβολή ληξιπρόθεσμων οφειλών και για την υποβολή δηλώσεων για εισοδήματα εως το 2009.



Σύμφωνα με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Οικονομικών αναφέρει:

Νεκροί και ζημιές από την φονική καταιγίδα "Αγκαθα" στην Κεντρική Αμερική

Η τροπική καταιγίδα "Αγκαθα" προκάλεσε τον θάνατο 115 ανθρώπων κι άφησε πίσω της χιλιάδες άστεγους, περνώντας την Κυριακή από την Κεντρική Αμερική, κυρίως από τη Γουατεμάλα, αλλά και από το Σαλβαδόρ και την Ονδούρα, σύμφωνα με τους τελευταίους επίσημους απολογισμούς.

Συνεχίζεται η διαρροή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού

Η ποσότητα πετρελαίου και αερίου από την πλατφόρμα της πετρελαικής εταιρείας ΒΡ που έχει υποστεί ζημιά, στον Κόλπο του Μεξικού μπορεί να αυξηθεί κατά περισσότερο από 20% ενώ οι προσπάθειες να σταματήσει η διαρροή συνεχίζονται χωρίς επιτυχία, ανακοινώθηκε σήμερα από το Λευκό Οίκο.

Αιματηρή επίθεση του Ισραήλ στη διεθνή ανθρωπιστική νηοπομπή «στολίσκος της Ελευθερίας»

Το κανάλι 10 της ισραηλινής τηλεόρασης μείωσε στους τουλάχιστον δέκα νεκρούς τον απολογισμό του για την επίθεση που έγινε σήμερα από ισραηλινούς κομάντος κατά διεθνούς στολίσκου που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια και κατευθυνόταν προς τη Γάζα.

Το ιδιωτικό κανάλι είχε προηγουμένως αναφερθεί σε 19 νεκρούς και 36 τραυματίες.