7.6.10

Ντέρμπαν, η πόλη του Ποσειδώνα (η βάση της Εθνικής ποδοσφαίρου στη Νότια Αφρική)

Με τον Ινδικό Ωκεανό να χαρίζει τον υδάτινο ψίθυρό του στις απέραντες ακτές του, το Ντέρμπαν δεν θα μπορούσε παρά να ευημερήσει, εκμεταλλευόμενο το στοιχείο με το οποίο η φύση το "προίκισε" απλόχερα: το νερό. Η πόλη, που από σήμερα αποτελεί τη βάση της εθνικής Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010,

Ο Παναθηναϊκός πρωταθλητής στο μπάσκετ σε έναν αγώνα που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ

   Ο Παναθηναϊκός στέφθηκε μέσα στο ΣΕΦ πρωταθλητής Ελλάδος για 8η συνεχόμενη φορά, παρά το γεγονός ότι το παιχνίδι δεν ολοκληρώθηκε ποτέ!

"Οι συντάξεις δεν θα κοπούν στο μισό"

   "Πουθενά στο Μνημόνιο δεν αναφέρεται ότι οι συντάξεις θα πρέπει να κοπούν στο μισό", διευκρινίζει ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Σέρβας Ντερούζ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Όλι Ρέν, σε αποκλειστική δήλωση του στο Βήμα της Κυριακής.

6.6.10

Στην "πτώχευση" της Ουγγαρίας αναφέρθηκε ο Όλι Ρεν

   Ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για τις οικονομικές υποθέσεις, κ. Ολι Ρεν κατα το τέλος της συνόδου της G20 στο Μπουσάν της Νότιας Κορέας δήλωσε ότι το να αναφέρεται ότι θα υπάρξει παύση πληρωμών από την Ουγγαρία είναι "μάλλον υπερβολικό", και απέρριψε κάθε σύγκριση με την Ελλάδα.

Άνιση ανάπτυξη στις χώρες και σκέψεις για επιβολή φόρου στις τράπεζες από την G20

   Στο ανακοινωθέν που εκδόθηκε μετά το τέλος της διήμερης συνόδου της G20 στο Μπουσάν της Νότιας Κορέας, οι υπουργοί Οικονομικών και οι κεντρικοί τραπεζίτες της G20 τονίζουν ότι "η παγκόσμια οικονομία συνεχίζει να αναπτύσσεται γρηγορότερα απ΄ό,τι προβλεπόταν, αλλά με ένα ρυθμό άνισο ανάλογα με τις χώρες και τις περιοχές".

Αποχώρησε ο Πάπας από την Κύπρο στέλνοντας μήνυμα ειρήνης

   Μήνυμα ελπίδας σε ολόκληρη την ανθρωπότητα, για επικράτηση της ειρήνης και της συμφιλίωσης, εκεί όπου υπάρχουν διενέξεις, έστειλε ο Πάπας Βενέδικτος 16ος με το κήρυγμα του στη σημερινή Θεία Λειτουργία, ενώπιον χιλιάδων Καθολικών , του προέδρου της Κύπρου, του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, πολιτικών ηγετών και διπλωματών.

Το ιρλανδικό πλοίο Rachel Corrie στο Ισραήλ ( αντιδράσεις σε Ευρώπη, Τουρκία και ...Ισραήλ)

    Επτά άτομα που επέβαιναν στο ιρλανδικό πλοίο Rachel Corrie έφτασαν στην Ιορδανία στις 09.30 GMT σήμερα, μετά από την απέλασή τους από το Ισραήλ, μετέδωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.

Απεργία στη British Airways εώς 9 Ιουνίου



    Η τρίτη, και τελευταία μέχρι σήμερα, απεργία του πληρώματος καμπίνας της αεροπορικής εταιρείας British Airways, άρχισε χθες όπως είχε προγραμματιστεί και για πέντε ημέρες μετά και τη νέα αποτυχία των διαπραγματεύσεων την Πέμπτη.

Καταδίκη υπουργού στη Γαλλία (χώρα όπου οι πολιτικοί δικάζονται)


   Πρόστιμο 750 ευρώ επιβλήθηκε από δικαστήριο του Παρισιού στον γάλλο υπουργό Εσωτερικών Μπρις Ορτφέ που καταδικάστηκε για φυλετική προσβολή μετά από τα ρατσιστικά του σχόλια κατά ενός αλγερινού.

Όχι χάρμπουργκερ στα παιδιά

Τα παιδιά που τρώνε τρία ή περισσότερα χάρμπουργκερ την εβδομάδα, με τις συνηθισμένες συνοδευτικές σάλτσες και τα "απαραίτητα" αναψυκτικά, εμφανίζουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης άσθματος.

Η σοκολάτα κάνει καλό

Η κατανάλωση σοκολάτας κάνει καλό στην υγεία όσων διατρέχουν υψηλό κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων και μόνο όταν καταναλώνεται με μέτρο, όπως προκύπτει από την ανάλυση οκτώ μελετών.

Τράπεζα κατέβαλε αποζημίωση με δικαστική απόφαση για απίστευτη ταλαιπωρία που προκάλεσε σε πελάτη της

Σύμφωνα με την υπ' αριθμ. 347/2010 απόφαση του Αρείου Πάγου υποχρεώθηκε Τράπεζα να καταβάλει σε πελάτη της αποζημίωση 10.000 ευρώ για την ηθική βλάβη που του προκάλεσαν τραπεζοϋπάλληλοί της από διάφορες παραλείψεις.

Όλα τα συνεργεία (και όχι μόνο τα εξουσιοδοτημένα) μπορούν πλέον να προμηθεύονται ανταλακτικά απο τις αυτοκινητοβιομηχανίες

Αλλάζουν τα δεδομένα στον τομέα συντήρησης και επισκευής οχημάτων μετά και την απόφαση της Κομισιόν, που θα αρχίσει να ισχύει από την 1η Ιουνίου 2010 και προβλέπει τη μερική εξομοίωση του κλάδου του αυτοκινήτου με τα όσα περί ανταγωνισμού ισχύουν και στα άλλα βιομηχανικά προϊόντα.

Το ντοκιμαντέρ "Ο όρμος" (The cove) του Λούη Ψυχογιού προκαλεί την οργή των εθνικιστών στην Ιαπωνία

Η ιαπωνική εταιρεία διανομής του ντοκιμαντέρ "Ο όρμος" (The cove) του Λούη Ψυχογιού δήλωσε σήμερα ότι η διανομή στις ιαπωνικές αίθουσες της ταινίας που καταγγέλλει το κυνήγι των δελφινιών έχει μπει στο στόχαστρο των εθνικιστών και ότι μία κινηματογραφική αίθουσα ακύρωσε την προβολή της.

11χρονη ομογενής αστέρι της αυστραλιανής τηλεόρασης

Είναι μόλις έντεκα ετών, είναι ελληνικής καταγωγής και είναι ήδη αστέρι της αυστραλιανής τηλεόρασης. Πρόκειται για την 11χρονη Αναστασία Φενέρη, η οποία ήταν υποψήφια για το βραβείο "Loggie" στην κατηγορία του καλύτερου ανερχόμενου ταλέντου (most outstanding talent). Το βραβείο φέρει το όνομα του κορυφαίου Αυστραλού ηθοποιού Γκράχαμ Κένεντι, ο οποίος απεβίωσε πριν από μερικά χρόνια.

Οι ερωτικές επιστολές του Ρ.Μπάρτον προς τη Λιζ Τέιλορ

Για πρώτη φορά ο θρύλος του Χόλιγουντ, η Ελίζαμπεθ Τέιλορ, αποκάλυψε αποσπάσματα από τις ερωτικές επιστολές που της είχε στείλει ο Ρίτσαρντ Μπάρτον στη διάρκεια της σχέσης τους.

Οι επιστολές θα δημοσιευτούν στο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού Vanity Fair, το οποίο την Τρίτη δημοσίευσε ήδη κάποια αποσπάσματα.

Οι ταινίες της εβδομάδας

COCO BEFORE CHANEL
Γαλλική ταινία σε σκηνοθεσία της Αν Φοντέν με θέμα τη ζωή της θρυλική ιέρειας της μόδας Κοκό Σανέλ . Η ταινία δίνει βάρος στα πρώτα χρόνια της Σανέλ , πριν γίνει διάσημη , καθώς η παιδική της ηλικία και η νεανική διαδρομή της κάθε άλλο παρά με ροδοπέταλα ήταν στρωμένο . Η πρωταγωνίστρια Οντρέ Τοτού,αναμένεται να βρίσκεται στη λίστα των υποψηφιοτήτων των Oscar για A' γυναικείο ρόλο , ενώ συμπρωταγωνιστούν οι Αλεσάντρο Νίβολα, Μπενουά Πελβό .

Το πρόγραμμα της Εθνικής στο Μουντιάλ και τα ρόστερ των αντιπάλων μας

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΗΜΕΡ. ΩΡΑ ΠΟΛΗ/ΣΤΑΔΙΟ ΑΓΩΝΑΣ
12/06 17:00 Γιοχ. Ελις Παρκ Αργεντινή - Νιγηρία
12/06 14:30 Πορτ Ελίζαμπεθ Νότια Κορέα - Ελλάδα
17/06 17:00 Μπλούμφονταϊν Ελλάδα - Νιγηρία
17/06 14:30 Γιοχ. Σόκερ Σίτι Αργεντινή - Νότια Κορέα
22/06 21:30 Ντέρμπαν Νιγηρία - Νότια Κορέα
22/06 21:30 Πολοκουάνε Ελλάδα - Αργεντινή

Το δάσος του Ταξιάρχη στη Χαλκιδική


Είναι ένα από τα δάση, που πάνω από 70 χρόνια, βρίσκεται υπό επιστημονική επιτήρηση. Το πανεπιστημιακό δάσος του Ταξιάρχη, με έκταση 58.000 στρεμμάτων, βρίσκεται στο νομό Χαλκιδικής, στις νότιες-νοτιοδυτικές πλαγιές του όρους Χολομώντα και αποτελεί ένα "κόσμημα".

Το σπήλαιο Περάματος

 Στο βόρειο άκρο της λίμνης Παμβώτιδας, στα Ιωάννινα, βρίσκεται ο λόφος του Περάματος, που φιλοξενεί και το γνωστό ομώνυμο σπήλαιο. Το σπήλαιο του Περάματος είναι ένα από τα πιο σημαντικά της χώρας μας και το πρώτο που αξιοποιήθηκε τουριστικά και δόθηκε στο κοινό.

Ο Πάπας στην Κύπρο

   Τη συνδρομή της διεθνούς κοινότητας για λύση του Κυπριακού ζήτησε από τον Πάπα Βενέδικτο ο Πρόεδρος Χριστόφιας, υποδεχόμενος τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας στο Προεδρικό Μέγαρο.

Οι τούρκοι ακτιβιστές πυροβολήθηκαν πολλές φορές και από κοντινή απόσταση

   Εννέα τούρκοι ακτιβιστές που σκοτώθηκαν στην ισραηλινή επιδρομή πυροβολήθηκαν συνολικά 30 φορές και πέντε πέθαναν από τραύματα που προκλήθηκαν από βολές πυροβόλου στο κεφάλι, ανέφερε χθες η βρετανική εφημερίδα Guardian.

Το Ισραήλ κατέλαβε το πλοίο Rachel Corrie

   Οι ισραηλινές δυνάμεις κατέλαβαν χθες το πλοίο Rachel Corrie, που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια και κατευθυνόταν στη Λωρίδα της Γάζας, και εξασφάλισαν τον έλεγχο του πλοίου χωρίς βία, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια στρατιωτική εκπρόσωπος.